Nytt i köket

Tjenare! Nu var det ju några dagar sen sist. Kan börja med att säga att det går bara bra med linserna, jag blir bara snabbare och snabbare med att stoppa in/ta ut dom. Har min underbart vanliga jobbhelg fast med lite andra arbetstider då jag bytte med en arbetskompis. Max är ledig och det är ju typiskt. Känns som att vi aldrig får ha en ledig helg tillsammans då jag alltid jobbar varannan helg och han var tredje. Men egentligen gör det ju inte så mycket för vi får ju ändå vara med varandra varje dag. Idag är det hela två månader som sambos och det går finfint här i hemmet. 
 
På tal om hemmet tänkte jag visa två bilder på två nya saker till köket. Vi beställde ju från Ikea ett nytt bord, två stolar och en hylla till köket. Vi gav bort det gamla bordet och stolarna och har sålt de gamla hyllorna. Har tyvärr ingen bild på hur köket såg ut innan men kan säga att det känns betydligt mycket större nu. Nu kan äntligen jag och Max laga mat tillsammans utan att bordet ska vara ivägen. Det nya bordet är mindre brett än det gamla och den store fördelen är att kunna fälla ihop det samt stolarna och enkelt rengöra runt omking. Här kommer bilderna på det nya köket :)
 
 

En i klubben

 
Ja nu är även jag med i klubben för "hej-jag-har-linser". Jag har ju diabetes och ibland svajar min syn fram och tillbaka då jag har råkat ligga en aning för högt i blodsocker. Problemet har funnits sedan jag insjuknade i diabetesen och såg suddigt då jag blev inlagd på sjukhuset. Sedan har det endast varit någon enstaka gång då jag har sett lite sämre men det har inte förstört min vardag alltför mycket. Saken är att ligger man högt i blodsockret produceras det mer vätska i linsen/något om att sockermolekyler gör att man får suddig syn.
 
Men allt efter att åren gick ökade problemet med synen. För två år sedan då jag var i Indonesien gjorde jag en synundersölning och då fick jag ett par riktiga glasögon att ta på mig de dagar som jag såg suddigt. Då var det fortfarande inte så pass mycket svajande med synen att det förstörde min vardag men det var skönt att kunna ha ett par på sig under de dagar som var jobbiga.
 
I somras började det öka med antalet dagar som jag såg suddigt och kände ärligt talat lite frustration. Hösten har varit ett helvete rent sagt. Tänk dig att ha bra syn i 2-4 dagar och sen blir din syn sämre dag, efter dag, efter dag. Sen efter 3-4 dagar av olika synfel börjar man få bättre och bättre syn. När jag blev så äckligt arg över min svajande syn bestämde jag mig för kanske 2-3 månader sedan att fokusera riktigt mycket på att sköta mitt blodsocker. Jag började skriva ner varje dag om hur mina synfel svajade för att få en överblick och har märkt att under 13 dagar hade jag i princip samma synfel. Sedan var jag ute i fredags och då fick jag sota för det nu i 2-3 dagar då min syn blev sämre.
 
Jag tror inte att min syn kommer bli bättre för jag ligger perfekt i blodsocker varje dag nu. Jag äter jättenyttigt och tränar 3-4 gånger i veckan. Hur som helst bokade jag en tid hos optikern och gick en liten linsskola idag. Jag fick kolla synfelet och sen lära mig att stoppa in och ta ut linser. Gosh, jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna trycka in något i mina ögon men det var ju lättare än jag trodde!
 
Nu ska jag lära mig att trycka in mina endagslinser i 30 dagar och äntligen få se bra igen. Har dessutom min älskling som är själv van med att sätta in linser i sina ögon så jag kommer alltid få hjälp av honom om jag behöver det. Det känns som att en helt ny värld har öppnats för mig nu när jag har kunnat se denna eftermiddag :) En till positiv sak med att lära sig använda linser är ju att jag kan prova färgade linser höhöh
 
 

Quadcopter

Vill snabbt presentera en liten sak som jag handlade igår på Ica. Det måste vara en av de roligaste sakerna som jag har köpt på länge, en liten leksak kan man säga! Det är en quadcopter, drönare, en liten manick med fyra propellrar som flyger och styrs av en frjärrkontroll. Den är inte alls stor, kanske 4x4cm och den kostade oss 249:- Lätt värt pengarna och vi kan säga att det är den bästa kattleksaken som finns. Katterna blev helt till sig när den började flyga. Den låter ju en del när den flyger så katterna blir ju rätt rädd när den närmar sig dem men samtidigt vill dom så gärna nosa på den.
 
 

Sommaren är räddad

Kan med glädje berätta att min sommar är räddad och att det kommer bli ytterligare ett till år på den där fantasifulla, underbara och magiska festivalen kallad Tomorrowland!
 
 
Förra året var vi tio personer där men i år lär det faktiskt bara bli jag och min andra hälft. Vi alla började starkt med att längta till nästa Tomorrowland men för någon vecka sedan började folk tveka. Vi blev bara mindre och mindre människor som skulle med och när det var dags för biljettsläpp kl 17 idag bestämde jag och Max oss för att hur som helst boka vi två. 
 
Jag frågade tidigare idag om Max hade kunnat tänka sig att åka bara vi två. Utan tvekan svarade han ja. Så vitt jag vet blir det vi två som kommer röja tillsammans där borta från och med den 24:e juli. Vi kommer aldrig vara ensamma där borta, det finns så många människor där som man kan lära känna. Och tro det eller ej men det finns faktiskt många människor som åker dit själv och klarar sig hur bra som helst. 
 
Jag och Max kommer kunna göra exakt det vi själva vill där borta, vi kommer hinna se fler dj:s eftersom det bara kommer vara vi två där. Nu har vi som inte hört om de andra från gänget som nyligen började tveka har köpt sina biljetter, men jag gissar nog på att dom inte har gjort det.
 
Nu kan man äntligen få andas och fokusera på träning och hälsan :) Bara 180 dagar kvar tills man är där på det underbara imorgonlandet - Tomorrowland!

Ibland glömmer man bort saker som betyder

Igår under min lediga dag la jag märke till hur min fina stora kamera bara låg och dammade. Det brukar den göra under vintertid. Och det var igår som jag äntligen kände ett litet sug efter att sätta fast den på stativet och fota lite. Orkade inte gå ut för att det var så kallt så sovrumsväggen fick gott och väl duga. Det var inte direkta modellbilder utan ville bara fota för att komma igång med det man har glömt bort. Idag arbetade jag 6-14 och är dödstrött nu, Max var snäll som hämtade ut en paket till mig och det var pennan till ritplattan. Nu känner jag mig hel igen, mmm!!
 
 

Snart är dom mina

Kan med glädje berätta att snart kommer min saknade penna komma tillbaka. Det var någon gång där i våras som jag måste ha tappat min penna till ritplattan, mest troligtvis på tåget som går mellan Luleå-Umeå. Så det är därför jag inte har kunnat göra några illustrationer de senaste månaderna. Jag fick nog i helgen och beställde hem den där älskade pennan för nästan tusenlappen och längtar nu så otroligt mycket tills den kommer med posten. 
 
När jag ändå var i farten kunde jag inte låta bli att beställa hem ett par nya skor också. Jag shoppar ju aldrig längre och känner som aldrig det där flowet man hade då man alltid bestämde massa outfits inför skoldagarna. Men nu när man bara har på sig samma kläder på Maxi så orkar man inte bestämma vad man ska ha på sig för man åker ju ändå bara hem sen och byter om till mjukisbyxor. Blir ibland lite deprimerad när man går i klädbutikerna och känner att det inte är någon idé ens att köpa några nya kläder. Men igår kom faktiskt tankarna om att lite nytt på skohyllan vore skoj när det ändå börjar närma sig våren. Vi får ens se om jag tycker om dom hehe!
 
 
 
 
 
 

Gör om gör rätt - Tomorrowland 2015

Ja den 24:e januari, alltså nästa lördag, släpps Global Journey-biljetterna till Tomorrowland och när det är så kort tid kvar är det såklart bara det enda jag kan tänka på för tillfället. Så jag tänker att ytterligare ett till litet inlägg om den där fantastiska festivalen inte vore så dumt att lägga ut.
 
Jag och Max tränade en kväll och då frågade jag honom om det fanns något som han skulle vilja göra där på Tomorrowland som man missade förra gången. Med den frågan började jag tänka ut några punkter med vilka saker jag skulle vilja hinna med att göra om/ändra på/prova på något nytt (om vi nu får tag på dom där biljetterna såklart, man vet aldrig!). 
 
1. Lära mig tycka om öl innan jag sätter mig på partyflyget för det enda som säljs där och på festivalen är i princip... öl. Jag försökte förra gången men det var nog en aning för tidigt för lilla jag att börja dricka ölen där vid 11:00. Men nästa gång ska jag vara extremt förberedd!  
 
2. Ta med mig mindre kläder nästa gång men satsa på att få med mig ett gasolkök så att man kan få laga sin egen mat och spara ihop pengar. Tänk så mycket gott det finns - nudlar, potatispulvermos, dillkött you name it. Även en fläkt åker med då vi har tillgång till el till vårt tält (om det nu blir tältet). Jag ska även satsa på att hela gruppen ska ta med sig några roliga kostymer som vi kan gå runt i. En annan sak som åker med är massvis med floral crowns, Gud hittar inte ordet på svenska så ni får nöja er med engelska. 
 
3. Sluta göra till mig när jag ska fota mig själv. Det finns inte en enda seriös bild på mig när jag själv håller i kameran. Nummer ett - efter många försök i månaders tid inser jag att det inte går att fota sig själv med den där kameran utan att man ska se ut som "hej kom och hjälp mig". Nummer två - jag har hittat lösningen. Jag ska köpa en selfie-pinne/ liknande pinne där min kamera kan skruvas fast på och försöka få tag på en fjärrkontroll till kameran. Då ser man inte knäpp ut och då blir säkerligen vinkeln bättre vilket resulterar i att man ser ut som en filmstjärna - tadaa! Kan ju bjuda på mina tappra försök att bli snygg på bild, men som inser i sista stunden att det är lika att göra till sig.
 
4. Gå till området betydligt mycket tidigare än förra året (alla dagar). Jag vill stå i kö till området på fredagen och se öppningsceremonin. Jag vill kunna ligga på gräsmattan och se över vattnet. Jag vill gå runt och upptäcka alla scener i tid. Jag vill kunna köpa lite souvenier som man kan ta med sig hem också :)
 
5. Jag vill stå närmre scenen. Tidigare brukade vi oftast stå i något hörn och ytterst sällan befinna oss nära scenen. Framför allt vill jag stå nära mainstage detta år. Vi höll oss till i mitten på kullen hela tiden vilket var skönt på dagarna då man kunde sitta ner i sluttningen och sedan se all ljusshow på kvällen. Men det tråkiga var precis vid tillfället då solen går ner. Det är då man ska ställa sig lite närmre scenen. Jag illustrerar fint med en liten pil här på den andra bilden här nedan.
 
6. Vi måste ju ta en gruppbild framför mainstage. Hallå, tänk att vi missade att stå upp allihopa och fota oss framför mainstage, hur dumma får man vara? Men det är ju lätt att vara efterklok. Nåja, gör om gör rätt! En annan sak är att jag borde ha fotat mer med min mobil. Fast det är ju lite svårt att fokusera på att fota med kameran också, samt att filma så mycket som det går. 
 
7. Se fler artister. Jag vill gå in i flera tält och inte veta vem eller vilka det är som spelar. Jag vill hinna med att se alla som jag skrivit upp att jag vill se (förra året missade vi en del stora artister som vi ville se). Ska Diplo spela i sitt tält igen detta år kommer jag aldrig i livet att missa det. Det var sjukt häftigt förra sommaren!
 
8. Jag vill försöka stå upp mer och verkligen dansa. Jag ska strunta i om svetten rinner, jag ska dansa! Förra året var man riktigt slö och satt ner ungefär såhär ända fram tills alla andra började stå upp. Dåligt!! Tränar ju för fullt nu med Max och vi ska vara så fit inför detta i sommar. Taggad något!
 
9. Jag vill njuta mer av ögonblicket. När jag var på Tomorrowland var jag i ett lyckorus. Vissa stunder var väl kanske mindre roliga och det är just dessa stunder som jag vill stanna upp och tänka på att jag faktiskt befinner mig på denna fantastiska festival. Jag vill också faktiskt lära känna nya människor för det gjorde vi aldrig förra året, vi var som fast i våran lilla bubbla på 10 pers. Jag vill ha ett mer öppet sinne så att säga och göra detta till ytterligare ett minne för livet :) :)
 
 

Lite nytt

Hej, ja som vanligt är jag sämst på att uppdatera. Men äntligen har jag lite extra tid över woho! Både jag och Max var lediga fre, lör, sön och vi supersatsade på att göra det kliniskt rent här i lägenheten. Jag rensade lite i garderoberna vilket gjorde att vi får ännu mera utrymme till att gömma undan lite saker som tenderar att spridas enkelt här i lägenheten. Till exempel mina nagelgrejer hehe. Jag passade på att köpa en pyssellåda på konstnärsshopen där jag kan stoppa ner de flesta av mina geléer. I tisdags åkte vi till k-rauta för att inhandla lite armeringsnät och klädnypor som vi satte upp på väggen där det långa skrivbordet finns. Allting gick på ca 123 kronor och resultatet tycker jag är helt awesome. Kanske köpa några krukor/vaser som kan stå fint där intill :)
 
 
Nu börjar vi få det riktigt fint här i lägenheten men vi invätar lite nytt från ikea faktiskt. Ett nytt köksbord och stolar som går att fälla ner/ihop (det går inte att laga mat tillsammans utan att man ska krocka in i bordet haha). Sen passade jag på att beställa en ny hylla som vi kan förvara våra glasburkar med pasta/ris/müsli. Hmm vad mer? Det blev några förvaringsboxar där jag kan gömma undan mitt smink osv, några krokar, nya vita örngott, glasskål och en toalettrullehållare. Om en vecka dyker sakerna upp och då blir lägenheten i princip komplett!
 
Och vet ni mer vad som händer om en vecka?! Då släpps äntligen Global Journey-biljetterna till TOMORROWLAND 2015!!!!! Åååh så jag längtar! Blir för mycket text i detta inlägg nu så jag fokuserar på att berätta mer i ett annat inlägg om någon dag eller så :D Hejdå!

Gott nytt år då!

Hejsan svejsan! Ja nu är det ett nytt år som inleds och jag ser fram emot våren och sommaren. Hade väl tänkt göra en liten sammanfattning av mitt 2014 men alla bilder från gårdagens festligheter tog så otroligt mycket tid att redigera att jag inte orkar göra någon sådan sammanfattning. I det stora hela kan mitt 2014 delas upp i fyra stora händelser - 1. bo uppe i Luleå i 10v. 2. Kroatien 3. Tomorrowland 4. Max och jag blev sambos (ps, måste ju lägga upp bilderna från kroatien snarast!!!)
 
Alla vet att vartenda nyårsfirande slutar i kaos på ett eller annat sätt. Jag hade som förberett mig på det värsta men till min stora förvåning var det en riktigt lugn kväll! Vi var ett sällskap på sju personer och vi alla hade lagt ut pengar till en tre-rätters middag och 27 stycken fyrverkerier :) Vi spelade lite olika spel och hade en riktigt trevlig kväll, bästa nyåret någonsin. Och självklart fick jag min nyårskyss av älsklingsplutten min!! :D
 
 
Jag får tacka alla mina nära och kära som förgyllt detta år!
Ska bli riktigt spännande att få se vad 2015 har att erbjuda :)