Fransar numero dos

Hejsan! Ja i tisdags var det dags för Sunna att få vara min lilla försökskanin. För att vara tredje gången någonsin så tycker jag ändå att resultatet är riktigt bra! Det tar ju tid att hitta sina rutiner och så, men då är det ju bara att öva, öva och öva! 
 
Nu har det gått en vecka sedan jag la fransar på Rebecka och so far so good! Dom verkar sitta bra och jag ska försöka träffa henne och kika lite närmre på dom. Riktigt skoj att dom håller och jag ser fram emot nästa vän som jag ska få prova göra fransar på :)
 
Här kommer lite bilder på Sunnas fransar. Hejsvejs!
 
Före:
 
Efter:
 

Förvånar mig själv

Hej igen, måste ju skriva ett inlägg om hur fint det börjar bli här hemma. Jag förvånar faktiskt mig själv. Jag har aldrig förstått det här med att ha levande blommor hemma. Dom dör ju ändå efter bara en vecka tycker jag. Det är säkert bara jag som är riktigt dålig och lyckas döda alla blommor jag köper. I och med att våran äntligen är här och att det blir ljusare efter varje dag som går har jag insett charmen med att ha levande blommor.
 
Vi har just nu två stora blommor vid fönstret som jag har klarat av att fortfarande hålla vid liv. Sen hittade Max en fantastiskt fin bricka medan vi var på Bobbys loppis som jag bara var tvungen att köpa, och på den har vi några ljus och en vas där vi byter buketter lite då och då. Jag blir riktigt glad av mina små levande blommor här hemma :)
 
Måste även nämna att vi, för ett tag sedan, äntligen hittade den där stora maskroslampan från Ikea och vi betalade bara 300kr för den. Den sitter inte riktigt helt perfekt ovanför vardagsrumsbordet men det ska vi försöka fixa så snart vi har tid. Hur som helst har vi äntligen den! :) Vi hörs!
 
 

Sista 5:e dagen i rad

 
Hejsan hejsan! Ville bara säga att det här blir min sista schemalagda dag 5 av 5. Hädanefter kommer mitt schema bli mer balanserat och mina jobbhelger innefattar endast 3 dagar i rad. En riktigt glad Mikaela som mest troligtvis kommer orka hitta på mer saker :)
 
Träning är också nu ett måste. Jag har än en gång kommit över den där lite dryga barriären och vill fortsätta klämma in minst tre träningspass i veckan. Snart börjar man kunna ta lite längre promenader/springturer. Har även kort på Iksu via jobbet och planen är att minst en dag i veckan åka dit och köra lite olika pass. Det är så skönt att vårt gym finns i källaren, men då blir man ju lite slö att ta sig till Iksu hehe. 
 
Hur som helst är våren en fantastisk årstid. Man blir som nykär varje vår! På tal om kärlek, nu har jag och min andra hälft bott tillsammans i 5 månader. Om en månad har vi bott ett halvår tillsammans, sinnes! :)
 
 

Fransar

Hej igen, tänkte att jag inte kan låta er få vänta i två veckor till tills nästa inlägg dyker upp. I förrgår var jag ledig från jobbet och jag spenderade min förmiddag med att göra en sak som jag faktiskt inte har nämnt för många.
 
Ni vet ju att jag gör naglar på mig själv och har lärt mig massor genom att träna på, ja mig själv helt enkelt. Efter lite övning har jag gjort naglar på andra, men inte ofta. I vintras blev jag riktigt sugen på att lära mig göra fransförlängning på andra och läste väldigt mycket om det. Jag kollade efter utbildningar och så men efter ett tag lades det på is eftersom jag inte hade råd vid tillfället/hade andra saker att spendera pengar på.
 
Då jag är väldigt noggrann med hygien och övrigt är mina närmsta kompisar villiga att vara testpersoner. En av mina vänner som är utbildad fransstylist sa till mig att jag skulle kunna greja det om hon visade mig hur man gör. Efter att ha sett väldigt många videos + diskuterat med andra fransstylister om tips testade jag för andra gången att göra fransar just igår. Första gången hade jag ett limm som aldrig verkade torka och fransarna for av dag 2 eller 3.
 
Denna gång hade jag nytt lim och nya tjockare fransar. Testpersonen var Rebecka och här får ni se några bilder på resultatet. Nu återstår det att se om dessa fransar håller längre än tre dagar, men min magkänsla säger att de kommer hålla ett tag till :D Vi gjorde väldigt diskreta fransar som inte var sådär jättelånga. När vi fyller på med lite fransar kanske vi väljer att köra en längre storlek, vem vet? :)
 
Hoppas ni har en riktigt trevlig helg, själv ska man arbeta som vanligt under dessa löningshelger dessutom. Ha det bra! :)
 
Före: 
 
Efter:
 
 
 
 

En snabb update

Men tjenare! Det var ju som vanligt extremt längesedan det hände någonting i denna lilla blogg. Dags då för en snabb update dårå.
 
1. Jag har cuttat bort en stor del av mitt risiga hår. Nu är det alltså äntligen friskt och fint till skillnad från innan. Om jag ska vara ärlig var det nog två år sedan sist som jag klippte mig. En gång i tiden valde jag att klippa det extremt kort, ångrade mig direkt och ville att håret skulle växa ut så snabbt som det gick och blev därför extremt rädd att klippa mig efter det. Men nu fick jag nog, för det blir ju bara kortare ju mer slitet håret är. Och vill jag senare ha långt hår så är det ju bara att köpa såt där löshår och limma fast det haha
 
2. Vet inte riktigt vad mer som har hänt. Jo! Vi har ju satt ena katten på diet nu. Hon började bli en aning för rund. Veterinärmat, speciellt utsatta mattider och verkligen inget mer kattgodis!! haha
 
3. Nu har jag bara en enda jobbhelg kvar och sen får jag äntligen mitt nya schema!!
 
4. Har köpt biljetter till Brännbollyran och börjar tagga lite inför det nu när det snart är en månad kvar.
 
Hmm, finns som inte så himlans mycket andra saker att ta upp nu känner jag. Det lär väl gå typ 2-3 veckor innan nästa uppdatering sker. Därför slår jag till på stort med en finbild tagen med finkameran (som måste användas oftare nu när det blir lite ljusare och finare ute)