Ett nervöst, men ett helt underbart klick

Hejsan svejsan! Ikväll har jag något extra roligt att berätta för er. Idag har jag suttit ca 4 timmar och velat fram och tillbaka om huruvida jag ska klicka hem en ny sak som jag i ett flertal veckor har tänkt på. Sedan jag fick hem min Zhiyun Crane M har jag lyckats ta mitt videoskapande till en helt annan nivå, men det slutar inte där.
 
Okej, vi säger så här:
 
Jag har en systemkamera, Canon 650D och en kompaktkamera Sony RX100 iii. Det var faktiskt ett bra tag sedan jag använde min Canon flitigt och det är synd, men när jag har 4 olika objektiv till den känns det så otroligt otympligt att ta med hela kamerakitet vart jag än går, om jag inte har planerat en photosession eller liknande. Det var därför min Sony kom in i bilden. Tanken bakom det köpet var att vi skulle åka iväg till Tomorrowland 2014 och jag ville väldigt gärna filma vår upplevelse där borta. Det var en hit! Kameran var helt fantastisk och tog väldigt bra bilder. Över förväntan, och då kostade den ca 3000 kr vilket jag tyckte var rätt mycket för en kompaktkamera. Året därpå åkte jag och Max själva till Tomorrowland och tyvärr blev båda våra telefoner och min kamera stulen. När försäkringspengarna dök upp passade jag på att köpa den 3:e versionen av samma kamera och den var betydligt dyrare, ca 5000kr mer...!! 
 
Så jag har ändå två fina kameror som är varandras motsatser. Djupet i bilderna från systemkameran och alla objektiven går inte att jämföra med min kompaktkameras lilla inbygda objektiv. Men samtidigt går det inte att jämföra med hur mycket enklare det är att bara ha med sin min lilla kompaktis som ändå levererar riktigt bra. Någonstans har jag ändå känt att det fattas en liten pusselbit, och nu har jag min lösning. Varför nu? Jo för att snart åker vi till Mysteryland!
 
Jag har aldrig suttit så länge och funderat på mitt val idag. Men det måste nog vara det bästa jag har gjort på länge. Nu kommer båda mina fina kameror att säljas och in kommer en helt ny, en kombination av dessa två. En Sony alpha 6300. Liten som en kompaktkamera, men med ett fantastiskt djup genom möjligheten att kunna byta objektiv. Ord kan inte beskriva hur glad jag är. Nog med massa babbel, nu får ni se en bild och någon video. 
 
Jag beställde även ett extra objektiv som jag känner är ett måste att ha till denna fina kamera. Ett Sigma 30mm f1,4. Den filmar i 100fps 1080, och även 60 fps i hela 4(mothafackig)K!!!! Ingick ett 64gbs minneskort och ja dör vad jag kommer att filma sönder!!!! Babbel, babbel, babbel, skulle kunna berätta såå mycket mer om denna fantastiska grej, men jaaa jag ska sluta babbla! HERRÅ <3 
 
 
 
 
 
 
 

Fjärilshuset - Haga Ocean

Tjabba!!! I förrförra inlägget lade jag upp några bilder från då jag och mina gäriz hängde i Fjärilshuset. Gissa vad denna brud har gjort da? Jo en liten video som jag tänkte dela med mig av. Jag har så mycket att skriva om men känner att jag lika gärna kan skriva det i ett separat inlägg :D Är superpepp inför Mysteryland och har inhandlat lite nya saker inför resan. Är så megapepp så att jag spricker. Längtar tills jag har fixat min nya kamera, men nu får ni nöja er med min fina Sony rx100 m3 komaktis som ändå filmar finfint! Pluset i kanten är ju min underbara gimbal Zhiyun Crane m! ÄLSKAAAAR DEN! Här får ni se lite fjärilar, hajar och ickeflygande fåglar. PÖZZ!
 
 

Hej motivation!

Hej bloggelito! Idag har jag jobbat från kl 6 till 15 och direkt efter det mötte jag upp Max på pendeln. Vi passade på att åka in till stan och gå runt på Söder. Hittade ett par gympadojor på Stadsmissionens Second Hand för 150 spänn och är riktigt nöjd över mitt fynd. Nu slipper jag gå runt i dåliga skor på jobbet så att mina knän blir glada :D Hittade även lite andra kläder där som jag är nöjd med. Idag har jag allt som allt gått 18925 steg enligt telefonens stegräknare och det känner jag av.
 
När vi kom hem fick jag inte nog av att röra på mig så jag tog på mig träningskläderna och gick ner till vårt gym som vi har vid tvättstugan. Igår när jag tvättade passade jag på att träna däremellan och det blev en 50 minuters spinningtur. Idag körde jag 40 minuter och svetten rann! Det känns jätteskönt att börja träna igen och jag älskar denna glädje man får efteråt. Det är så sjukt att vi har ett gym, heeeelt gratis och sen har vi inte ens har använt det under ett år bara för att vi inte vill vara där då det är massa andra grannar som tränar samtidigt. Men nu skiter jag i det då vi har Mysteryland i slutet av augusti som slutmål. Jag är inget styrketränarfan utan föredrar att köra kondition. Jag kan än inte börja springa på grund av min stukade fot och då fungerar cykeln jättebra! 
 
Imorgon är det ett skönt jobbpass 11-18 och sen har jag bara fredagen kvar som är tre timmar längre, 10-20... Meeeen sen får jag som sagt ledigt! På söndag ska nog jag och Max åka till hans faster i Solsidan där vi blir bjuden på middag. Det ser jag väldigt mycket fram emot då det var ett tag sedan vi träffade dem. Annars får vi se vad helgen bjussar på! Hejsveejs :D
 
 

Fjärilstur i Fjärilshuset

Tjena! Idag har jag äntligen fått vara ledig från la jobb. Så jag och mina ladies bestämde oss för att åka till Fjärilshuset. Fuktigare ställe har jag inte varit på och har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Riktigt exotiskt, yäh! Såklart tog jag med mig min gimbal för att filma, men hade lite fel inställning på kameran tyvärr så vissa närbilder blev suddiga. Såklart passade jag på att ta lite bilder också som ni får se här på bloggisen. Dock var det väldigt få fjärilar tyckte jag, och så var stället väldigt litet. Men man kunde även få se hajar och lite andra vattendjur där. Dock inte så värt pengarna inträdet kostade, synd. Nåja! Nu väntar 3 dagar jobb och sen får lilla jag ta helg <3 Ska bli sååå underbart skönt, men vädret ska väl suga som vanligt så fort jag blir ledig, hehe. Peace!!
 
 

MYSTERYLAND 2017

JAMEN GISSA VAD VI HA GJORT?!?!?!?! 

VI HAR BOKAT BILJETTER TILL MYSTERYLAND I AMSTERDAM I AUGUSTI!!!

Det bästa är att vi blir hela 7 personer som drar dit också och vi kanske blir några till (återstår att se!) Vi blir en hel del från Tomorrowland-gänget från 2014! Och gissa hur feta artister som kommer att spela där?! OMG återkommer med lineup, samt vilka jag ser mest fram emot att se. 

Ville bara säga det. Pusshej!


Gäris

Hej bloggis! Sorry som vanligt för seg uppdatering. Nu skriver jag på datorn och täntke lägga upp bilder från den fina kameran istället för alla kassa mobilbilder hehe så det är väl största anledningen till varför jag är så seg på att skriva här. Sen är ju inte skolan igång och jag åker inte in varje dag till stan vilket resulterar i att jag lägger min fritid på andra saker och ting. Så vad har jag för mig egentligen nu hemma i Sverige?
 
Jo nu har jag haft lyxen att vara ledig hela 4 dagar i rad!! Jag har suttit och redigerat massa film från resan, samt städat och donat i lägenheten. Idag åkte jag och Max in till stan, men det är lite drygt när de precis ska öppna citybanan i centrum (orkar ej skriva om det, ni får googla helt enkelt) så vi kan inte ta pendeln in utan måste åka till farsta och där ta tunnelbanan. Så det var lite bökigt, men det är väl inte så mycket att klaga över ändå. Väl inne i stan skulle vi prova på Günters korvar men de hade sommarstängt precis så vi fick försöka hitta ett annat ställe att käka på - det blev Bun Meat Bun. Gott! Sen åkte Max hem och jag mötte upp mina tjejer Marty och Zandra :) Vi bestämde oss för att sitta på en uteservering vid hamnen där Zandra bor och det var helt magiskt!
 
Vi satt där tills de stänge och oj vad jag behövde detta efter att ha suttit så mycket vid datorn! Tog även med mig min nya leksak (gimbal) som jag även hade med mig till Montenegro och lyckades flumfilma oss ikväll när vi gick vid hamnen. Ska sätta mig och klippa ihop en film på det också. Har tänkt att bli youtube-kändis nu med min coola gimbal. Vänta ni så ska ni få se allt! YÄH! Ha en fin kväll, nu väntar 5 dagar hårt arbete i delin där jag även ska öppna fiskdelen tre dagar i rad - jag som knappt ens har kunnat titta på fiskar ska nu öppna den disken. Min fiskfobi är nästan borta! WOOP! HADEEE!!!
 
 

Hemma bäst?

Hola! Sorry för superseg uppdatering, men har lagt all fokus på att komma in i jobbet den senaste veckan. Egentligen har jag inte någon lust att skriva vad jag har varit med om på resan eller vad jag har gjort när jag har kommit hem, men en sak som är säker är i alla fall att jag saknar värmen. Ojoj, och nu när jag börjat jobba mycket på Ica så har jag inte heller all tid att hålla igång min fina bränna från resan. Vi får hålla tummarna på att det blir finare väder snart. Det går jättebra på Ica btw, nu känner jag att jag kan skiva skinka utan att vara skakig i armarna och det känns lite som en dans på rosor nu. Superkul också när jag kan rekommendera mina kunder vilka delikatesser jag föredrar (speciellt salamin ojojoj!) Ikväll passade jag på att köpa hem lite gott till mig och Maxen från disken. Imorgon nalkas återigen jobb men endast från 14-18. Kortaste passet jag någonsin har arbetat! Sen får jag äntligen vara ledig några dagar i rad. Ska redigera all film från resan så att ni snart får se vad vi har utforskat. Igår handlade jag och Maxen massa blommor till balkongen och nu kan äntligen kissarna hänga där ute då vi har satt upp skyddsnät för dem. Underbart!
 
Nu vet ni att jag lever i alla fall! HADEE!