Sjukling

Hej hej, igår hade jag feber hela dagen och idag är i alla fall febern borta, men hostan dök upp. Förutom hostan har jag dessutom: huvudvärk, täppt näsa, och ont i halsen woop woop! Nämen det är lika att få bort detta innan jag åker upp mot Luleå! Har dessutom haft lite smått problem med att hitta rätt bild till veckans fototema som ska presenteras imorgon, tema Abstrakt. Bjuder på en bild som jag valde bort med tanke på att det bara var raka linjer och vill få med lite rörelse egentligen, imorgon dyker den bild som jag valt att presentera :)
Har dessutom möblerat om lite i vardagsrummet och fått mig en extremt härlig myshörna och även satt upp en väggdekoration på en av väggarna i vardagsrummet. Jag var produktiv då febern var som minst igår (tog tablett såklart!). 
Imorgon är det skola på schemat och efter det har Amanda, aka Mr.P sin födelsedagsfest då temat är "minuten". Har ni sett det programmet som har gått/går på svt 1? Det är ett program som går ut på att man ska klara vissa uppgifter på mindre än en minut :)
 
Vi hörs, ha det bra! 
 

Ingen titel

 
Vet inte ens varför man ska skriva titlar hit och dit på bloggen, idag blev jag less på det och därför får det stå "ingen titel". Hade utvärdering idag med läraren och under första momentet har jag fått VG (vilket är det högsta man kan få på universitet) och glad blev jag. Kom hem för kanske 50 minuter sedan och ska käka middag nu. Inspirationen i allmänhet är väl lite torr just nu med tanke på att man kör skola varje dag och kan inte ta vara på det lilla ljus som finns kvar här i Umeå. Sydde och spelade in musik förra veckan men allting kändes halvt. Behöver åka till stan och se om de fått in några nya trevliga tyger som man kan använda! Eller kanske jag behöver festa mer?! HAHAHAHA Nejdu, mitt fest-mode är inte alls på topp. Mycket skönare att stanna hemma en helg och mysa med David :)
 
 

En kort stunds överlycka

Jo, idag är det ju såklart fredagend en 23:e november och med andra ord har jag äntligen fått csn. Men tyvärr känner man sig bara så ofantligt glad för en liten stund och det är just innan man betalat räkningarna. Nu har jag gjort det och yey, mer än hälften av mina pengar är borta. Nåja, snåla Mikaela är fortfarande kvar sedan igår så nu blir det inte alls till att köpa någonting trevligt för min del. Men jag ska få jobba nu på söndag och det blir skönt med lite pengar innan jul. Efter nyår kommer jag få jobba sjukt mycket och det gillas!
 
Ikväll ska jag ta bussen till Amanda (aka MrP) och ha filmkväll, sedan kommer jag få spendera resten av kvällen tillsammans med David :) 
Bjuder också på veckans fototema-bild som jag redovisade för klassen idag. Temat var hotfullt och duktiga Mikaela fotade denna bild helt själv, tack och lov att min fjärrutlösare är tillbaka <3 Gjorde denna bild i tisdags och redigeringen kanske inte var direkt den bästa, men jag orkade inte sitta så länge och dona. Enjoy!
 

Dödstråkigt och onödigt

Jag förstår verkligen inte varför jag ens sätter mig i klassrummet då vi har en föreläsning om Indesign som jag redan kan. Totalt onödigt och verkligen dödstråkigt. Jag hade kunnat spendera min tid på att klippa våran dokumentär istället. Jag ska vandra hem tidigare från denna lektion och städa medans det fortfarande är en gnutta ljus ute. Som jag sa i förra inlägget hittade jag min självutlösare och därmet kommer jag kunna ta ännu fler bilder som gör mig glad och ger mig orken till att ge denna blogg snyggare bilder. Därför lägger jag nu upp den första outfit-bilden på länge. Jag har på mig min svarta klänning som jag sytt själv och jag är så förälskad! Första egensydda klädesplagget jag använder mer än en gång faktiskt. Utsläppt hår dessutom, för stora nylonstrumpbyxor (med ett hål på stortån) och ett halsband från H&M, mer än så behövs inte :)
 

Om det finns en gud så tackar jag dig nu

Oh, prisa Gud! Måste bara snabbt uppdatera med att säga att jag är världens lyckligaste just nu, jag hittade min fjärrutlösare!!!!!!
 

Oh härliga fredag

Veckorna går så snabbt, nu är det ju redan lördag! Det har varit en hektisk dag idag, skola från 9-15. Spontana Mikaela dök upp en stund och åkte direkt till Carro och spelade in en låt som hon skrivit, det är nog den bästa hon gjort hittills må jag säga. Senare åkte jag till stan tillsammans med henne och åt kinabuffé med Sara och Elin dessutom. Efter maten åkte vi tillbaka till Carro och forsatte spela in. Cyklade hem kring 00-tiden och har nu fixat lite här hemma, försökt få till mitt blodsocker och insåg att det var något fel med nålen som går in i kroppen. Nu är katterna för busiga och det är föör nära att de ska riva sönder mina ben eftersom de springer rakt över sängen där mina ben är blottade...
 
Imorgon ska jag städa, och senare träffa några vänner och kanske gå ut på en öl (cider för min del, har inte vuxit upp än). Bjuder på veckan fototema-bild som jag tog igår utanför lägenheten. Temat var svart-vitt :)
 

Drömmer

Sitter på skolan nu och väntar på resten av mig grupp som tydligen är spårlöst försvunna.. Då drömmer jag mig bort lite grann och önskar att jag hade lite mer pengar i fickan än vad jag har idag. Jag är en spontan människa, och jag måste se gränsen någonstans hehe. Det är så att kanske 95% av mkv-klassen har en macbook och jag ska inte ljuga om att jag inte alls är sugen på en sådan. När jag tänker efter inser jag att jag så småningom måste införskaffa mig en eftersom mitt drömjobb nästintill kräver en mac. Största andledningen till varför just en mac är för mitt foto och redigeringsintresse, bonusen är ju då längre batteritid och tuuuusen gånger lättare än mig stenåldersdator. Nu ska jag inte bli sur på lilla Bettan, men ibland önskar jag bara att jag var lite rikare. Julklapp kan jag glömma eftersom den är sinnessjukt dyr och jag får ångest om mina föräldrar ska köpa alla mina dyra saker jag har just nu. Telefonen är jag stolt över att jag har köpt för min egen penning.. och ett pbjektiv, annars har jag extremt snälla nära och kära som skämmer bort mig till tusen, kanske därför jag drömmer mig bort så jädrans snabbt.
 

Inspelning

Igår spelade jag och min grupp in (mest troligtvis) den sista gången och la in klippen i datorn, imorgon börjar vi sålla bort det som inte ska vara med och det känns bra. Vi vill ju bli klara så snart som möjligt så vi får tid till annat under december. Måste dock erkänna att det är en riktigt chill kurs vi har och det är ganska skönt. Det är inte bara redigering imorgon som gäller för mig. Jag hade tänkt ta med mig kameran eftersom jag måste fota lite också till veckans fotouppgift. Förra veckan hade vi tema djup och denna vecka är det svart-vitt, så jag vet inte än vad jag vill fota.. Men det dyker säkert upp någon rolig idé imorgon!
 
Bjuder på min bild som jag visade upp i torsdags:
 

Kasst

Jag har varit sjukt dålig på att uppdatera här på bloggen, men nu tar jag mig tiden till att skriva lite. I fredags samlade jag och min grupp in material till våran dokumentär som vi har planerat med att bli klara med den sista november. Egentligen ska denna dokumentär vara klar mitten av januari! haha så då blir det i så fall en och en halv månads tid jag knappt har något att göra. Men då ska jag ta tag i uppsatsen som jag har kvar att göra. Är så förbaskat less på ingvar kamprad-uppsatsen vi hade och IKEA är nu totalförstört för mig, varje gång jag hör IKEA brister jag ut i gråt och känner att hoppet är slut, haha nä jag skojar!
 
Jag har även gjort lite ny musik den senaste tiden så det känns riktigt kul, klicka här så dyker låten upp i ett annat fönster :)
 
Vi hörs!
 

Presidentval = jordens undergång

Jag sitter på datorn och försöker vara lite vuxen och lyssnar på "inför presidentvalet". En del har sett filmen 2012 om då mayafolkets kalender tar slut den 21 december 2012 vilket menas med jordens undergång. Jag tror ju som inte på något sånt där, men om jag ska tro på något så tror jag verkligen att det är presidentvalet som leder till jordens undergång, hahaha. Mitt Romney väljs till president och han är, sedan han fötts, hjärntvättad för att bli president och därefter skaffa ett gift som gör att alla blir zombies. Nä där trog jag ut lite, men jag får för mig i alla fall att det kan hända något ifall Romney blir vald till president. Jag bryr mig inte om Obama eller Romney blir president, och jag kan knappt deras politik - men Obama känns ju lite säkrare med tanke på att han redan varit president. Nåja, nu ska jag sluta här hahah. Var på skolan idag och sedan fikade jag lite granna med Amanda, aka "Nisse", i stan. Så idag har jag banne mig cyklat en mil! Från hemmet, till skolan, från skolan till stan, från stan till hemmet! GAAh, nöjd! Jag behöver inget IKSU-kort, jag gjorde rätt val att säga upp det ;D
 

Långtråkigt

Jag har långtråkigt, men jag ids inte göra något annat än att se serier hela kvällen. Men idag är det ju den typiska måndagen som alltid är sjukt seg och självklart ska jag då inte kämpa emot. Imorgon är det en bättre dag för mig att se till att städa och vara lite mer aktiv än vad jag varit idag. David är uppe i Luleå och jag känner mig ganska ensam här nu, nog för att jag själv har valt att stanna och vara hemma själv. Ringde Carro och vi bokade biobiljetter till Twilight, haha nördar?!
I brist på tilltugg hemma, provar jag på att göra isglass av lite läsk som finns kvar i kylen. Vi fr se hur det smakar. Jag har bara provat att göra isglass av kiwis. Har inte hittat min blodsockermätare idag, men insulin har i alla fall tagits i mängder då jag käkade resten av pizzan från igår. Ha det! 
 

Otur

Jag måste berätta om mig och min otur. Senaste tiden jag har funderat på om jag har fått en förbannelse över mig eller något liknande. Både en del till mitt kamerastativ och min fjärrutlösare till kameran är spårlöst försvunna och jag har storstädat ett x antal gånger. I förrgår slutade min externa hårddisk sluta och där har jag bilder från och med 2009. I förrgår orkade jag inte ens gråta över det för jag tänkte att det är ju så jävla typiskt mig att något är trasigt. Igår var dock droppen. Dagen efter att hårddisken kraschade tappade jag min telefon precis då jag skulle öppna klassrumsdörren och telefonen sprack. Suck, men som tur är så var det baksidan och det är inte lika dyrt att laga den jämfört med framsidan.
Men jag säger då att det är då förbannat vilken jädrans otur jag har då det gäller de saker som betyder mest av mig, och jag säger - TUR att det inte hände mina älsklingkatter något!
 
Ikväll ska Halloween firas. Sista ledtråden är: "thing".
 

Fotografier

Har spenderat nästan 10 timmar på skolan idag för att det var så kul att fota i studion. Har ett nytt projekt att göra nästa vecka och man behöver inte ens sminka sig GAAH! Behöver flera olika modeller i alla fall, inte tillsammans men kanske på någon bild att man är två-tre stycken :) Ska visa senare i detta inlägg en bild som togs idag och projektet ska utgå från denna - motljus, svartvitt och djurtema. Åååh, nu blev jag glad igen hihi.
 
Snart är det även dags för min halloweenfest, den är på lördag så snart ska jag sy kalrt klänningen och sen börja skriva ut lite bilder som jag ska sätta upp på mina väggar. Ska ju även komma med ledtråd nr 3: två hårsnoddar! Har ni kommit på vad jag ska vara? ;D