Fullt ös!

Hej bloggis! Fullt upp som vanligt hehe. Nu har vi alltså tre kurser som går samtidigt och vi är indelade i helt olika grupper i klassen så det är rätt så svårt att dela upp dagarna om när man ska hinna träffa alla olika grupper. Men det har gått bra hittills faktiskt! Det har varit en hel del sena kvällar på skolan och som tur är finns rabattkoder så att man kan beställa hämtmat för typ NOLL kronor ;) 

Idag har jag hängt med min "Spel-grupp" där vi håller på att brainstorma massor på ett VÄLDIGT kreativt sätt :) vi har ju köpt lite olika spel för att få inspiration och ett spel hjälper oss otroligt mycket med att hitta knäppa idéer. Idag har vi skissat massor till vårt spel och det är ju rätt så mycket jobb att sen illustrera det på datorn, men vi är ju tre stycken jätteduktiga tjejer och kommer att klara detta helt galant! Ni får se lite bilder på det vi skissade idag och då får ni även en liten teaser till vad storyn är till vårt spel :)

Ikväll kommer en kompis ner från Umeå och ska hälsa på mig och Max. Kommer bli en fet helg så det blir kung! Vår kompis anländer vid 19 så vi ska möta upp honom inne i stan. Ska även hinna handla mat i Farsta och även lämna in mitt cv som är klart nu. Jag har designat om det helt och twistar om det lite, samt skrivit ut det i den stora plotterskrivaren i ett finare papper än vanligt kopieringspapper. Full rulle liksom, men det gillar jag ju! Att ta det lugnt kan man göra när man blir gammal ;)) häjsväjs!


Tjabba bloggelito! Måndag än en gång till och denna helg har inte riktigt varit som alla andra helgerna brukar vara, nej nej. Jag var faktiskt uppe och hälsade på min familj i Luleå och i Rosvik :D är såå glad över att jag lyckades träffa så många som möjligt och nu är energin påfylld igen. Kanske inte sömnenergin, men kärleksenergin i alla fall! <3 I torsdags var jag i Rosvik och fick äntligen äta farmors underbara palt. Det går inte att beskriva hur bra den är!!! Bästa var ju att nästan hela släkten var där också så man fick äntligen träffa alla igen :) sen sov jag över hos pappa. På fredagen åkte vi in till stan och då hälsade jag på mamma på hennes jobb. Sen på kvällen tog jag bussen till min kompis Och det var så sjukt roligt att höra bussrösten prata riktigt bred norrländska hahaha sååå kul!!! Verkligen ALLA jag hör runtomkring mig i Luleå pratar så sjuuukt brett! xD Lördagen blev det hockey med familjen och sen bara mysa tillsammans hemma. Igår klippte mamma mig och jag hann också hälsa på mormor och morfar :) nu är jag strax i skolan och ska ta denna vecka med storm!! See yaa


Guldmedlem i Vasaklubben

Hej måndag! Oj vad helgen bara sa swosh :O första veckan på andra terminen är nu avklarad och denna vecka fortsätter vi med vårt arbete med designtävlingen. Vi har även fått en uppgift i presentationstekniken som vi ska ha gjort klart efter fem lektioner. 


Vi tog det lugnt i fredags och åt säkert någon god middag som jag inte riktigt kommer ihåg. Ja, pulled beef i pita. I lördags åkte vi in till stan för att beskåda det magnifika skeppet Vasa som de drog upp för 60 år sedan från havets botten (30m). Nämen det var skoj att kika på det. Sen fortsatte vi lördagsmyset hemma med ytterligare en god middag. Igår hade jag girls night med mina två bästa vänner här i Sthlm :) vi hade sleepover och spelade massa spel tills klockan blev alltför sent. Sen åkte vi in till skolan tillsammans så veckan började på ett väldigt bra sätt :) Herrå!


Brainstorm

Tjenare bloggken! På väg in till skolan nu för att möta upp min grupp och fortsätta från där vi slutade igår. Vi håller vår tidsplan otroligt bra och vi ligger även till bättre än förväntat. Igår brainstormade vi fram flera olika idéer till spelet vi ska göra. Vi åt scones och drack äppeldricka till brunch och spelade massa nya spel som vi har beställt hem. Vi testade spela ett som heter "Exploding kittens" och även ett lite mer partyspel som heter "Bucket of Doom" haha och det var såååå kul! Vi har inte så mycket kvar att göra från igår så det är skönt. Kl 13 har sen hela klassen Presentationsteknik och ja det blir väl skoj förutom att det alltid är schemalagt på fredagar 13-16 hehe. Nåja! Visstja i förrgår var jag på St. Eriks sjukhus eller vad det nu heter, första gången, och fotograferade inuti mina ögon. Det såg bra ut och jag passade faktiskt på att ta en bild på hur det ser ut! Så här får ni se :D I helgen är både jag och Max lediga vilket känns fantastiskt, får de vad vi hittar på! Men något skoj ska vi se till att upptäcka här i Sthlm :) HEJDÅ!


Back to ishall

Hej igen! Första gången på väldigt länge som jag stiger upp innan 9. Åh maj gåd! Börjar 9:00 idag och har inte sett så mycket fram emot denna dag då man måste stiga upp så tidigt, nåja nu är jag ju vaken så! Skolan är igång och vi har nu bildat grupp inför denna uppgift. Detta är första gången vi fick bestämma grupper själv, annars har vi haft en slumpgenerator till de andra uppgifterna. Kursen vi går nu heter "Design Challenge" och vi ska alltså ägna en tid till att göra uppgifter till en tävling. Det presenterades 15 olika briefer och vi skulle då välja en av dessa att arbeta med fram till mars då vi sen om vi vill lämna in den till tävlingen vilket jag tycker är en självklarhet! :) jag valde en uppgift som jag känner kommer att vara väldigt svår att göra, men vad tusan - man går ju denna skola av en anledning. Här ska jag inte ta några genvägar! Nä men den andra anledningen är ju såklart att jag tycker att den känns roligast! Jag och två klassisar ska nämligen göra ett partyspel för 16-26 åringar. Inget drickspel såklart och så får det ju inte heller redan finnas ett liknande spel sen tidigare. Svårt att hitta på något som inte redan finns liksom, men vi är taggade. Vi ska ju då designa spelet vi hittat på och sen göra några videos och göra en prototyp/förpackningsdesign. Idag ska vi brainstorma fram vår idé så det blir spännande!


Nu har jag dessutom börjat med en ny sak som egentligen är ganska gammalt för mig. Igår började jag träna konståkning igen! Jag kom in på en förenings hemsida och såg att de skulle ha en istid för gamla konståkare på tisdagkvällar vilket är perfekt ju! Oftast är allmänhetens åkning under lunchtid på vardagar och inte hinner jag träna då, så jag blev så glad när jag såg detta och åkte då igår med några andra tidigare åkare. Det var sååå kul! De hade åkt tidigare innan jul så de gjorde ju lite dubbelhopp och så men det har jag inte än vågat mig på. Måste få upp styrkan, konditionen och balansen! Har inte heller ramlat något än så det måste jag komma över. Tänk hur ovan man blir med sånt, även om man vet exakt hur man ska gå in i ett hopp så är det just känslan att snurra i luften som känns äckligt. Men jag har 11 veckor till på mig att träna så efter några gånger kommer jag såklart att börja hoppa igen. Körde ju enkelhopp och det börjar lämnar ganska bra ändå. Vågade mig på enkel ögel och var sjukt stolt över det haha, men oj så jag längtar efter att börja hoppa dubbel igen <3 Är också så glad att gnistan är tillbaka, nu är jag beslutsam över att jag ska klara detta och även då leva lite mer hälsosamt :) nu hoppar jag av tåget, see yah!! <33


Back to Berghs

Men hej bloggis!! Long time no see liksom. Nämen nu är ju det underbara jullovet över och då sitter jag åter igen på tåget på väg in mot stan. Första skoldagen på vårterminen, woooaa galet när man tänker på det. För ett år sedan ungefär vid denna tidpunkt hade jag bestämt mig för att söka in till Berghs haha. Har varit en annorlunda jul då jag för det första aldrig har varit ledig så här länge på typ ööh fyra år tror jag, sen firade vi dessutom julen och nyåret här i Stockholm :) pappa, mormor och morfar kom faktiskt hit vilket var fantastiskt! Hmm vad mer har hänt då? Jag har typ spelat the Sims ett bra tag haha men nu har jag tagit en paus då tiden bara försvinner så otroligt snabbt när man spelar. Max har också fixat till min dator så nu kallar jag inte den längre för "Gamla Bettan" utan den heter numera "TurboBettan"! ;) 

Det har den senaste veckan också varit rätt så kallt i Sthlm och just idag är det plusgrader vilket har gett mig de första vårkänslorna för i år hahaha, skoj sen när det blir ännu varmare här. Nädu, vi får se vad denna dag bjuder på. Jag ska även försöka hinna upp till Luleå för att hälsa på älskade familjen och få lite kvalitetstid med dem <3 förhoppningsvis blir det rätt så snart! Hejdå 


Jullov

Ja du läste rätt!