Utmanade vecka

Hej igen! Helgen har ju flugit förbi som ett jetflygplan och nu är det återigen en ny vecka. Helgen har varit rolig med festligheter på fredagen där och sen blev det bio med Max och Zandra sisådär 23:30-02:00 på lördagen hehe. Var sjukt trött när vi kom hem där vid 3 på natten. I söndags kom min moster och kusin med sin respektive på besök hos mig och Maxen här i Trånkan.

Dagen igår i skolan har varit rolig som vanligt men tung. Första lektioner var fortsättningen på den där vinetiketten och jag blev faktiskt nöjd med mitt slutresultat då jag lyckats få med mig alla element på samma "ruta". En del körde vissa saker på en extra etikett vid korken tex. Efter lunchen blev det sen dags för DEV.kursen där vi återgick till våra ursprungliga grupper vi hade första veckan på skolan, alltså att varje grupp innehåller en elev från varje program på skolan. Vi fick en tuff uppgift som vi kommer att ha resten av veckan. Så det är en tuff vecka på G, men inget jag känner är FÖR tungt såklart. Varje grupp ska åka ut till olika företag/skolor/organisationer och hålla i varsin workshop på respektive ställe vi har blivit tilldelade. Vår grupp öppna vårt kuvert och såklart fick vi nitlotten ("jokern" som lärarna kallade det): vi skulle hitta ett eget ställe... Väldigt svårt att försöka kontakta massa företag när det är så kort varsel då det är imorgon som vi ska hålla i workshopen... Men det löser sig nog på ett eller annat sätt. Sen ska vi filma vår workshop och det är där mina arbetsuppgifter kommer in, så ska jag sen redigera ihop en casefilm på 2 min och sen skicka in på torsdagen hehe. Fullt upp alltså!

Nu är jag på väg till skolan igen och dags för en till lektion i DEV-kursen och sen är det eget arbete fram till torsdag. Men inte är vi lediga från skolan bara för det, nä vi har ju vår kurs i Typografi också samtidigt! Nu måste jag säga hejdå, kan hända att jag är lite för trött för att skriva här denna vecka. Men jag ska hur som försöka uppdatera så gott jag kan :) ha det bra!

 

Friyay

Friyay!! Hej igen fredag, det var ju nyss du var här och så vipps är det helg igen. Det går inte att förklara hur snabbt veckorna går, det var ju nyss det var måndag. Och på tal om måndagen, det var då vi hade den där tidspressuppgiften med The Shop och gosh, jag och min gruppkompis var 110% säkra på att vi hade den uppgiften förra veckan! Se vilken konstig tidsuppfattning man får här haha. Men I like it a lot! Det är ju ett gott tecken på att man har kul. 

Idag hade vi en gästföreläsare som vi kommer att ha några dagar in på nästa vecka. Vi fick en uppgift om vinetiketter som vi skulle göra om med endast sax, tejp och kopiator. Vi hade en mall som vi fick klippa ut och bestämma vilken text vi vill fokusera på genom att göra den större/mindre eller välja versaler/gemener. Vi fick alltså inte använda någon dator utan endast kopiatorn för att minska eller förstora upp texten vi hade fått. Mitt resultat hittills är jag väl inte sådär superstolt över men jag har ju måndag och tisdag på mig. Ska även göra 5 till etiketter med samma märke men bara annan "rubrik" då de är andra sorter av vinet.

Jadu, lite stressigt är det också sen ikväll då vi ska ha en Tackfest för våra 2:or som höll en fest innan Berghs började. Tyvärr hade ju jag min avskedsfest i Umeå då, men ikväll ska jag inte då se till att missa denna fest. Men stressigt då jag sitter på tåget hem och festen börjar om 40 min hehe. Ska bara byta om, lämna väskan, käka lite och sen ta mig iväg in till stan igen. Vi hörs under eller efter helgen, hejdaaa!! :))

 

 

Typografi

Well hello soliga onsdag! Ny kurs startades idag och jag kom till skolan med spänning och lite nervositet. Typografi är så stort och inte alls så lätt som man tror. Mycket regler och det går bara inte att sätta vissa grejer på sin plats bara för att "man tycker att det ser snyggt ut". Allt har sin plats av en anledning och det fick vi lära oss idag. Även fast jag har läst lite typografi sen universitetet fick jag lära mig massa nya grejer idag som jag kommer ta med mig i framtiden.

Vår kursansvarige heter Marcus Gärde och direkt fick man känna att den här snubben kan mycket. Vi gick igenom hur en roman är uppbyggd och vi fick lära oss det ur det "logiska perspektivet hos en som inte kan något annat än att räkna". Superhäftigt hur böckerna hänger ihop i sina proportioner osv. Sen fick vi själva klippa och klistra vår egna analoga romansida. Vipps var lektionerna över för dagen och imorgon har vi inget på schemat så då har jag planerat att fokusera på min hemsida igen. Blev inget skapande igår då jag spenderade massor av min tid till att städa, diska, laga mat och baka en vit chokladkladdkaka hehe mums! Och såklart blev det läggdags.

Ikväll får vi hem en soffa som vi har längtat efter i en evighet känns det som. Tänk att inte ha en soffa i typ två/tre veckor. Huvva, så FINALLY! Ni får sen se lite bilder på hur det ser ut hos oss :) ha en toppenkväll!!


Första kursen på Berghs avklarad

Tjenare igen! Försöker lägga upp så gott det går och visst har jag varit duktig den senaste tiden?! :) Fortfarande inte riktigt frisk, skallen värker som vanligt och känner mig lika febrig som igår. Men jag satsar ändå på att åka till skolan då jag verkligen inte vill missa något. Idag var det inte något jättespeciellt som hände på schemat förutom att vi hade utvärdering av kursen Communication Design 1 som vi haft sen vecka två på skolan. Imorgon börjar en ny kurs: Typografi, vilket ska bli huuuur spännande som helst, men lite läskigt då det är så många regler hitan och ditan. Men det ska bli najs att äntligen få lära sig mer om det.

Efter skolan kände vissa i klassen inte för att direkt åka hemåt och jag var en av dem. Vi åkte till en affär som heter Papercut och kikade på alla tidningar/böcker/m.m och de gav sån sjukt stor inspiration. Hungern slog sen till för många och vi letade upp lite matställen för att sen ta med oss det till en klasskompis bakgård som verkligen var FANTASTISK! Åh så mysigt det var och tänk att vi fortfarande kan sitta utomhus och käka, det är ju tusan den 20:e september. Efter middagen kände jag att min skalle inte riktigt orkade med att stanna kvar så nu sitter jag på tåget på väg hem vilket känns skönt då jag får vila upp mig lite inför morgondagens lektioner.

Får se vad jag hittar på resten av kvällen, men ska iaf fixa lite matlådor så jag inte går utan och sen bara chilla med datorn. Är lite fixarsugen och vill skapa något så vi får se om det blir något, men då digitalt i så fall. Max är på jobbet fram till 21 ikväll så jag är ensam hemma med kissarna en stund. Vi hörs kanske imorgon efter skolisch om jag inte är alltför trött hehe. Ha det bra, hejsvejs! :D


Tänk fort nummer två

Men tjenare! Idag är det återigen en måndag och wow vilken dag. Ännu en till dag då vi har fått en brief och sen ska hinna producera innan dagens slut. Vi hade en snubbe från England på besök som varotroligt duktig, Huw Morgan heter han. Vår brief var att skapa minst en poster till en ny pop-up shop tyyyp. Vi delades in i två och två, fick gå fram och dra en lapp som innehöll ett ord med vad vår shop skulle sälja. Jag parades ihop med Danial och han drog en väldigt bra lapp enligt mitt tycke: Pennor.

Det var såå skoj att skapa något och försöka tänka: enkelt, förstorat och lite outside the box som skulle få en att vilja undersöka vad vår shop sålde. Vi valde att fokusera på markeringspennor och köpte faktiskt några på Clas Ohlson. Sen målade vi och målade! Superskoj. Till slut var det fett stressigt men vi är ändå sjukt nöjda med vad vi lyckades skapa :D

Här får ni se lite bilder från dagen. Nu är jag snart hemma och ska njuta av köttbullar och mackisar med Max. Visstja, han var på intervju idag och fick jobbet direkt! Det ska firas. Imorgon har vi sovmorgon, tack och lov för jag har haft feber hela dagen dessutom. Nu blir det till att shotta massa echinaforce och be till högre makter att jag håller mig frisk hela veckan. Pözz!

 

 

Hej fredag!

Men tjenare! Äntligen fredag och jag har faktiskt upptäckt att jag ska ställa mig längre bak i tåget när jag åker in till skolan. Har varit rätt så fullt hela tiden så att få sitta ner hör till ovanligheterna. Men idag har jag faktiskt lyckats hitta en plats genom att gå på längre bak i tåget, hur skönt som helst. (PS nu sitter jag och klassen på Lion Bar och jag hann inte lägga upp detta inlägg på morgonturen på väg in till skolan då internet suger där vid Södra Station)

Ja äntligen fredag som sagt och wow vad veckorna går snabbt. Från att i tre år ha arbetat varannan helg till att nu få vara ledig VARENDA är ju typ livet! Är så glad över att få mina lediga helger. Får se om jag lite senare måste hitta något jobb, men jag försöker ta det så lugnt som det bara går nu till en början.

I onsdags hade vi en föreläsning av en tjej som tidigare hade gått på Berghs och berättade sin väg till där hon är nu. Att vi måste våga ta en paus för att sen känna oss så redo som vi kan bli. Att inte vara rädd att det står stilla ett tag. Vår uppgift till idag var då att skapa en wearable som vi ska tänka på något positivt om oss själva när vi ser den. Så i onsdags gick jag till panduro och köpte pärlplattor och pysslade med det igår. Senare på kvällen i onsdags åkte jag till min klasskompis Zandra och hängde där en stund innan vi åkte till Skinnarviksberget och hängde där med några från vår klass samt AD/Copy-klassen :) så himla fint berg där man får se hela Stockholm. Synd att man missade solnedgången för den hade varit häftig. Satt där till kanske 23:ish och sen gick vi vidare till någon pub. Har typ haft huvudvärk hela veckan och hade det även den kvällen så jag valde att åka hem när resten gick till puben. Kändes rätt så att hinna hem innan sista pendeln gick dessutom, hade varit drygt att försöka hitta bussen.

Igår var vi lediga från skolan så jag och Max tog en promenad i Trångsund och gick sen ner till vårt gym som vi får träna i gratis i och med lägenhetsbytet :) nu är det fredag och vi ska lyssna på redovisningar hela dagen, sen kanske vi alla går till Lion bar och firar in helgen med klassen. Nu får ni se några bilder från i onsdags. Hejsvejs!


Tänk fort

Hejsan bloggish! Ligger nu i sängen och är heeeelt slut från dagens lektion. Den var inte riktigt som någon av oss hade tänkt oss när vi inledde denna vecka idag (var lediga igår). Direkt när lektionen började sa våra lärare att de skulle snabbt presentera en brief till oss och att vi sen skulle arbeta under tidspress fram till 15:30 då vi sen skulle presentera vårt arbete. Och vi skulle arbeta självständigt för första gången. Say whaat?! Hjärtat började dunka i dubbel takt och jag blev supernojig då jag vet att jag inte klarar av sånt där. Men jag gick ändå in med inställningen att "det här ska jag banne mig klara av!".

Vår brief var att vi skulle på några få timmar skapa vårt egna modemärke. Vi skulle agera fotograf, designer, art director och copywriter. Vi behövde såklart inte sy eget utan vi skulle bara skapa utifrån befintliga plagg. Väldigt öppet! Jag och några kompisar gick till myrorna för att hitta inspiration och ev köpa något plagg som vi ville ha med i vår poster. Zandra hittade en rosa blus och hatt och jag skojade till det med att köpa en reflexväst. Jag ställde upp som modell till Zandras varumärke och hon ställde upp för mig.

Det var verkligen superskoj att få utmana sig själv med en tidspress på några timmar. Nu i efterhand hade jag kunnat hitta på sååå mycket annat men jag är faktiskt nöjd med vad jag har skapat på så kort tid. Tog en bild på Zandra med en svart bakgrund och lade sedan till lite partylights för att ge bilden lite liv och känsla. Ändrade reflexvästens färg till röd för att göra det lite roligare och annorlunda. Mitt varumärke fick heta FLEX. Haha enjoy allesammans! Imorgon väntar en ny dag med en ny uppgift. Nu kommer dessutom våra posters hänga där på väggen i några veckor haha.

 

Electric Love 2016

Nu har jag äntligen redigerat klart alla bilder från Electric Love Festvial i Österrike. Festivalen höll på onsdag-lördag men jag och Max var där från och med torsdagen då vi visste att fyra dagar skulle tära alltför mycket på våra krafter. Vi hade det verkligen superskoj tillsammans med Erik och Rickard :D Här får ni kika på alla bilder. Hejsvejs, nu ska jag sova då skolan kallar imorgon.
 
 

Berghsfest

Hej fina ni, igår var jag faktiskt sjukt grym på att fota lite flummiga mobilbilder men i får tusan gilla läget denna gång. Har ju ändå nu bara gått en enda dag sen senaste inlägget.

Igår jobbade jag och min gruppkompis fram till 17 innan jag var tvungen att ta mig hemåt då min mage kurrade och studentplånboken verkligen skrek på mig att jag borde ta mig hemåt för att äta middag. Blev jätteglad då Maxis hade lagat världen godaste middag med kyckling och ugnsbakad potatis :)

Sen velade jag fram och tillbaka då jag visste att Berghs skulle hålla en fest vid Kungsträdgården aka Berghsfest. Var sjukt trött men kände att - vad tusan, varför stanna hemma? Mellan valet och kvalet drog jag iväg efter en snabb fix med klädombyte och uppiffning med hjälp av hårspray och parfym, drog jag iväg från Trångsund och åkte till en klasskompis som var snäll att hålla förfesten hos henne. Vi åkte iväg vid 23 och jag stannade till 1:40, kutade in till centralen för att hinna med bussen som gick prick 2:00. Annars hade jag fått vänta 20 min utanför stället alla Berghsare hänge på, för att den vänta ett tag tills bussen gick. Älskar att man ändå kan ta sig hem på vardagarna och nätterna, men när man måste ta två bussar så blir det sjukt dryfta

Svettig som jag var hittade jag trots allt min busshållplats (en labyrint att hitta sin hållplats i centrum, me. Jag lyckades). Åkte vid 2 och var hemma strax efter 2:30 :)

Nu är det full rulle med grupparbetet innan va har redovisning på fredag. Wish me luck! Vi gör om Spotify's identitet for fun med veckans ansvarige från Bedow Design. Kolla in den byrån, sjukt grymma grejer! :D


Nästan en månad in på Berghs

Jamen hej där! Gosh vad jag inte har haft tid till att skriva här på lilla bloggishen, men som sagt jag har verkligen haft fullt upp hela tiden!

Jag trivs något så oerhört mycket här i Stockholm och känner mig levande för första gången på typ två år. Är så sjukt glad över mitt liv och jag har redan träffat så många nya vänner här. Skolan är ju helt fantastisk och vi har redan haft massor av givande uppgifter. Flyger fortfarande på molnen och jag har ännu inte förstått att jag, JAG MIKAELA går på Berghs!

Jag ska nu försöka att skriva så ofta jag kan om vad jag gör på skolan för det är ju sjukt intressant för er att läsa vad jag hittar på här om dagarna. Vi har haft många grupparbeten och även hunnit med en picknick med hela skolan i humlegården. Jag har även fått prova på virtual reality vilket är något av de sjukaste grejerna jag har gjort. Sen även hängt på Lion Bar där alla Berghsare hänger hehe. I förrgår kom Maxen ner till mig i Stockholm så livet är ju komplett. Han och katterna är här med mig i Stockholm.

Nu ska jag överlåta er till alla mina flummiga mobilbilder då jag knappt har haft tid att använda mig av min lilla kompaktkamera, men jag ska verkligen försöka ta med mig den när jag kommer ihåg den såklart.