Unnade mig själv

Idag bestämde jag och Sunna en träff på stan. Vi satt på Waynes Coffee och åt en god lunch. Vi gick runt lite på stan efter det och då bestämde jag mig för att köpa en sak som jag har längtat att ha hemma hos mig den senaste tiden. Jag köpte Depends egna gellack-kit! Jag är så less på att byta nagellack hela tiden. Har slutat bita på mina naglar sen i januari och jag har börjat använda mycket nagellack just nu för att de inte ska gå sönder. Bitandet har jag som sagt slutat med, men jag har dock börjat riva av nagellacket och ogillar mig själv för den fula vanan jag har skaffat. Så nu mina kära vänner ska jag leka nagelterapeut. Längtar tills Amanda kommer på besök för hon har ju gått en kurs om det så då kommer hon få göra mina naglar på riktigt. Men tills vidare kommer jag få starkare naglar och jag satsar på fransk manikyr! 
 
Ni får se resultatet i ett senare inlägg, men här är i alla fall mitt lilla kit som jag äntligen har unnat mig. Orkade inte vänta till julafton!
 
 

Äntligen fredag

Nu är det fredag och en ledig helg väntar framför mig. Planen idag är att ta bussen till sjukhuset och träffa min sjuksköterska klockan 11. Efter det ska jag en snabb sväng på stan och förhoppningsvis inhandla lite likör så jag och Max kan göra i ordning lite jello shots. Jag har aldrig provat det, men nu är det på tiden! Haha. Ska även försöka få lite plugg gjort innan jag kan bli ledig. Bion igår var helt okej dessutom. Vi höres lite senare, hejsvejs!
 
 

Donut

Gick som sagt på stan idag och jag hittade mig äntligen en donut till håret, och inte vilken donut som helst! En stor donut. Kommer använda den i princip varje dag eftersom det är så enkelt att fixa till håret. Går snabbare än att tupera det. Imorgon blir det bio klockan åtta med Max och vi ska se Hunger Games, spännande! Innan blir det skola och seminarium med uppsatsen, sen ska jag och Max laga egna hamburgare med coleslaw! 
 

Bjuder på en bild som jag tog i vardagsrummet. Så najs nu när jag har möblerat om där och har fått mig en hel vit vägg för fotografering. Det enda som fattas nu är en extern blixt. Jag fick leka lite med min kreativa hjärnhalva och tejpade fast ett papper som fungerade som en sorts diffusor :)
 

Effektiv dag

Igår frågade Max om han skulle komma förbi mig efter att han slutade jobbet klockan 21 och jag blev helt överlycklig! När vi skulle lägga oss somnade han direkt och jag måste säga att jag hade verkligen svårt att somna. Första gången i mitt liv låg jag i sängen och var vaken i 1,5 timma. Jag somnade ganska snabbt först, men sen väckte katterna mig och sen var det kört. Max åkte hem till stan för att träffa sin morfar och jag har bara varit här hemma och gjort mig i ordning. Jag ska åka in till stan om ett litet tag, men först ska jag plugga lite. 
 
 

Förlåt

Åh jag är så dåligt nu på att uppdatera här, men det beror på att jag har haft min jobbiga jobbvecka plus uppsatsskrivande. Har inte ens tagit fram min kamera sen jag och Max gjorde lussekatterna. Kände att det var på tiden att fota lite, men det blir ju så snabbt mörkt! Jag älskar ju att fota människor, jag tycker att det är så otroligt tråkigt att fota saker och ting, men nu är jag tvungen att göra det. Dels på grund av att jag inte har tillgång till naturligt ljus och dels på grund av att jag själv ser ut som ett groteskt troll utan smink haha. 
 
Hade min sista jobbdag igår på Ica och det var kaos - löning = jag fick jobba över 20 minuter! Har dessutom betalat alla räkningar plus fört över 4000:- till mammas konto för att spara pengar. Passade dock på igår efter jobbet att köpa ett par riktigt mysiga tofflor som kostade 99:- och de är huuur mysiga som helst.
 
Ja uppsatsen ska jag väl hålla på med denna afton och ingenting annat. På torsdag ska jag faktiskt på bio tillsammans med Max så det känns riktigt trevligt :) Har inte träffat honom sen vi gjorde lussekatterna!! Bjuder nu på lite tråkiga bilder som togs idag: mina nya tofflor, pluggeriet och sist Penny (som nu ligger bredvid mig och sover). Ska försöka bli lite bättre med att uppdatera här denna vecka då jag är ledig från jobbet!
 
 

Slutet gott, allting gott

Haha det gick inte så bra för mig och Max igår. Vi satte in den första plåten och råkade ha lite för hög värme och missade tiden så allt på plåten blev misslyckat. Var tvungen att vifta vid branalarmet för jag visste inte först hur jag skulle ta loss den. MEN, istället för att slänga dom kom Max på ett sätt att inte låta lussekatterna gå till spillo. Andra plåten hade vi mer koll på och de blev jättegoda. En aning för lite socker, men det var ju ändå första gången för oss båda att göra lussekatter helt utan mammas eller mormors hjälp hihi. Här får ni också se en liten filmsnutt på hur vi käkade alla våra brända lussekatter.
 
 
 

Gissa vad vi gör

Hihi låter bilderna tala för sig själva. Vi busar mer än vad vi bakar. Nu ska vi sätta dom på plåten woho!
 
 

Lite omväxling

Jag vaknade i morse av att min granne borrade för fullt. Alltså helt ärligt, de måste ha sina väggar fulla med allt möjlig för de borrar ju hur mycket som helst. För ett år sedan försökte de spika på betongvägg, seriöst... jag hörde ju hur spiken bara föll ner till golvet i 40 minuter och de verkar ju inte fatta att det inte går. Ja idag har de väl insett att det inte går att spika så de tog väl fram den där speciella borren och det lät som en jordbävning. 
 
Det var ju bara då att skippa pluggandet, plus att jag pluggar bättre på kvällen. Passade då på att göra om mitt vardagsrum. Äntligen har jag möblerat om här! När man har haft sitt vardagsrum såhär som jag har haft det i över ett och ett halvt år sedan blir man less. Så jag har verkligen kämpat och fått det sååå mycket bättre än vad det var innan. 
 
Nu ska jag plugga uppsatsen och kämpa på. Jag är hur glad som helst idag. Målet idag är att skriva klart teorikapitlet och då kommer jag ligga två veckor före mitt schema :)
 
Före
 
 
 
Och efteråt
 
 

För bra för att vara sant

Ni kanske kommer ihåg att jag skrev min B-uppsats i somras och allt som hade med den att göra var rent sagt bajs och ångest. Jag minns det i alla fall. Nu har första veckan för C-uppsatsen inletts och jag måste vara ärlig och säga att det går som på räls. Jag ligger dessutom en vecka före i mitt schema och kan inte fatta att orden bara flödar fram. Måste säga till mig själv att jag är banne mig bäst! 
 
Materialet som jag ska analysera har det varit lite problem med, men efter tusen samtal till förlaget Aller har jag nu kunnat bocka för den punkten. Jag kommer dessutom få tidningarna hemskickade med posten till mig.
 
Nä, allting med denna uppsats är för bra för att vara sant. Jag flyger på molnen och kan seriöst dö lyckligt just nu. Jag förtjänar verkligen att det ska gå bra med detta eftersom allt med min B-uppsats var ren skit. Ikväll ska Max jobba natt så jag kommer sitta hemma och bara kötta på när jag har sånt flyt med detta. Imorgon vill jag fira med lite festligheter och utgång med tanke på att det går så bra för mig just nu.
 
Och kniven som jag tidigare många gånger har velat döda uppsatsen med har jag lagt på hyllan för den behövs inte alls just nu haha
 
 

På väg till mannen min

Nu ska jag skynda mig med bussen ner till stan för jag ska faktiskt till min gullegris och sova över hos honom! Ni vet, den där grabben som ibland ser lite dåligt och måste stå en meter från TV:n, som har världens bästa ergonomiska ställning när han spelar LOL, som är helt fantastisk mot mina kissemissar, han som är grillmästaren nummer ett med sin minigrill, som är så otroligt söt i mitt diadem, som är batman 5:e året i rad under Halloween, som kysser mig helt plötsligt och får mig att skratta tills jag inte kan andas mer, som har så fantastiskt hår där jag kan dra mina fingrar igenom det, samt som kommer på världens enklaste men underbaraste saker man kan göra när man har tråkigt. Ja jag ska till killen som jag verkligen gillar så sjukt mycket. Hejdå! :)
 
 

Bakom fotografierna

Här kommer äntligen videon på fotograferingen den 7:e november! Jag klippte snabbt ihop den så förvänta er inte att filmen kommer vinna något oscarspris! Klicka gärna på HD-knappen i hörnet på filmen så blir det genast bättre kvalitet, men då kommer ni hamna in på min Vimeo-sida istället :) Nåja, nu ska jag återgå till min C-uppsats och det går faktiskt bättre än väntat wohoo :D
 

 


Studio 7/11

Sådär, nu kommer jag bjuda på tre hela bilder som jag har hunnit redigera! Jag ska säga er att dessa bilder tar minst en timme att redigera för jag är perfektionist när jag väl kommer till kritan. Det finns så otroligt många bilder som jag tidigare fotat och inte orkat redigera klart. I efterhand är jag inte det minsta stolt över dem. Nu blir det ändrade planer framöver, jag ska redigera perfekt helt enkelt! 
 
Det blev lite ont om tid i torsdags, Rebecka (brunetten) skulle på träning så vi fick snabbsminka henne när det var min tur att fota och vi har alltså planerat in en till fotografering så jag får med allt som jag ville ha. När det bara var jag och Claudia kvar i studion tog vi lång tid på oss att sminka och fixa hennes hår, men vi bestämde att vi skulle även fota henne en till gång med samma tema men med annat smink. Så dessa bilder kommer vara en del av min lilla "kolllektion" :) Enjoy
 
ps. Jag ska även för denna fotografering göra en video så håll utkik! :D
 
 

Halloween

Tänkte lägga upp lite bilder från Halloween som jag snabbt redigerade. Bättre sent än aldrig! Håller på för fullt med att redigera bilderna från igår. Snart kommer ni få se dom :)
 
 

En liten smygtitt

Snart är jag, Amanda, Rebecka och Claudia i studion och vi ser riktigt mycket fram emot denna photoshoot. Vi har planerat att dela upp den i två delar. Den första delen ska Amanda få agera fotograf och jag assistent, den andra delen får jag vara fotograf och då är Amanda assistent. Med dessa två delar får vi alltså bestämma själva hur vi vill att våra fina modeller ska vara sminkade, klädda och hur backdropen och ljussättningen ska vara. Andra ord: två shoots på en dag! Hihi Jag har suttit nu ikväll (jobbade stängning på Ica så jag kom hem 23.40) och testat med lite smink och här får ni se en liten teaser på vad som komma skall! Nu blir det sängen, för jag har väldigt fullt upp imorgon!
 
(Imorgon ska jag och Max laga vår första riktiga lasagne, önska oss lycka till hahah)
 
 
 

Fler former

Satt bara sjukt snabbt igårkväll och gjorde nummer två av fortsättningen på min första "form"-kollektion via illustrator. Har en ganska så stor redovisning idag så det får duga med denna bild. Känns som att min blogg har gått från fotografi till datorprogram istället haha, men jag lovar! På torsdag ska jag och Amanda fota i studion inne i stan och denna gång har vi en modell som vi får fota :) Vi har världens planer så det ska bli sjukt skoj, förklarar mer senare. Har som sagt fullt upp i skolan med uppsatsen nu så jag ska ändå försöka lägga upp så mycket som möjligt här på bloggen! 
 
 

Mer former

Sent igår under kvällen satt jag och ritade denna lilla grej snabbt, och denna gång i Photoshop. Det är fortfarande mycket saker som händer i min omgivning och stressen finns alltid där. Jag måste ju vara ärlig och säga att jag gillar stress till en viss del. Jag känner mig, konstigt nog, mer levande då. Skola, jobb och även jobba på portfolion till praktiken. Igår kände jag att jag behövde en dag att bara få vara, så jag och Max inhandlade pizza och andra onyttiga saker nomnom! Här är i alla fall den snabbt ritade bilden som jag gjorde igår :)
 
 

Nu börjar det bli seriöst

Sitter nu på skolan och har föreläsning om c-uppsatsen som ska göras nu fram till efter jul. Voy voy säger jag bara, nu börjar det verkligen bli seriöst här. Det är först nu jag kan tacka mig själv som hade kvar min b-uppsats fram till sommaren eftersom jag fortfarande är "het på gröten" och har kvar uppsats-tänkandet. 
 
Idag är det dags för mig att fira Halloween. Lätt den bästa högtiden som finns om året, woho! Igår satt jag och sydde ett par byxor till min outfit och det känns riktigt bra. Peruk, röda läppar, vita leggings, vit top. Ni får se sen när kameran åker fram vem jag kommer vara! 
 
Ska till stan sen efter att lektionen slutar klockan tio. Ska hinna göra några ärenden där på stan och sen blir det snabbt hem för att förbereda mig inför kvällens festligheter!
 
Har ingen fin bild att bjuda på tyvärr såhär på morgonkvisten, men jag ska försöka leta upp någon bild som finns här på datorn. Äh bjuder på en bild som togs med datorn och min underbara redbull här i klassrummet! moahha