Fuskar lite med julklapparna

Hej där i stugan! Har ju gått några dagar sedan sist så tycker väl att det är på tiden att jag skriver lite här. Jobbhelgen har bara swishat förbi och nu är det endast en enda dag kvar till min lilla julledighet, äntligen!! Hela fyra dagar ledigt. Jobbar sista kvällspasset imorgon och slutar så sent som 21. 

7:35 på julafton sätter jag mig på bussen på väg upp mot Luleå och min älskade familj. Får se om jag kan få med mig alla klappar upp, men det löser sig :) 

Slutade 21 ikväll också och blev hämtad av Max efter jobbet. Fick besök av hans lillasyster också och då passade vi på att bada ena katten med nya kattshampoot haha stackars katt!! Efter att han lillasyster hade åkt hem fuskade vi lite med att öppna var sitt paket som vi fått av Max farmor och wow villa fina klappar! Max fick två jättefina tröjor och jag fick en helt fantastisk fin ljusstake från Ittala i guld som passar otroligt bra till vårt nya hem :D

Vi hörs hörrni och god jul om jag inte hinner uppdatera mer här :)







KROATIEN DEL 1

Hejsan svejsan! Tänkte först berätta att sjukhusbesöket idag gick helt prima. Det var evigheter sen sist som jag INTE mådde illa av dessa stick i armvecket och denna gång gick det helt fantastiskt bra! Gjorde min dag alltså :) Imorgon börjar jobbhelgen och det kommer nog vara full rulle alla dagar nu när julen är så nära inpå. Kommer vara mest i restaurangen och jag lär baka massor av pizzor och göra många pannkakor med sylt tror jag hehe. 
 
Ja nu tänkte jag faktiskt göra ett inlägg som innehåller en del bilder från resan till Kroatien som jag och min pappa tog för ett och ett halvt år sedan. Alltså den första resan dit. Haha det har ju gått ett bra tag utan att ni har fått se något och nu är det dags! Bättre sent än aldrig som jag alltid brukar säga här på denna lilla blogg :) 
 
Jag och min pappa åkte då till Kroatien, Zadar i början på juli 2014. Vi tog en sista minuten med ospecificerat boende (första gånger ever för mig) och fick en väldigt fin lägenhet med mysig balkong - tur! Vi stannade en vecka och hade tur med vädret till en början men mot slutet blev det lite molnigt och en dag sprang vi i regnet och sökte paraplyer haha. Men vi har haft en fantastisk resa där vi hyrde en mopet hela veckan ut och oj vad vi saknar vår "Stalker"! Den tog oss till en härlig strand där pappa körde en peeling i gegga. Vi tog en liten tur med en härlig segelbåt och har fått uppleva en riktigt fin vecka med underbart god mat och vackra solnedgångar. Här får ni äntligen se våra resa i bilder :D
 
 

En magnifik gran

Idag har jag verkligen varit produktiv med hemmet! Vaknade tidigt i morse och åkte iväg mot Strömpilen för att köpa oss en gran. Vi gick först in i returbutiken och hittade en julgransfot och en halmbock till ett utomordentligt bra pris: båda för hela 18 spänn! Även om dessa två saker var billiga lyckades vi nog göra oss av med en hel del pengar då belysning till granen och balkongen köptes, samt det medta av pyntet till granen också. Men det är det värt, kolla så magnifik vår alldeles egna gran har blivit! Tänk att jag inte har kunnat ha någon gran på 5 år under min tid här i Umeå. Så är det ju när man har varit student och inte bott så stort, men äntligen har vi mycket plats över i vår nya lägenhet :) 

Imorgon är jag ledig och då ska jag till sjukhuset för att ta blodprover inför mitt läkarbesök nästa vecka. Måste vara fastande efter 22 ikväll och jag kommer ju vara döhungrig imorgon. Sen måste jag även be om att få någon typ av bedövning för jag mår så ofantligt illa av dessa äckliga stick. Haha rätt så pinsamt av mig att jag är rädd för att ta blodprover då jag själv är diabetiker och sticker mig själv tusen gånger om dagen med sprutor och nålar! Önska mig lycka till imorgon! Nu överlämnar jag er med bilderna på vårt underverk :D hejsvejs!

PS. Jag har dessutom hunnit sy upp ALLA mina gardiner woop woop!!










Tiden står still

Hejsan! Ja det är väl dags för ett till inlägg men känner att jag inte har så värst mycket att ta upp. Har varit ledig denna helg, passat på att gå lite på stan men har dessvärre inte hunnit göra något mer med lägenheten. Tiden står som stilla just nu gällande lägenheten. Mitt nästa projekt blir till att sy upp alla gardiner. Måste även köpa ett par nya gardiner som fattas till ett av våra fönster i vardagsrummet. Vi trivs i alla fall men måste prioritera jobbet just nu :)  vi kommer skaffa en riktig julgran denna vecka och äntligen få känna lite julstämning hihi! Vi hörs :)



Från gårdagen

Ja igår hann vi en del med hemmet. De flesta kartonger är nu borta men vi har ju en hel del att ta tag i fortfarande. Blev lite småstressigt igår med att hinna med allt då jag skulle klippa Max och köpa mat inför middagen. Max gick på julbord och då passade jag på att bjuda över min bästa vän på middag. Även hon bor i samma område och vi är ju liksom grannar nu - underbart! 

Middagen jag bjöd på var italiensk pastasallad med parmaskinka och salami. Gott var det och vi hade en riktigt mysig kväll, men tyvärr tog jag inga bilder utan får bjuda på några andra sen tidigare samma dag.

Jobbar till 15 och sen ska jag bara ta det lugnt hemma. Åka och hämta ett paket inne i stan då jag tydligen inte längre får mina paket skickade hit till där jag jobbar och förut har brukat hämta ut... Trisst! :( 









Nu börjar det likna något

Efter en vitmålad vägg, en sprillans ny soffa och en massa, massa krimskrams från Ikea börjar det äntligen likna något! Känner mig riktigt nöjd med mitt nya hem och jag känner på mig att jag verkligen kommer trivas här!

Imorgon är det dags för jobb, 7-15 och direkt efter det blir det till att gå på årets stora personalfest :) Men nu ska jag se till att ladda upp lite bilder på hur fint (men fortfarande riktigt kaotiskt) hemmet börjar bli! 












Livet på den stora gatan

Tjolahopp! Nu tänkte jag snabbt uppdatera er hur det går för oss här på Storgatan :) flytten har gått smidigt, tur att vi har fått hjälp av nära och kära. I måndags och tisdags fokuserade vi på att flytta över alla saker till den nya lägenheten och idag har vi äntligen målat om de flesta väggar. Vi började måla kring 9 och blev faktiskt klara innan 15! Se där så effektiva :)

Nu återstår det roliga. Packa upp allt känns väl inte så kul, utan det är ju dom nya sakerna vi har köpt på Ikea som gör en pirrig och förväntansfull! Det ser i alla fall lovande ut med mitt nya sminkbord! 

Imorgon är jag också ledig vilket är riktigt passande i och med denna flytt. Då ska vi äntligen hämta vår nya soffa och ooouuchh så jag längtar!!

Nu måste lilla jag sova men självklart kommer jag bomba er med mobilbilder så ni får se hur vi numera bor :)

Hejsvejs! 





Första natten i nya läggan avklarad! 


Hejdå Flintvägen och Carlshem, jag kommer verkligen inte sakna dig för fem öre! :) 










Älskar mina nya tavlor som ni kan se på den sista bilder. Gosh, vill verkligen sätta upp dom nu på direkten men då blir nog inte våra grannar så glada.

Imorgon är en ny dag. Skaverkligen försöka uppdatera er så ofta som det går, men se så duktig jag är på att ta bilder i alla fall! 

Vi ses :D