Hobbit

Hej. Nu ska jag på bio med ett gäng på 6 pers och vi ska se Hobbit. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att den filmen är riktigt överskattad. Har aldrig varit ett fan av Sagan Om Ringen-filmerna så då är jag inte så superduper taggad inför att se Hobbit idag. MEN, bio är ju mysigt och det ska bli kul att få för en gångs skull gå med ett helt gäng :) Vi hörs sen!
 

Nyårsplaner

Nä nu ska jag försöka få denna blogg till liv. Fast jag har med mig kameran så har det inte blivit så mycket fotande. Inte ens en enda bild på nyår, men om man inte har lust så varför ska man?! Nej snart kommer den där bilden upp som jag pratade om för någon dag sedan. Igår orkade jag inte hålla på med just den bilden för i så fall skulle det bli så sent för mig att gå i säng. Så fort man börjar tar det aldrig slut. Men, jag har faktiskt ritat snabbt ihop mina planer på nyårsoutfits.
 
Jag orkar inte vara "kvinnlig" detta nyår som förra gången (tajt klänning, lösögonfransar, klackar, visa de "kvinnliga formerna" höhö etc.), så denna gång blir det en rakformad klänning som sitter lite halvt löst på kroppen. Jag köpte den på Monki och den är lite mörkgrå, med slag av glitter. Det är inte blingbling jag menar, men den är inte bara grå och tråkig. På nyår får ni se den, kan även försöka ta en liten teaser-bild på hur tyget ser ut, men inte mer. I alla fall, jag har inhandlat alla smycken och tillbehör nu (REA yeah!) och även ritat en bild med ritplattan. Halsbandet och örhängena är från Gina Tricot, läppstift och nagellack (samma färg som läppstiftet) från H&M. Ett svart bälte har jag hemma och det blir pricken över i:et tillsammans med klänningen. Dock vet jag inte om jag ska ha utsläppt hår eller uppsatt. Utsläppt känns inte lika bra till de mörklila läpparna, men samtidigt så hade jag uppsatt hår under förra nyåret. Vi får se vad jag känner för då dagen kommer. Klackar kan man gott och väl glömma, det blir boots, yäh!
 
Nämen nu har jag skrivit för mycket här, titta på bilden så förstår ni lite mer :)
 

Ritplatta

Jo jag fick ju då en ritplatta bland annat till julklapp, bästa ever! Igår la jag inte mig förrän vid 4-tiden och blev halvt klar med en målning jag håller på med på photoshop med min ritplatta. Vill inte visa den än för den är inte riktigt klar, bara några små justeringar bara så dyker den upp här på bloggen! Tönkte bjuda på en annan bild jag ritat med ritplattan och den gjorde jag bara i 5 minuter, bara för att ni ska få se någon bild i detta inlägg haha. Annars så är det en riktigt dåligt teckning detta... Men vänta bara tills ni får se den jag gjorde igår! :D Ska käka lunch med min far nu och senare ska jag fika med en gammal klasskompis från gymnasiet, Leo. Gud, det var evigheter sedan vi snackade! Ha det bra, herrå
 

Fridfullt i Luleå

Yes, åkte ju som sagt upp till Luleå i torsdags och har spenderat dessa dagar ute i skogen hos Pappa. Det har varit riktigt trevligt :) Men nu är jag hemma hos mamma och allt känns faktiskt sjukt roligt. Har aldrig mått så här bra  någonsin uppe i Luleå. Jo, imorgon är det ju såklart julafton och jag orkar inte med då alla skriver på facebook eller instagram om julstämning och sånt. Överskattat, hellre att jag myser för mig själv och min familj istället för att det ska bli värsta "hej, ni har väl inte glömt att det är jul, det är därför jag skriver om det och lägger upp bilder på paket och julgranar". Jo jag har lagt upp en bild, men det var mer åt att jag inte alls gillade att sätta upp belysningen i julgranen hehe. I alla fall, igår vaknade jag upp av att himlen var otroligt vacker. Passade på att fota, men inte ens bilderna blev likadana som det mina ögon såg. Ändå lägger jag upp här och visar hur jag vaknade hos min pappa. Vi hörs!
 

Luleå igen

Ja, nu ska jag åka upp till Luleå igen och jag har skrivit en lista så jag bockar av alla saker jag ska packa ner så jag inte glömmer något för nu kommer jag stanna i 2-3 veckor där. Igår har jag fixat till lite julklappar och det ska bli mer roligt att ge dom än, att få. Haha jag kommer ihåg när jag var liten och gissade vad som var i paketen. Vissa var ju väldigt misstänkta som Barbiedocks-paket och när jag öppnade dom så var det sockar, hahahah vilken besvikelse alltså! Nämen, jag ska inte klaga - jag hade gärna gått tillbaka till den tiden då jag räknade ner dagarna. Men nu kollar jag faktiskt på julkalendern, men det är bara för att det är Mysteriet på Greveholm! Så även fast jag blir 22 år så känner jag mig som ett barn i själen ibland, och det är bra!
 

Saknar

Jag hittade faktiskt några bilder från Grekland i mitt gamla kamera-minne och tänkte att jag idag ska bjuda på några nu under den kalla vintern. I sommar ska jag halvt jobba för att hinna resa lite :)
 

Sorry

Jag får be om ursäkt för att jag aldrig skriver i bloggen, men jag har fullt upp nu och kan verkligen inte spendera så mycket tid på detta just nu! Det är ju snart jul dessutom, men jag ska försöka fota mer när jag åker upp till Luleå om två dagar. Blir så less när min externa hårddisk är trasig så datorn tar jättemycket stryk då bilderna är i ett speciellt format som är megastora. Nämen, snart är det jul och det känns faktiskt rejält skönt att få träffa familjen igen för tredje veckan i rad, haha nästan så att jag bor mer i Luleå än i Umeå! Fotade faktiskt idag ute i snön. Hittade världens finaste ställa extremt nära mig där man kan fota tills batteriet till kameran är utladdat (Amanda och Carro, hej hej - dit ska vi gå sen!). Men det var sjukt kallt efter en stund och min jacka blev alldeles "snöig"... Dessa fotografier ska jag använda till mitt lilla projekt jag gör, bjuder på en bild från idag :)
 

Bitter unge

Jag vet inte vad det är med mig ikväll, men nu är jag lite småbitter. Det har gått suveränt med jobbet, men senare ikväll slog jag av min auto-pilot och började vråltänka i mitt huvud. Dåligt Mikaela. Så nu ska jag bita lite i det sura äpplet ett tag, eller så ignorerar jag det med att tröstäta lite och se American Horror Story. Jag väljer nog det andra alternativet!
 
 

Nummer sju

Jag lovade ju att lägga upp någon bild på min nya älskling som sitter på min högra arm. Nu har jag tre tatueringar som har med fjädrar att göra, och fyra andra som bara är lite random annat. Om det fortsätter såhär så slutar det väl med att jag liknar en.. höna? haha, nämen igår tog jag bort plasten för den kändes så i vägen, men det har faktiskt kliat oerhört mycket jämfört med alla andra tatueringar. Det kan nog bero på att jag hade en dryg tröja över som for fram och tillbaka då jag rörde mig. Det var ju inte bara jag som tatuerade mig, även Amanda (Nisse) gjorde det. Jag gick in på hennes blogg och såg hennes fina bildbomb som berättade så fint om Luleå-resan och de 11 timmar som vi spenderade i tatueringsstudion. Här hittar ni till hennes blogg och fortsätt läs den, för finare bilder får man leta efter. Jag önskar att min lust till att uppdatera min blogg med bilder ökar snarast, för jag får lite ångest över att jag är så dålig på det haha. Nåja! Tåg blir det idag, åter tillbaka till Umeå <3
 
 

Nostalgi

Ibland bjuds man på lite nostalgi och det ska man inte tacka nej till. Om en timme åker jag med bussen lite söderut till Rosvik för att umgås med min pappa och mina katter som befinner sig där just nu. Det har varit fullt på schemat fram tills nu då jag ska få vila lite och bara njuta i vildmarken. I förrgår åkte jag, Amandax2 (Nisse och Mr.P) till Boden. Jag och Nisse tatuerade oss, medan P var där som mentalt stöd. Kan berätta lite mer om det senare ikväll och lägga upp lite bilder :)
Idag har jag bara tagit det lugnt, sov ut för en gångs skull och hann gå ut och fota i kylan. Älskar hur vintern bara lyser upp min hårfärg, sticker ut väldigt mycket bland snön. På mig har jag en tvådagars tatuering i plast på min högra arm, men den täcks av min favoritklänning som jag själv har sytt. 
 
Vintern är vacker!
 

Första december

Yes det är faktiskt två saker jag vill ta upp i detta inlägg. Första saken är att jag ska för första gången på länge börja se julkalendern. Det är ju "Mysteriet på Greveholm" som börjar och jag hoppas på att jag får lite nostalgikickar med denna julkalender. Jag har ett minne då jag sitter i vardagsrummet i gamla lägenheten i Luleå och äter gröt samtidigt som jag ser på tv:n hahah. 
 
Den andra grejen är en liten del av min önskelista. Detta är den största grejen jag önskar mig (förutom ett klösträd åt mina katter som finns att köpa för 600:- på ebay - fri frakt hem och den är stuperstor!). Det är en ritplatta. Om det nu är så att jag ska bli lite av en artdirector/illustratör så är detta nästan ett måste. Att rita det jag ser i mitt huvud är helt omöjligt med en datormus... Vissa ritplattor är riktigt dyra och en sådan vill jag inte ha just nu, men vissa finns att köpa för 400:- i alla fall.
 
Bilden är tagen här