Ny header

 
Canon 650D, 18-55mm HDR
 
Kände mig sjukt less på den gamla. Ville ha en header på stolen och TADA! Ska även uppdatera lite senare hihi. Ska på Poetry Slam ikväll, det är en tävling i poesi och Amanda ska tävla där ikväll. Blir hur spännande som helst och förhoppningsvis så kanske jag får spela en liten trudelutt på gitarren. Kameran åker självklart med!
 
En annan sak jag vill ta upp är "project k.ö.k" och det handlar om att mitt tråkiga, mörka kök ska bli ljust och fint.
 
No1 - Ekplast (check)
No2 - Byta till vitt kakel (check)
No3 - Måla bordet och stolarna vita (progressing)
 
Bilder dyker självklart upp när Project k.ö.k är klart!
 
Vi hörs!
 
 
 

En stol

Fotade idag till fotoboken. Hittade igår ett par stolar. Temat för boken är nostalgi. Dessa stolar är identiska med pappas stolar. De tar mig tillbaka till Trundön. Det är nostalgi för mig.
 

Monday

Halloj! Har haft fullt upp i helgen med jobb. Skönt att det var här i Umeå så man kunde komma hem relativt tidigt, sova i sin egna säng, plus att slippa skaffa kattvakt :) Det har gått bra att jobba denna helg, endast några brutna naglar, ett finger i kläm och en bula bakom örat har jag fått. Idag gäller det att vara så produktiv som möjligt. Ska  nog ta mig till Ersboda och köpa en vit plast som jag ska sätta på mitt svarta kakel i köket, och sen kanske få in ett besök till stan dessutom :) Så härligt med sol må jag säga, vårkänslorna bara dyker upp. Är dessutom så himlans kär i min kamera, älskar den! Nu bjuder jag på tre bilder som jag tog utanför lägenheten eftersom vädret skrek efter mig. Varför ta en outfitbild inomhus då det är sol?!
 

B I L D B O M B

Jå, då har det ju gått några dagar sedan jag skrev här. Det har varit fullt upp denna vecka med födelsedagsfika x2, skräckfilmskväll på skolan med klasskompisarna och jag har även hunnit fota mitt klädval som jag hade igår :) Är himlans glad att så många var taggade på filmkväll på skolan trots allt. Vi såg Rec 2 som sög och därefter Cabin In The Woods som jag sett tidigare. Kvällen var awesome och den avslutades med att Amanda P sov över hos mig för vi båda ville inte sova själva efter att ha sett skräckisar samma kväll ;)
 
Fikat var jättetrevligt, jag fick jättefina presenter av mina vänner: tavelram, mugg som ser ut som ett objektiv, laserpekare till katterna, vantar som kan hantera touch-telefoner, ugglekakor som Amanda har gjort (dock har jag inte hunnit redigera den bilden - dyker upp om någon dag!) och en gottepåse av den andra Amanda köpte till mig (den bilden lägger jag också upp snart haha)! Så himlans bra vecka och nu är jag utvilad inför jobbet imorgon! Skönt att jag kommer arbeta i Umeå denna gång så jag får sova i min egna säng :D
 

Hotell Furunäset

I helgen var jag och Alice och jobbade som sagt. Vi spenderade kvällarna på Hotell Furunäset i Piteå och det är nog det mysigaste hotellet jag har bott på i Sverige. Vi passade på att fota med nya kameran och som sagt, det tar ju ett tag att lära sig kamerans inställningar och så :) Bjuder här på en bild från lördagkvällen och det dyker nog upp ett flertal andra bilder också så småningom :D Jag älskar porträttfoto!
 
 
 Canon 650D, 50mm f/1,8
 

Canon 650D

Här har vi min älsklade älskling! Min Canon 650D. Det går inte att beskriva med ord hur totalt överlycklig jag är, jag är dessutom fortfarande i chock över att jag ens har den i min famn just nu. Ni har ingen aning om hur mycket roligare det känns för mig att fota nu, och jag lovar att bloggen kommer bli 1000 gånger bättre nu! :)
 
 

Jobb och födelsedag

ojoj, det har varit fullt upp de senaste dagarna! Ska bara snabbt uppdatera vad som har hänt och sen ska jag i säng. Jag jobbar för fullt, dessutom på min födelsedag som var igår :) Idag har jag och Alice jobbat i Piteå, sover över här inatt och imorgon åker vi tidigt ner mot Skellefteå (det är ju melodifestivalen där nu och alla hotell var fullbokade!). Firade födelsedagen igår på skolan, i bil upp och sen fika med pappa och farmor. JAG FICK EN KAAAAMERA!!! Nu är 400D:n borta och jag välkomnar min nya älskling CANON 650D! <3 Provade ta lite bilder med den ikväll på hotellet, dock var det inte alls något bra ljus, men här är en bild på Alice :)
 
 

 
 
 
 
 

M U S T A C H E

Jarå, då blev jag lite kreativ igen med ritplattan. Ska skriva ut denna bild på skolan idag och sätta upp den på väggen med en A4-ram! Kände att ritplattan dammade lite granna så här kommer bilden. Blev inspirerad av mig själv helt enkelt, ett halsband jag upptäkte att jag hade på en mustasch. Enjoy!
 

Love mi lamp

Sitter bara i sovrummet och myser av att äntligen få sova ut för en gång skull. Ska fixa och dona massa idag med min lägenhet så jag trivs ännu mera. Nästa projekt är KÖKET! Jag ska "byta kakel" till vitt, alltså bara köpa en vit plast som man kan sätta på originalet. Sen måla om mitt svarta bord och stolar till VITT för jag vill ha det så ljust som möjligt hemma hos mig. Sen även lägga till en ek-plast på bänken där min mikrovågsugn står. Nu njuter jag i alla fall av mitt vita somrum och kan aldrig sluta titta på den fina lampan jag fick i julklapp. Den skriker Mikaela! Lampskärmen ser ut som ett vintage-foto, iiiiH! :D
 

Dagens

Halloj! Jag hann med att fota mig innan jag tog bussen till skolan, men det är först nu som jag kunde redigera bilderna. Så här har jag sett ut idag, och jag bara ääääälskar mössan! Röda läppar också och det kändes inte alls fel så. Har redigerat klart musikvideon och imorgon är det bara finslip och lägga till lite effekter till videon så blir allt superduper! Efter skolan skulle jag lämna nycklarna till bilen tillbaka till Heja! men jag fick ta hand om hela bilen och ha den här på min parkering istället, weei! Åkte dessutom till Emma som jag inte har träffat sedan våren - sjukt dåligt av mig att inte träffa mina vänner, men nu ska den gamla Mikaela komma tillbaka och hänga 24/7 med sina vänner! Sitter nu hemma och myser, jag ska se till att lägga mig tidigt ikväll också! Vi hörs
 

Hard work work!

Ojoj, ingen vila för mig och Anneli inte haha. Igår packade vi hela dagen lång med alla nya saker som skulle med i bilen. Det blev inte förrän kring 18 vi började åka upp mot Luleå. Väl framme på hotellet var vi sjukt trötta och vi somnade direkt. I morse vaknade vi 7 och det kändes som att döden hade nått oss haha. Nämen vi hade energi att satsa så hårt på jobbet, men fysiskt är ju det jobbigt då man är trött. Det gick snabbt att packa ihop och sen var det besök hos mormor och morfar för fika och lite födelsedagspresenter för mig. Sen åkte vi till mamma och åt middag :) Nu ligger vi bara i var sin säng och ser lite melodifestivalen. Ska se till att sova innan 23! Imorgon är det jobb och sen bilresa ner till Umeå. Lämnade kameran hemma, men jag bjuder väl på en bild ändå. Lite ego och så, men vad tusan! ^^, Hellre en bild jag tagit än ingenting haha
 

Resultatet av sykvällen

Här kommer nu min nya älsklingskjol som jag sydde i förrgår :) Superduper enkelt att sy. Bara ta två stycken och sy ihop dom, fålla och sy in ett resårband - TADA! :D Allt som allt gick den på kanske 30 kr eftersom jag har kvar en enormt stor bit av tyget. Jag lär göra en liten top av det tyget som man kan matcha med till sommaren (magen ska synas lite i så fall höhö). Polly ville även vara med så jag kunde inte låta bli att ta upp henne och posa. Snart bär det iväg för jobb och Luleå-Piteå "turnering" med bästade ANNELI!!! <3 Kommer sakna kissarna, men jag blir inte borta så länge. Kommer även bo på hotell i två nätter OHLALA, det gillas ^^, Nu måste jag skynda mig att packa det som behövs.
 
Lägger kanske upp lite bilder från inspelningen i skogen också senare ikväll, men bara kanske :)
 
 

Kreativa Ela

Yes! Igår kände jag lite inspiration och fick lite skuldkänslor över att jag bara köper massa tyger och inte alls syr. Jag tog fram symaskinen och under ett tag insåg jag att jag hade sytt saker i fel ordning och var tvungen att spendera lite mer tid än vad som egentligen behövdes. Då tänkte jag för mig själv att jag skulle lämna projektet, men intalade sedan mig själv att jag i så fall aldrig skulle göra klart den!
 
Jag sydde en kjol, hade på mig den idag på skolan - men har dock inte hunnit ta någon bild på outfiten än så det dyker upp strax. Det är inte så kul att fota när det är kolsvart ute och jag orkade inte ha med mig kameran till skolan eftersom det är så lite batteri kvar. Men jag lovar att det kommer upp en bild på den snart. Här har ni lite "in-action"-bilder. Ha det!
 

Upside down

Nu har jag äntligen hört information från Heja och jag kommer åka upp till Luleå redan på fredag! :) Då kommer jag mest troligtvis ha tid att fira min födelsedag tillsammans med familjen i någon timma innan jag åker iväg för jobb dagen efter. Jag är sjukt taggad inför helgen och jag känner att jag snart kommer tillbaka på fötterna igen. Vi får se hur länge min värld är upp och ner, men jag säger hej till framtiden med öppna armar och välkomnar den med ett leende trots allt! :)
 

Tre saker jag älskar

Jag är dålig nuförtiden med att ta bilder, men hittade dessa som jag tog förra veckan. Det är först och främst mina älsklingar Penny och Polly som sitter på fönsterbrädan (som jag dessutom nu älskar!). De följer mig vart jag än går och myser för fullt när jag vill mysa. De får min lägenhet att kännas mindre tom. Den andra saken jag älskar är mitt frukostbord som egentligen har blivit något av ett datorbord då jag bara har den där istället för frukost haha. Men det är skönt att ligga i sängen och bara ha datorn ovanför sig utan att koka ihjäl då den blir varm. Så här har ni de tre saker jag uppskattar mest för tillfället (kameran, ritplattan, gitarrerna
 
och massa andra saker såklart!)
 
 

Dagens i-landsproblem

Åååh my gosh... Jag har suttit i ca tre timmar i sträck för att få bort ett kryss som dykt upp i programmet After Effects, gällande effekten Twixtor. MEN JAG TROR JAG HAR LÖST DET! Jag tog lite extra lång tid på mig idag att ta mig till skolan, men det var lätt värt att åka dit trots allt! Imorgon är jag redo att vara på skolan kl 10 och satsa gärnet med Twixtor-skiten. Twixor gör effekten slow motion mjukare. Här är en länk på en video som jag blir så sjukt inspirerad av (ändra inställningen på filmen till 720p längst ner till höger på "kugghjulet" så blir det bättre kvalitét!). Nu önskar jag mig hellre en Canon 7D till födelsedagspresent än pengar xD haha!
 
 
 

Förbered er

Nu är jag inte på det bästa humöret, men jag ska försöka uppdatera bloggen så ofta det går. När jag har lust helt enkelt, och om det visar sig att bloggen får lida - ja då får den göra det då! Blandade känslor just nu, känslor som känns för svåra att förstå och då stänger jag av. Men nu ska jag försöka göra en skoluppgift och återgå till verkligheten lite, även fast det gör lite ont..