Få andas ut en aning behövs ibland

Hej där! Har helt missat att lägga upp detta inlägg. Höll på att ladda upp allt på bloggen i måndags men missade det tydligen. Denna vecka kommer att kännas lite konstig då vi hade redovisning i måndags och sen utvecklingssamtal igår, därefter har vi ingenting resten av veckan. Nada, null, helt tomt liksom. Vår kurs i Motion Design tog slut i måndags och sen börjar nästa kurs först till veckan som kommer. Ska då passa på att njuta av ledigheten först och främst. Mamma har skickat ner skridskorna vilket jag längtar tills när de kommer ner med posten. Kungsträdgården har ju igång en skridskobana där för allmänheten och på lördagar är det ju skridskodisko. Sen ska jag dona med min hemsida, cv, portfolio och även göra min och Zandras challenge.

Det har varit en riktigt trevlig helg. Min kompis skulle ju komma ner till Stockholm i fredags men det var så pass halkigt på banan i Umeå att planet inte kunde landa där. Så det blev nattåg för henne och vi fick ställa in fredagkvällen. Istället myste jag och Max med pulled pork i pitabröd och såg idol. På lördagen hann jag då träffa min kompis och ojojoooj så mysigt det var! Nu saknar jag ju henne ännu mer :'((((

Senare på lördagkvällen mötte jag och Max upp en annan kompis från Umeå som också var på besök. Vi lyckades dessutom få in oss på listan till Södra teatern och det var riktigt fint där, dit vill jag åka tillbaka framöver. Har tyvärr inga bilder från den kvällen förutom när vi väntade på sista tåget hem, så det blev ändå en lugn lördagkväll och oj så man somnade gott. Vår kompis fick såklart sova över hos oss och sen åkte han hem på söndagen. Max jobbade då och jag åkte iväg till Ica Maxi i Haninge och jag diggar inte att ta mig dit alltså. Först pendeln i 7 min och sen gå till en buss och åka rätt så långt innan man kommer till Maxi. Synd att det är så krångligt att ta sig dit för det hade ju varit skoj att jobba extra där liksom. Nåja! Nu ska jag hoppa av tåget då jag är på väg till Zandra för att spela massa pingis. SeeYah


Redovisning: Projector mapping

Men hej där underbara fredag! Idag har vi haft lite sovmorgon då det var redovisningsdags av vår project mapping-uppgift. Efter lunch hade allas videos satts ihop och sen var det bara att släcka lampan, luta sig tillbaka och njuta av ljusshowen. Wow säger jag bara! Vilken fantastiskt duktig klass man har som kan skapa såna coola grejer. Vår lärare ska sen filma det snyggt och lägga upp det så då ska jag garanterat lägga upp den här så att ni får se. Men det var helt underbart att se dessa kreationer.

Nu sitter jag på tåget hem och ska äta lite middag med Maxen innan jag sen drar tillbaka in till stan för att möta upp min kompis från Umeå och då ska vi bara mysa på och prata enormt mycket om allt som har hänt på var sitt håll. Ojoj vad jag ser fram emot det <3<3<333 har inte sådär jättemånga eller roliga bilder att bjuda på, ni får se det som en liten teaser inför videon jag tänker lägga upp :) ha en toppenhelg!


Hej onsdag

Men hej där! Vilken dag alltså :) bara sagt swosh! Skola från 9-12 och sen har jag och min klasskompis arbetat på med den där projectmapping-uppgiften och nu är vi äntligen klara! Det har gått riktigt bra och vi är nöjda med vår insats. Ska bli spännande att se hur det kommer att se ut när vi väl projicerar vår video på dockhuset på fredag. Imorgon är vi fria från lektioner och då ska jag fokusera på den andra slutuppgiften i denna kurs. Vi ska skulptera i Cinema 4D och sen sätta in vår skulptur i någon typ av "trädgård" där resten av klassens skulpturer ligger. Vi ska sen få kika runt i VR på varandras skapelser så det blir spännande haha. En till sak som är värt att nämna är att snart kommer min bästis Sunna på besök!! Hihiiii ska bli jättekul att få träffa henne då det har gått några månader sen vi sågs sist <3 måste se till att åka upp till Umeå och Luleå snart, tiden går så fort alltså! Nåja ikväll ska jag bara mysa för fullt med Maxen <3 ha det fint! Bjussar såklart på några skapelser jag har gjort i 3D-programmet Cinema 4D :)


Helgen tog slut så snabbt

Men hallå där köp blåbär - nyttigt och gött! Nämen hej måndag. Kändes verkligen som att det var nyligen som jag skrev här att det var måndag. Nåja, ytterligare första dagen på den nya veckan och idag är jag faktiskt rätt så slut i både kropp och själ. Har väl inte direkt varit jätttetungt idag på skolan, men det är ju en sån där typisk måndagsfeeling. Åkte in efter 10 och jobbade på project mapping-projektet och sen vid 13 hade vi föreläsning i 360 video och VR. Vi fick testa att filma i 360 och sen kika på filmerna i VR. Rätt så coolt faktiskt! Efter lektionen gick jag och Zandra på stan en stund då min sjal bara var heeeelt försvunnen och jag behöver ju en ny för att inte frysa om halsen. Sen tog vi en liten fika och caféet hade tyvärr inte chailatte utan jag fick chaité med lite skummad mjölk. Smakade väldigt mycket te men det slank ju ner ändå (är inte så förtjust i te alltså).

Helgen var riktigt spontan där på fredagskvisten med lite Berghsfest hos några klasskompisar (såg även när de spelade in "Tunnelbanan" på Hötorget!!! Haha älskar det programmet nu när man bor här i Sthlm och börjar få lite koll på alla stationer) och på lördagen spenderade jag och Max tillsammans med hans kusiner. Såg någon film på bio och sen spelade vi lite brädspel. Imorgon blir det fritt från lektioner men vi ska sitta och arbeta med grupparbetet hela dagen :) herrå!


Projector mapping och nya alvarellfärger

Well hello friday! Shit vad veckorna går snabbt alltså, och tänk att det är den ARTONDE NOVEMBER redan. Helt galet alltså! Jag är nu på väg in till skolan för att ha en eftermiddagslektion i motion design. På schemat stod det att vi ska hålla på med Leveldesign med virtual reality och jag antar då att vi ska få bygga speldesign i 3D för just virtual reality men jag kan ju ha fel. Låter hur som helst väldigt roligt!

Annars då? Ja igår var jag ledig från lektioner men jag och min klasskompis satt med vårt projekt, men på var sitt håll då det kan vara skönt att bara få vara hemma en stund. Men vi knegade på och jag hann faktiskt med en hel del :) vi arbetar ju med projector mapping vilket betyder att vi designar rörlig grafik i olika datorprogram som sedan projiceras på ett föremål. Vi har alltså ett dockhus som vi ska designa för. Ska se till att lägga upp videon på CD-tvåorna som gjorde samma förra gången, bara det att detta år får vi lära oss mer i 3D-programmet vilket kommer göra att vi kan få mer djup i bilden etc. Kommer bli sjukt skoj! Vi har deadline om en vecka så det känns rätt så skönt att ha rätt så lång tid till detta.

Sen är jag bara så sjukt taggad på livet! Haha vet inte vart denna energi och glädje kommer ifrån men man måste ju passa på medan den försvinner på grund av vintertiden och så. Har ju börjat måla med akvarell igen och kände att jag måste införskaffa lite mer färger. Så jag gick till Kreatima och köpte två helkoppar á 27kr. Och wow vad bea dom färgerna var till skillnad från mina andra fjuttfärger!!! Måste köpa mer när jag får pengar haha. Nåja nu ska jag se till att avrunda här då jag strax ska hoppa av tåget. Ha en trevlig helg så får vi se om det uppdateras något här under helgen. Ska ju vara barnvakt igen så det blir skoj :) herråååå!


När det kliar i fingrarna

God morgon! Måndag idag och jag är faktiskt sjukt pepp på skolan och vad denna vecka har för olika utmaningar att erbjuda. Utvilad efter denna lugna helg och det känns ruskigt skönt då jag tror att denna vecka kan bli rätt så tung, men vi får se :) idag är det ju dessutom världsdiabetesdagen, woop woop! Måste ju nästan firas med lite fika och sötsaker bara för att ;)

Igår gjorde vi inte alltför mycket. Max jobbade och jag passade på att sova ut och sen städa lägenheten så han kom hem till en rätt så ren lägenhet. Höjer ju humöret galet mycket bara av att ha det rent så. Sen började han laga sin köttgryta som puttrade på i några timmar. Sen gjorde vi inte så mycket, vi såg UfC och åt vår goda gryta. Ringde till pappa och firade honom på farsdag via telefonen. Sen började jag kolla på lite youtube-klipp om vattenfärg och urk vad det kliade i mina fingrar. Blev sååå sugen på att måla, men det var ju rätt så sent. Men jag ville ju så gärna! Slutade med att jag tog fram mina färger och penslar ändå haha. Blev så glad av resultatet och är nöjd över mitt val att stanna uppe en extra halvtimme än vanligt. Nu har jag tagit med mig målningen till skolan för att scanna in den så att jag får den i hög upplösning, men ni får se processen här och även resultatet som jag fotade. Nu ska jag strax hoppa av tåget och vandra mot skolisch, vi hörs senare! :)

Update: nu ligger även den inscannade bilden här!


Avfärgning hemma med Colour b4

Hej bloggis! Skoj att skriva lite här denna lördagkväll. Vi kör på en väldigt lugn helg denna gång då förra helgen var extremt smockad med festligheter och finbesök. Passade på igår att använda min Colour b4- förpackning som jag har köpt för väldigt längesen, men som jag inte har använt förrän nu. Colour b4 är ett avfärgningskit för hemmabruk och den tar alltså bort tidigare hårfärg i ditt hår. Jag valde för några månader sedan att gå till frisören för första gången i mitt liv och gick ut som gråhårig haha. Alltså grannyhair. Älskade verkligen färgen men såklart är det en sjukt svår färg att underhålla. Köpte hem Maria Nilas färginpackning i svart färg och blandade ut med balsam. Blev faktiskt sjukt bra färg, men mittenpartiet som tidigare var i en rätt så kall och mörk färg blev till slut en lite halvdassig brun och nu kände jag att nu får det vara nog.

Jag har kollat upp denna avfärgning från Colour b4 men har mest sett bilder på hur den fungerar till mörk/rött hår och inte sett hur resultatet blev för människor med grått/silver/blått hår. Så det blev en liten chansning igår när jag kletade i denna avfärgning. Efter 1h i håret tittade jag mig i spegeln och shit vad mycket färg som redan var borta. Stod i duschen en evighet och gnuggade bort all färg. Var riktigt nervös när jag tog bort handduken och började föna håret. Gosh vilket resultat! Älskar håret. En lite dålig grej är att i mitt bruna parti har det dykt upp mer röda toner än vad det var innan jag ens färgade det. Är helt säker på att det inte är min grundfärg men hey, jag kanske är en liten rödtott under all hårfärg. Syns bara i vissa ljus så. Vet att mamma har sagt att vi har röda toner i vårt hår också så. Nåja, är sjukt nöjd över resultatet!

Ikväll sitter jag och Max barnvakt hos hans kusiner på Solsidan då deras föräldrar är bortbjudna på fest. Sjukt skoj då barnen är så pass gamla att vi kan spela massa sällskapsspel och bara hänga :) visstja, igår testade vi att fritera kyckling - kinastyle och det blev såååå lyckat! Titta på bilderna jag har lagt upp. Googla "friterad kyckling kinastyle". Asgott!! Vi ses, herrå!


Electric Love Festival 2016 - Aftermovie

Lägger upp vår aftermovie i ett eget inlägg! Enjoy
 

Electric Love Reunion

Tjenare! Var ett tag sen sist nu men jag har verkligen känt för att skriva här då jag fortfarande är lite besviken över att den roliga helgen är över :( måste ha varit en av de roligaste helgerna på väldigt länge! Våra polare kom på besök och det har varit full rulle från start tills de åkte hem. Massa skratt, halloweenfester och rejv fram till 5 på natten. Jag och Max åkte dock hem vid 4 andra dagen då vi var trötta, samt att musiken blev lite snabbare sista timmen och det diggade vi inte så mycket. I fredags var vi på "Slakthuset" och sen lördagen spenderades på "En Arena" där det spelades hardstyle hela natten. Jag har dessutom hunnit göra klart vår aftermovie sen Electric Love Festival i somras och överraskade boysen när de dök upp på fredagen. Gissa hur glada de blev! Lägger upp den här också :)

Nä nu ska jag snart hoppa av tåget och återgå till skolan. Ses!