Bygga pepparkakshus på Berghs

Hej bloggsän! Ojoj det är så fullt upp i skolan nu så jag hinner knappt tänka på att skriva här. Känner nu hur tröttheten börjar smyga sig fram, tur då att jag har hamnat i en fantastisk grupp till detta projekt. Vi är väldigt strukturerade vilket gör att vi följer vår tidsplan perfekt. Vi har researchat, brainstormat och nu samlat på oss väldigt mycket kött på benen inför vår presentation nästa vecka, samt casefilmen vi ska ha hunnit göra. Det där med casefilm, underskatta ej det. Det tar mycket tid! Idag har vi i princip gjort klart vårt manus inför filmen, alltså det som VoiceOvern ska säga. Sen är det bara att hitta massa klipp och jag ska även utmana mig själv genom att animera en del. 

Idag hade vi även teamwork på skolan då alla ettor var med. Det bjöds även på fika och ljusmusik :) vår uppgift var att sitta i våra Explore-grupper och vi skulle bygga kreativa pepparkakshus!! Vi hade en del borta från vår grupp i morse så vi var bara två stycken till skillnad från folk som hade 5-6 st i sina grupper. Men vi skapade ett fint rosa hus men massor av skumtomtar ;) lägger även upp massa andra kreativa pepparkakshus som andra grupper har gjort. Nu är jag snart hemma och längtar efter en rejält god middag. Det blir långannkaka med bacon, omnnommnnoom! Hejdå! :))


Mickiz och Zandras Graphic Design Challenge Yäh

Hejsan! Måste ju också uppdatera allt jag har lyckats skapa under vår lilla challenge som vi har. Första bilden visar alla våra uppgifter och nu har vi ändå hunnit så pass långt att jag inte riktigt orkar skriva om vad varje uppgift handlar om. Vi har i alla fall sagt att vi ska försöka utmana oss själva och våga göra det där lilla extra. Om det står tex "ett objekt i rummet" så vill jag inte bara rita av det utan jag vill ta det steget vidare och eventuellt designa någon ny etikett till det. 
 
Vi har ju hittat någon lista på internet som vi ska utgå efter under denna challenge men en del uppgifter kändes välsigt tråkiga så vi bytte ut dem med några briefer från Breifbox.me, därav ser tysnittet annorlunda ut på den bilden. Nåja nu får ni se lite av vad jag har skapat. Bilderna sker i tuordning efter vår challenge :)
 
 

SÅ HÄR PRODUKTIV HAR JAG INTE VARIT PÅ LÄNGE! Det gillas något så enormt. Roligaste är ju att vi bara har kommit till uppgift #6 och vi har alltså 24 stycken kvar. Wow vad jag ser fram emot att få titta tillbaka till allt man har lyckats skapa under dessa dagar. Som sagt kör vi ju ca 2 dagar per uppgift eftersom vi har rätt så mycket att göra i skolan just nu. Nåja! Ha deeeeee

Explore

Tjenare där, var ett litet tag sen jag skrev sist. Mestadels beror det på att vi kör på för fullt nu med grupparbeten och sen har jag knappt tagit några bilder under dessa dagar så inte så kul att bara läsa meterlånga texter heller. Ja grupparbetet flyter på jättebra so far och idag ska vi intervjua några barn för att samla på oss så mycket information som möjligt för att kunna utveckla vår "produkt/tjänst" :) mer säger jag inte! Ska åka in till vårdcentralen för att lämna blod och se om jag har någon brist på något eftersom jag har haft huvudvärk i över 2 månader nu.. idag är det faktiskt lite bättre med huvudvärken men jag ser inte fram emot att bli stucken i armen :'(((( Brukar alltid bli så svimfärdig men denna gång har jag faktiskt beställt hem emlakräm!! Får se om det blir bättre eller om det bara sitter så sjukt mycket uppe i huvudet. Igår skypade jag och Max med mamma och det var faktiskt mycket trevligare än att bara prata på telefonen :) nä ni, ska hoppa av tåget nu. Hejdå!


En skön helg

Hej måndag. Gah vad är det som händer denna morgon?! Det finns inte en enda sittplats på tåget. Why? Har alltid åkt samma tåg på morgonen och då har det ändå funnit en hel del platser kvar. Så nu gjorde jag en ny grej jag aldrig har riktigt orkat eller vågat testa. Att åka en station från Trångsund, alltså till Farsta Strand och byta där till tunnelbanan. Det bästa med detta byte är att det är gröna linjen och då behöver jag alltså inte gå bland alla tusen människor på T-centralen för att ta tunnelbanan endast en station bort till skolan. Så nu åker jag heeeeela vägen till skolan liksom. Kanske detta blir min nya morgonturen till skolan. En dryg grej är väl att det tar liiiite längre tid att åka, men det rör sig om kanske en 5-10 minuter.

Ja helgen har varit riktigt skön. Jag och Max passade på att umgås under lördagen då han var ledig. Vi var på bio och såg nya Harry Potter (var väl sådär), gått runt på söder och kikat. Sen har vi bara myst på här hemma. Nu har jag dessutom gått och blivit mörkhårig igen. Kände att den där ombren har sagt sitt nu och jag kände mig ganska dassig i den hårfärgen. Gillar när jag har riktigt mörkt hår - enda hårfärgen jag har lyckats ha kvar i mer än ett halvår liksom så nu fasiken ska jag inte bli less på min hårfärg! Sen märker jag också hur slitet det blivit i topparna av blekningen...

Nu börjar nya kursen och det ska bli spännande med nya grupper att arbeta med. Lär bli en hel del jobb nu i skolan. Får se om man hinner åka lite skridskor denna vecka! :) sen ska jag lägga upp allt jag skapat till den där 30/60-dagars challengen! häddåå! :DDdDdD


Paltkoma och skridskoåkning

Hej bloggis! Pingisturneringen hos Zandra gick utomordentligt bra måste jag säga. Trots ett större bord och lite sämre fackets jämfört med skolan så klarade jag mig bättre än vanligt. Lyckades komma till final en gång faktiskt. Annars åkte jag väl ut först som vanligt hehe. Dagen efter var man ju rätt så seg till en början men senare mot kvällskvisten piggnade jag till och fick för mig att laga palt för första gången. Oj så klibbigt det var. "INTE. VÄRT. DET" sa jag för mig själv och svor i tysthet. När jag såg på mina degklumpar efter en timme i kastrullerna fick jag för mig attityd första försök till att laga palt gick helt åt helvete. Såg fortfarande potatisbitarna i klumparna och jag var riktigt nervös inför första tuggan. Men ACK så fel jag hade. Dom smakade heeeelt makalöst! Fick dock bara i mig en palt men mätt och belåten blev jag. Råkade nog göra sjukt stora paltklumpar så. Och nu har vi typ 8 paltar kvar i kylskåpet som väntar på att bli uppslukade. Omnomnomnooomnoom så gott!

Idag vaknade jag rätt så sent, återigen, men nästa vecka kommer vi börja tidigt alla dagar och då måste man ju få passa på att sova ut. Vid 13-tiden pallrade jag mig till Stortorpshallen för att åka skridskor under allmänhetens åkning. Det tar typ bara 5 minuter att gå från mig dit och nu ska jag försöka ta mig dit så ofta jag kan när jag har tid :) mitt mål är att komma igång med skridskoskillsen och sen börja testa hoppa igen. Men först måste jag se till att känna mig säker i åkningen. För det känns verkligen som att jag är Bambi på hal is jämfört med förut. Nu ska jag och Maxen gå runt i Farsta centrum och sen på lite loppis :) herrååå