Träna på hand lettering

Tjolahopp! Nu har det ju gått ett tag sen sist så då är det såklart dags att skriva lite här på bloggen. För ungefär ett vecka sedan fick jag hem mina penselpennor som jag har beställt från penstore.se. Det var fyra olika penselpennor, ett block till dem och sen beställde jag även hem en bok med prickade papper istället för tex linjerat eller rutat papper. På så sätt kommer jag enkelt kunna skissa logotyper i framtida syfte. När jag sen skulle klicka hem allt detta kunde jag välja expressfrakt för 10kr extra tror jah och då fick man med sig en "sample", alltså typ hemlig gåva och vipps så fick jag ett annat ritblock hem som passar till ett par andra pennor jag har - precis det jag behövde alltså! Helt sjukt vilken tur jag hade :D

Ja sen har jag övat, övat och återigen övat! Det är sjukt svårt att skriva med dessa penselpennor då man måste vara stadig på handen och veta exakt när man ska trycka ner hårdare för att det ska bli en tjockare linje. Hur som helst är det galet skoj!

Sen har lilla jag även målat lite med akvarellfärgerna. Det är också någonting som jag tycker mycket om - akvarell alltså! Blev inspirerad att måla lite saker som brukar användas i köket. Vi får se vad jag kommer att skapa härnäst.

Ikväll blir det till att grilla med några kompisar, måste passa på då detta typ är den enda riktiga veckan jag har kvar i Umeå. Sen åker jag till Kroatien på måndag och efter det har jag typ bara 4 dagar att spendera i Umeå och sen flyttar jag till Stockholm. Btw, jag oc Max har ju dessutom hittat ett par som vi ska lånbyta våra lägenheter av. Dom ska flytta in i vår fina lägenhet här uppe i Umeå och vi ska få flytta till deras i Stockholm. Gosh, livet flyter på så sjukt bra just nu! Det bästa är att katterna får följa med. Jag är överlycklig!!

Vi hörs, hejsvejs :D


Att ha gjort egna soffdynor

Tjenare! Åh idag har jag äntligen tagit tag i att börja sy överdrag till soffdynorna på balkongen. En fantastisk känsla när man äntligen har gjort klart såna stora projekt. Visste redan innan att jag måste vara 100% dedikerad till att sy dessa dynor då det är två stycken och jag vill inte dra ut på att göra klart den andra dynan någon annan dag. Då skulle det ha tagit evigheter tills den skulle ha blivit klart.

Efter många nålstick i fingrarna och en ruskigt god middag som Max lagade blev dessa dynor till slut klara!! Max lagade en maträtt inspirerad från Jamie Olivers matlagningsprogram och det måste ha varit något av det godaste jag har ätit i hela mitt liv! Vi kikar en hel del på hans program och blir väldigt inspirerade att testa nya maträtter varje dag nu under sommaren. Vi har bland annat provat att göra egen Coleslaw för några dagar sedan.

Vi får se vad för kreativt jag hittar på imorgon :) fortsätter med min challenge i alla fall vilket är toppen! Känner att jag vill komma in i det kreativa tänket ännu mer tills skolan börjar för då blir det full rulle! Kan fortfarande inte fatta att lilla jag har blivit antagen till den bästa skolan i Sverige (PS i Europa också då Berghs vann nyligen pris för bästa skola) inom kommunikation.

Den kommande veckan kommer mamma på besök en snabbis innan vi båda åker upp till Luleå och tar med mina personliga prylar inför flytten till Stockholm. Sen blir det klassfest med gamla naturklassen, vilket jag ser sjukt mycket fram emot. Var 7 år sedan sist! Efter det blir det en lugn vecka i Umeå innan jag och pappa drar iväg 10 dagar till Kroatien! Woop ;)

Vi höres, hejsvejs!! (Ska redigera alla knasiga bilder från Electric Love Festival också!)


Challenge: En kreativ grej om dagen

Hej igen! Nu har jag äntligen börjat smälta allt med Berghs. Ledighet fram tills skolan börjar och då har jag hittat på en egen liten challenge för mig själv i syfte att komma igång med skapandet. Jag kallar den för "En kreativ grej om dagen". Det kan vara allt från målning, skapa en ny låt, pyssla ihop grejer, sy eller bara göra något enkelt i Adobeprogrammen :)

Då får vi hålla tummarna på att jag kan lägga upp det här på bloggen varje dag. Vissa gånger får ni nöja er med någon flummig mobilbild.

Gårdagens skapande blev en Monstera i akvarell. Det var lite svårt att måla i så stort format då jag hellre pillar med penseln i mindre skala. Men nu har jag testat detta i alla fall! Ikväll får vi se vad jag hittar på att skapa :)

Om några dagar åker jag och Max iväg till Österrike till en festival som heter Electric Love och denna gång ska jag ÄNTLIGEN få se min Yellow Claw spela! Förra året på Tomorrowland missade vi ju dom då jag trodde att de spelade kl 21 och kom dit 5 min innan. Sen vandrar alla ut från tältet och då inser jag att vi har tagit fel på tiden. Men inte denna gång, åååh vad jag inte ska missa mina Yellow Claw <3

Kallar denna kreativa grej: Monstera by Mikaela