CV med illustrator

Yes, efter tre dagars arbeta på totalt cirka 12 timmar är mitt CV äntligen klart. Jag är så sjukt nöjd över att det sticker ut. Jag tycker också det är härligt att jag nu har ett CV som inriktar sig mot det jag verkligen vill arbeta med, det är ganska så onödigt att ta upp att jag har arbetat som grillbiträden på tre olika ställen, och fokuserar istället på det jag har gjort de senaste tre åren. Här är det i alla fall och nu blir det dags att börja på det personliga brevet, som också kommer sticka ut lite, men inte lika mycket! Äntligen börjar jag komma någon vart med praktiken, vill bara skicka in allting nu! För övrigt ska jag kolla igenom CV:t senare eftersom jag har suttit totalt 6 timmar i sträck med det idag och har nog blivit ganska så blind!
 
 
 
 
 
 
 

Former

Lite sliten är man ju alltid, men jag är stolt som kommer lite framåt med portfolion, skolan och allt annat. Lekte med lite former i illustrator, men såklart blir jag ju aldrig nöjd hahaha. Hade ändå kunnat tänka mig att ha denna plus liknande bilder på väggarna. Ska bara skriva ut dem och sen kanske för en gångs skull fylla väggarna med några tavlor :)
 
 

En snabbt redigerad bild

Nostalgi säger jag bara. Hittade massa bilder från min hårddisk och alla minnen från Brännbollsyran 2012 kommer tillbaka. Saknar Amanda, vill att hon ska komma upp hit till mig. Vill bara skratta tills jag inte kan andas längre, vill fota henne i studion och såklart helt enkelt bara få vara med varandra. Men jag kanske åker till henne i Norge snart, bara jag får avsluta allt jag håller på med. Då ska jag andas ut!
 
 
 

Väggen kommer närmre

Känner att jag börjar närma mig väggen allt mer nu. Stressad är jag. Pluggar 100%, jobbar 25% och inte nog med det så jobbar jag flera timmar om dagen med min portfolio. Inte undra på att jag känner hur mitt hjärta dunkar hela tiden. Jag glömmer bort att sova och jag glömmer bort att äta (jag äter, men matlusten är inte alls på topp). Nejdu, nu har jag i alla fall jobbat klart ons-, fre-, lör- och måndag och nu ska jag försöka njuta av min lediga vecka. Är mer van att komma hem kring 22:30 och sitta med portfolion till sent på natten. Igår började jag med denna bild och blev klar nu. Som vanligt är jag inte alls helt fullkomligt nöjd, men bättre än att jag inte har slutfört bilden. Bakgrunden gillar jag inte alls, men blev less och ville hinna klart så ni får en uppdatering någon gång :D 
 
Imorgon är det skola som gäller, sen ska jag försöka sy inför Halloween och sen fortsätta med öletiketterna. Har fått lite text nu som jag kan experimentera med så det känns bra :)
 
Vi hörs :)
 
 

Illustrator test #2 - Pattern (mönster)

Ja se där, även fast jag är sjukt trött av jobbet idag ( fredag + LÖNING!) så ville jag testa göra mönster i Illustrator. Har alltid tyckt det är sjukt häftigt och ärligt talat trodde jag att mitt första mönster skulle vara helt fantastiskt. Detta mönster blev brutalt fult, men hey det är ju bara det första. Tragglade på med massa verktyg och på grund av det tog allting mer tid än vad jag trodde. Jag har i alla fall gjort mitt första mönster, kanske jag orkar mer imorgon haha.
 
Har för övrig börjat förbereda mig inför mina två projekt woho!
 
 

Adobe Illustrator

Varför har jag inte upptäckt Adobe Ilustrator tidigare?! Det är ju precis detta jag behöver kunna när man håller på med grafisk formgivning. Bättre sent än aldrig som man burkar säga. Det bästa är ju att det här är så roligt att lära sig så jag tänker ju inte på detta som plugg direkt. Tänk andra som läser massvis med böcker om allt möjligt och sen kommer jag här som har youtube-videos som lär mig. Visst, det är ju inte bara att kunna veta hur dessa redigeringsprogram fungerar, utan det gäller ju såklart att vara kreativ och uppfinningsrik. Men det löser sig, prio ett är att bli master i Adobe Illustrator :D
 
Här kommer mitt första test som jag provade mig fram, hahah känner mig grymt dålig just nu! (Nu blir det sängen som gäller för imorgon har jag skola från 10-12 och sen jobb 16-22:15!)
 
 

Det börjar bli till verklighet

Ja ni, nu börjar det hända saker här. Allt blir bara mer och mer verkligt gällande framtiden och den smyger sig sakta fram. Idag på skolan har jag bara längtat hem så jag skulle kunna få sitta framför datorn och fortsätta med mitt cv etc. Det finns ju såklart några saker som fattas för att jag ska känna mig säker, alltså inte bara sitta hemma och måla på som jag gör. Jag researchar och följer nu massvis med hemsidor som fokuserar på grafisk design och illustrationer.
 
Två projekt:
  1. Det viktigaste är ju såklart erfarenhet och det har jag nu idag sett till att jag ska få inom en snar framtid. Jag pratade med min väldigt nära vän, hennes kille brygger öl och jag ska nu samarbeta med honom och designa etiketterna till ölen - riktigt roligt projekt. Sen ska vi självklart se till att de ska hamna på flaskorna dessutom!
  2. Idag ringde jag även till mitt gamla jobb uppe i Luleå och pratade med platschefen om att jag vill samarbeta med dom. Så till jul kommer jag åka upp till Luleå och designa nya affisher till Korvgubben! WOHO! Efter att jag har designat deras nya affisher ska jag se till att de går till tryck och hamnar på varje enhet i Luleå och förhoppningsvis i Skellefteå också.
Wow, det är nu jag börjar inse att allting börjar bli till verklighet. Dessa två "jobb" gör jag ju idellt. Jag har ju inget eget företag och kan därmed inte få betalt, men det gör inget för just nu gör jag vad som helst för att få erfarenhet och därmed en lite större chans att hitta en bra praktikplats. 
 
Nog med allt detta snack och "uppe-i-det-blå"-Mikaela. Jag har ritat med ritplattan ikväll och faktiskt ritat av mig själv. En i svart-vitt och en i färg. Vilken gillar ni bäst? Kommentera gärna :)
 
 

Inspirerad

Idag har jag blivit sjukt inspirerad till min portfolio. Jag håller på som en galning just nu och ska sitta senare ikväll då jag har slutat jobbet. Jobbar 17:30-22:15 och efter det ska jag sitta och fokusera på min framtid. Jag ska klara det, jag kan mer än jag tror men ibland dyker de där "huvva så dålig du är Mikaela"-tankarna upp. Men min vilja har nu lyckats toppa de jobbiga tankarna. Vill jag så kan jag!
 
 

Cv-fotografering del 2

Håller på för fullt med att redigera bilderna på Fanni och Sandra. Det går toppen! Idag har jag och Max blivit bjudna av hans farmor på lunch, så det var första gången jag fick träffa henne. Extremt god mat och trevligt sällskap! :) Sen åkte jag till André och pluggade lite och efter det drog jag till Umemodellen som hade en introduktion på 30 minuter om studion där. Ska bli riktigt roligt att få fota i en studio och köra stenhårt med retuschering och photoshop. Ska ju dessutom satsa nu på portfolion, cv:t och personliga brevet! Här är bilden i alla fall på Fanni och Sandra :)
 
 
 
 

Äntligen har jag en ny design!

Ja nu har jag suttit som en galning denna sömnlösa natt och redigerat för fullt med alla html-koder och css-mallar. Min hjärna är sjukt överarbetad just nu, men det gör inget för jag har ingen skola förrän nästa vecka - woho! Kommer dock behöva plugga eftersom en hemtenta ska in på onsdag + några frågor som ska skrivas. Sen är det frid och fröjd för mig och då kan jag helt enkelt bara fokusera på jobbet denna vecka. Jag jobbar som vanligt: onsdag, fredag, lördag och måndag! Sen är jag ledig i 1,5 vecka igen.
 
Luleå var fantastiskt! Max fick äntligen träffa min familj och det var jätteroligt att han kom upp på besök. Jag lämnade faktiskt kameran hemma för jag orkade inte dra med på den. Fredagen tog vi det lugnt, hängde med familjen hemma och myste på. Lördag gick jag och Max en snabbis på stan och sen hämtade vi upp brorsan. Jag visade Max vart jag hade jobbat tidigare - Korvgubben - och sen åkte vi tre till Teknikens Hus och lekte på där! När de stängde hälsade vi på mormor och morfar och blev bjudna på fika. Efter det åkte vi hem och åt finmiddag och sedan skyndade jag och Max till bussen för att ta oss till Madde då hon hade skrapat ihop en liten förfest för vår skull. Vi åkte sedan till O'learys och Max blev förvånad över hur stort det var där jämfört med det i Umeå (men då finns det ju bara ett ställe i Luleå att välja mellan till skillnad från Umeå). Vi hade det riktigt trevligt och blev skjutsade hem av Madde som var så snäll!
 
Nu är vi hemma i Umeå och vi är tillbaka till verkligheten! 
 
 

Hejsan Luleå

Nu sitter vi på bussen wiho! Bjuder på den allra allra första bilden jag tog på Max. Det var på klassfesten som jag styrde upp i februari/mars. Tyvärr blev det inga fler klassfester, men som tur var fortsatte jag hänga med denna kille tjiho!
 
YO
 
 

Portfolio

Insåg att Amandas header blev en bild som jag kommer använda till min lilla portfolio då jag ska söka praktik och jobb efter att jag har slutat studierna! Woho, så jag har tyyyp "pluggat" idag. Jag kommer satsa sinnessjukt mycket, för då jag vet precis vad jag vill arbeta med finns det inget som kan stoppa mig! Jag vet ändå att chanserna är ganska så minimala, men jag ska kämpa! Här är bilden och snart kan ni gå in på hennes blogg och se vad jag har gjort där. Hela hennes design är ändrad, men det är mycket kvar att göra. Tillbaka till alla css och html-koder wehå!
 
 
 
 

Nostalgi

Sitter och tittar tillbaka till några bilder från 2012 då min underbara Amanda var på besök! NOSTALGI i hög grad må jag säga. Sitter för fullt och redigerar cv-bilderna från igår, plus att jag ska göra om Amandas bloggdesign så jag kikar runt på lite bilder som jag kan leka med photoshop och göra en ny header :) Mycket på G nu! Kan tyvärr inte bjuda på någon "ny" bild eftersom min kamera är hos Max. Men kameran åker med upp på bussen och förhoppningsvis kommer jag kunna ta några bilder under Luleå-visiten :)
 
 

Cv-fotografering

Idag steg jag upp nio och gjorde mig i ordning för att ta mig till designhögskolan och träffa upp Fanni och Sandra som går i min klass. Planen för dagen var att fota dem båda för deras cv:n. Det var jätteroligt och riktigt fint ljus där. Det gick snabbt och smidigt att fota dem och jag blev riktigt nöjd över bilderna. Har bara hunnit redigera några och jag ska se till att de får massvis med bilder som de kan välja mellan. Har annars umgåtts med Max idag, vi tänkte möblera om i hans lägenhet, men vi tar det nog någon annan dag.
 
Snart är det dessutom helg och jag är äntligen ledig! Planen för helgen är faktiskt att åka upp till Luleå och visa Max den lilla hålan höhö. Kameran åker självklart upp och vi ska försöka hinna göra så många saker som möjligt, lite svårt dock när man bara är uppe fredag till söndag. Spännande tjiho!
 
Här är några bilder på Fanni och Sandra från dagens fotografering :)
 
(Sandra)
 
 
 
 (Fanni)
 
 
(Och båda tillsammans såklart! Fanni och Sandra skrattade verkligen mycket när de såg bilden och sa att den beskrev deras vänskap till 100% haha)
 
 

Video på Vimeo

Här kommer nu lilla filmsnutten från gårdagens photoshoot! Jag skrapade ihop den snabbt så det är väl inte direkt den bästa kvalitén på den. Klicka på "bilden" här på bloggen så startar filmen :)
 

Photoshoot Liljansskogen from Mikaela Sandström on Vimeo.


Fotografering

Jo idag har jag och Amanda haft en fet fotografering ute i skogen. På grund av dålig planering etc så blev det problem för våra modeller att kunna ta sig till platsen så vi körde bara med mig framför kameran. Jag gillar egentligen inte att stå framför kameran, men jag får väl se det positivt istället - jag blir ju fotograferad av en riktigt duktig fotograf! hihi Nåja, jag tänkte "allt eller inget alls". Knappt tio grader, klänning och barfota! Wohoo, allt för konsten som man brukar säga. Frös ihjäl, men efter ett tag var jag så kall så jag kände mig varm, haha illa! Men vi fick några bilder som jag gillade och jag har hunnit redigera fem bilder hittills. Vi använde oss av Amandas kamera, reflexskärm och extern blixt. Min kamera använde jag till att filma hela dagen så jag ska redigera en film nu som ni kommer få se förhoppningsvis redan imorgon :) 
 
 

En liten jobbig känsla

Igår var det fredag, många saker stod på schemat. I tosdags sov jag över hos Max inne i stan, steg upp kring 6:30 för jag skulle börja skolan klockan 8 på morgonen. Hade seminarie på schemat och allting gick ju finfint. Senare åt jag frulle tillsammans med Sunna och snackade tills jag insåg att klockan närmade sig 11:30. Jag cyklade snabbt hem och skulle hämta Penny. Tog bussen in till stan och mötte upp Max där. Han tog över buren och vi båda satte oss på bussen till djurkliniken. Det har varit lite problem med Penny sista tiden och jag har mått riktigt dåligt över det. Max var så snäll och frågade om han skulle följa med mig, jag bev jätteglad! Djurkliniken tog hand om Penny och skulle ta några prover som lärde dröja några timmar. Jag började mitt jobb igår 16:00 och skulle inte hinna hämta henne, så Max var så snäll och hämtade Penny, samt medicinen och tog henne hem till mig. 
 
Idag har jag bara jobbat. Har haft sjukt ont i huvudet, men har klarat av att jobba hela dagen! Känns skönt att ha jobbat ca 7 timmar och få betalt för 14! Imorgon är jag ledig och då ska jag och Amanda fota, mest troligtvis ute i skogen. Då lär ni få se riktigt häftiga bilder! :)
 
För övrigt kommer Peny bli bra! Hon ser ju inte alls sjukt ut, men någonting fel är det ju. Oroa er inte i alla fall! hihi
 
 

Aldrig ledig

Idag är jag egentligen ledig från både skola och jobb! Hör och häpna. Men jag har massvis med saker som jag måste göra idag. Jag ska hämta ut tusen paket från posten (halloweensaker, studentlitteratur och diabetessaker) och sen ska jag fixa massa grejer på skolan och skicka vissa paket med posten - studentlitteratur som ska tillbaka eftersom boken kom för sent, samt skicka in en bild på mig gällande skoterkörkortet eftersom pappa gnäller om det varje gång han ringer. Nejdu, ingen ledig dag för mig inte tyvärr. Imorgon är det dags för ytterligare ett seminarium och vi börjar klockan 8:00!!! Det blir att lägga sig tidigt ikväll. Ska även hänga med Max idag för han jobbar hela helgen och det gör jag med. Först på söndag blir jag ledig och då ska jag och Amanda ha en riktig photoshoot tillsammans med tjejerna som var med på Creamfields :) Det ser jag fram emot! 
 
I brist på bilder, samt att jag är för ful just nu att fota mig själv, bjuder jag bara på en tråkig naturbild som jag egentligen inte alls gillar att fota. Men denna bild tog jag då jag och Max gick på äventyr för några veckor sedan :)
 
 

Akvarell

Sådär! Klockan 21:30 blev jag uttråkad och hittade mina akvarellfärger som jag fick av mormor och morfar i julklapp. Öppnade förpackningen först ikväll och jag hade sämst inspiration till vad jag ville måla. Det slutade med att jag målade Steve Aokis logga och tänkte ge tavlan till Max för han är ett stort fan av Aoki :) När jag väl vet vad jag vill måla nästa gång ska den tavlan upp på min vägg. Det gick ju snabbt att göra denna målning för jag var inte superduper noggrann och målade bara i svart. Nåja, nöjd är jag i alla fall. Godnatt! :)
 
 

När man blir less på lägenheten

Nu är det ju så att jag har bott i min egna tvåa i över ett år och jag börjar bli lite less på den eftersom det knappt går att möblera om i den. Sovrummet är det ju bara att glömma eftersom jag har en 180:s säng och endast en vägg där jag kan spika och borra fast tavlor/lampor. Vardagsrummet är ju också lite svårt då jag har två stänger fastborrade i väggen vid mitt skrivbord och sedan har pappa dessutom satt fast sladdarna till mitt ljudsystem längs väggen med något slags skydd som jag inte vet hur jag ska få bort. Ja, det blir ett stort projekt att möblera om där, men jag känner att jag vill ha en liten förändring där så snart blir det väl dags! Men jag tänkte visa lite bilder av det lilla som jag har just har gjort om i lägenheten. Blev less på toaletten och ville ha lite mera vita saker där så att den ljusas upp lite (hatar för övrigt det blåa golvet, förstår inte riktigt hur någon ens vill ha blått där). Hittade en hylla på Jysk som gick för 250:- men kartongen var lite skadad i hörnet så jag fick den för halva priset! Skaffade mig även en skruvdragare - det var på tiden! Så jag har skruvat upp fyra krokar från Ikea, samt en ny "jack/kapphängare" i hallen. Skönt med lite omväxling i denna lägenhet. Sen har jag även lagt tillbaka min bänkskiva på mina byråer!
 
 

Ikea

Ja nu har jag kört 50 mil med bilen idag. Vi har stannat i varje stad vi passerat för att hitta en sladd till radion (så vi skulle kunna spela vår egna musik) utan att hitta en förrän i Sundsvall. Vi har handlat, käkat massvis med mat, och sen kört hem i mörkret. Allting har gått bra och det var tur att jag var med Max för annars hade jag dragit med mig massvis med småsaker som jag egentligen inte behöver. Det slutade med att jag köpte några handdukar, doftljus, några tavelramar, en hylla för tavelramar, skydd för madrassen, sängkläder, pläd/överkast och till sist - mina feta vinglas som jag älskar! Max inhandlade några saker till köket, en bäddmadrass (äntligeeen! Kommer sova så gott nu), några extra kuddar (äntligeen!), doftljus, en skiva till ett nytt skrivbord, handdukar och någon lampa. Vi är riktigt nöjda med dagen och som tur är har vi inte spenderat en förmögenhet :) Här är några bilder från resan idag:
 
 

Roadtrip

Vaknade klockan 7:30 i morse. Stressad som jag var sminkade jag mig snabbt och tog sedan cykeln över Umeälven till Teg och hämtade.... en hyrbil!! Jag och Max har tänkt åka till Sundsvall idag till Ikea. Helt spontant alltså, eller ja.. vi bestämde det i torsdags, men det är ju alltid kul med sånt här. Jag har inte tänkt köpa så mycket, bara små saker. Max ska väl köpa sig en bordsskiva och en bäddmadrass (äntligen! Vi båda får ryggont när vi sover på hans säng som inte har någon bäddmadrass hahaha). Jag tar med mig kameran så ni kommer få se lite roliga bilder från Ikea senare ikväll. Bilen för övrigt är helt fantastisk, en Nissan Micra och en sån skulle jag själv vilja ha. Kostade bara 379 att hyra bilen och de på Statoil tankar den fullt sen när man kommer tillbaka med den! WOHOOO! NU DRAR VI!
 
 

Jag och loppan

Hänger tillsammans med Max just nu. Har haft seminarie och efter det har jag lämnat in min essä som skulle in idag. Fullt upp med andra ord. Max har precis skaffat kårleg så vi ska om en halvtimme gå till NH och ta någon öl/cider och inviga denna helg på riktigt. Ikväll kommer några vänner mest troligtvis hem till mig och då ska vi senare ut. Imorgon ska jag och Max se Cirkus Cirkör tillsammans med hans lillasyster och på söndag händer det något riktigt roligt som jag inte har nämnt än! Detta kommer bli sjukt roligt i alla fall :) Berättar mer senare hihi
 
 

Minilördag

Igår pluggade jag hela dagen och kände mig riktigt ensam och less. Ringde Max och han tog första bästa buss till mig och vi åkte en snabbsväng till Ica. Vi inhandlade lite goda saker, Max ville ha påsen Äntligen Lördag så självklart köpte jag en till honom. Själv inhandlade jag vit choklad och gjorde mina kända cookies. Denna gång la jag till mini-marshmallows, men det slutade med att de smälte och såg ut som mögel tyvärr hahaha. Nästa gång ska jag trycka ner dom då jag precis tar ut kakorna från ugnen. En riktigt mojsig kväll. Sen somnade Max på soffan och sov sött i en timme eller två innan vi la oss på riktigt för kvällen :)
 
 

Tråkiga saker

Ja nu har jag kommit till det stadiet då jag rensar alla mina garderober. Insåg att jag måste göra det snarast då jag blev så arg och less i lördags då jag inte hittade något att ha på mig eftersom jag har för mycket kläder som jag inte använder. Då man inte hittar något och känner sig stressad så slänger man runt alla kläder huller om buller och då ser det verkligen ut om att en bomb har slagit ner där. Nä nu ska jag verkligen slänga de kläder jag inte använder (inte slänga, ska sälja de finare kläderna på tradera/facebookgrupper och det fula åker till myrorna/röda korset). Har hunnit dela upp alla kläder nu i högar, nu kommer bara det jobbiga då det ska in i garderoberna igen hahah
 
 

"Jag behöver det"

Intalade mig själv att jag behövde en ny höst/förvinter-jacka och en ny snygg väska. Inhandlade även en svart mössa, samt en vit kofta och allting landade på 900-lappen. Jag älskar min jacka och har fått många trevliga kommentarer om den och min väska så det gav mig mindre ångest över att jag redan är fattig (skojar lite bara, jag är inte fattig!). Passar även ganska bra till laptopväskan som jag sydde för någon vecka sedan hihi. Nu ska jag plugga, sitter på biblo och ska skriva en uppgift som ska in på fredag, men jag satsar på att hinna klart med den idag, även om det är lite av ett mission impossible. Försöka kan man ju!