Ledtråd nr 2

Hemma från skolan nu! Ojoj, full fart på sagen och vi är alldeles strax klara med filmen, bara in med en liten del till och sen ska den brännas ut på dvd :)

Undrar om jag ska sy klart klänningen först imorgon, är riktigt trött och ska göra mig middag snart och sen bege mig mot David och sova över hos honom :)

Bjuder på en bild på ledtråd nr 2 - svart hårspray. Alltså - en filmkaraktär med svart hår, ungefär lika långt hår som jag. Ledtråd nr 3 dyker nog upp imorgon!

Ha det


Nål och tråd

Yes! Då har helgen snabbt flygit iväg och det är dags för den episka halloweenfesten hos mig! Håller på att sy för fullt och här provade jag klänningen lite. Dock ska det vara svarta ärmar till som jag ska sätta fast snart :) gissa vad jag ska vara?! ;) det är inte lika awesome som mina andra halloweenoutfits men jag ska skapa lite rekvisita som hjälper folk att förstå vem jag är. Första ledtråden är: "filmkaraktär".

Ha det bra!


Trondheim

Jag kan inte förstå detta! Imorgon träffar jag äntligen Amanda, imorgon tar jag tåget till Norge. Jag är sjukt nervös, det går inte att beskriva. Mitt hjärta slåt tusen slag extra per minut. Jag är orolig över att jag ska missa övergångarna från stationerna, men jag ska fråga de anställda där vart jag ska gå. Sinnes! Vi hörs mer imorgon, godnatt!
 

Seg

Ursäkta för lite halvdålig uppdatering. Har som inte hunnit fota någonting, speciellt då en del till mitt kamerastativ är borta och att min fjärrkontroll spårlöst försvunnit (har letat igenom hela lägenheten och storstädat), vilket resulterade i att jag aldrig tar några bilder. 
Idag har jag och min grupp i skolan i alla fall filmat in massor med material som förhoppningsvis är bra dessutom. Imorgon blev det lite ändrade planer så jag och gruppen kommer sitta i klassrummet och starta igång med redigeringen vilket tar längst tid!
 
Sen på torsag bär det iväg, gaaah! AMANDA och NORGE! Helt sinnes, har som inte kunnat smälta detta. Då ska ju kameran lätt med och då blir det säkerligen riktigt fina bilder :)
 
(Fungerande stativ, fungerande fjärrkontroll och en helt IQ-befriad katt vid namn Polly och den hungrigaste katten av alla - Jag älskar henne!)

Är jag grym eller?!

Jag ska satsa på en karriär inom presentpaketering! Gillar blomman jag gjort av samma presentpapper. Väntar på bussen nu som ska ta mig in till stan tillsammans med David. Dags att fira Daniel!


Ersboda

Då är jag på väg till ersboda nu för att äntligen få tillbaka pengarna från jysk. Det var ju ett fel på min sängram så jag ska få tillbaka pengar för att jag var tvungen att ta taxi när jag hämtade delen (hade beställt frakt då jag köpte min nya 180:s säng + sängram så då ska jag inte behöva betala taxin eftersom det är jysk som gjort fel). Nåja, sen blir det till att åka hem och göra middag och sen ska jag hälsa på Daniel som fyller år :)


Lycka

Ja igår fuckade jag upp allting med designen och ville verkligen inte visa den för någon, men nu är den relativt klar, ska kanske ändra lite här och där men det märks nog inte. Skolan slut för denna vecka, det har gått sjukt snabbt. Lär väl skriva lite mer imorgon istället, är lite stressad just nu - dags att fira att Robert har klarat av kursen! :)
 
Då säger jag farväl till den gamla headern och designen på denna blogg
 
 

Upptäcka

Jo, idag orkade jag inte fixa om designen så det får bli en annan gång. Kom på att jag nästan aldrig skriver om min diabetes, undrar varför. Men jag tror inte att jag har sånt stort behov av att berätta hur jag ligger i blodsocker varje dag (nog för att min mor och mormor gärna vill läsa om det här på bloggen hehe), kanske jag ska börja skriva lite mer om det och hoppas på att mitt blodsocker förbättras ännu mer? Har ju iofs blivit sååå mycket bättre då jag skaffade pumpen och lärde känna Anneli. På tal om min diabetes så har jag skickat in ett mail till ungdiabetes (öppnas i nytt fönster) för att bli en så kallad LUD:are som är en kontaktperson lokalt just i Umeå där jag bor. Anneli är också med mig så tillsammans kommer vi försöka göra Umeå till ett trevligt ställe för unga diabetiker, jag vet hur det kändes att "vara ensam" i Umeå och inte känna någon annan med sjukdomen :)
 
 
 

Omgångar

Jo, håller på sakta men säkert göra en liten förändring med denna blogg, nu har det blivit lite fel, men jag orkar inte ändra det nu haha. Vill göra så att det går att göra bilderna extra större. Bilder från konståkningen och lilla photoshooten idag med Minica dyker förhoppningsvis upp imorgon :)
 
 

Inspiration

Då ska jag åka till skolan nu och redigera vår video. Om jag har tid senare ska jag vara i studion och här är lite bilder som ger min inspiration :)
 
 
Bilderna hittade jag på google
 

Konståkning

Idag åkte jag först till stan tillsammans med David och senare kring 16-tiden tog jag bussen till ishallen på teg och träffade flera människor från Luleå som tävlade där idag :) Kameran åkte ju självklart med och jag fick riktigt fina bilder må jag säga, med lite kärlek och redigerande åker några bilder upp på bloggen imorgon eventuellt. Ska åka tillbaka till ishallen imorgon också och få lite fler bilder hoppas jag! Nu ska jag bara mysa på här hemma och jag bjuder på en bild på mig från 2005-2006 något då jag fotade en konståkningstävling, dock hade jag ett skitobjektiv jämfört med det jag har använt idag. Men jag säger bara - nostalgi!
 

David

Då är jag hos David just nu och chilar lite medan han är i duschen. Har faktiskt bakat hos honom ikväll! Vad är det med mig och bakning?! Jag gör massvis med amerikanska cookies :O Har börjat komma tillbaka till verkligheten nu och känner att jag sakta men säkert går tillbaka till gamla, glada Mikaela ha det!
 

Fanni del 1

Jag "döper" detta inlägg till Fanni del 1 för jag har en känsla av att det kommer bli några fortsättningar. Efter skolarbetet idag har jag och Fanni fotograferat i studion och hon fick agera modell denna gång. Med tanke på den tidsbrist vi hade, körde vi på fina "normala" bilder jämfört med förra inlägget då jag fotade mig själv. Det gick jättebra och jag fick tid till att prova flera olika ljussättningar - man lär sig! Det var väldigt roligt dessutom och jag längtar till nästa gång vi fotar :) Då ska vi även använda tyget som finns med på den andra bilden (köpte idag och Fanni ska också köpa ett i en annan färg hihi).  
 
 
Här har ni Fannis blogg, kika in vettja! http://www.nattstad.se/fannis

Foto

Igår kring 20-tiden åkte jag spontant till skolan. Med mig hade jag några random kläder och lite smink, inget riktigt ovanligt. Sminkade mig ganska mycket och med hårda skuggor som förvränger ansiktet lite, så bli inte förvånade över bilden hahah. Nämen, idag ska jag fota en klasskompis till mig så hon får någon ny header till sin blogg, och sen ska jag få tag i lite tyger så att jag sen kan fota några coola bilder. Glömde dessutom min fjärrkontroll till kameran så jag fick gå fram och tillbaka efter varje bild igår, hehe.
 
Snart under lunch ska jag till stan och träffa min grupp som ska spela in ett skolarbete. Det blir spännande! 
Vi hörs :)
 

Buss

Sitter på bussen på väg till ersboda för att inhandla ett nytt lås till cykeln. Det nuvarande låset sög! Den sista tiden mitt cykellås var i liv tog det upp till fyra minuter att låsa. Låset har tagit sina sista andetag nu. Igår gick dessutom nyckeln sönder och hälften fastnade i låset - yay. Ska även passa på att inhandla insynsskydd till vardagsrummet och till hallen :)


På väg

Då är jag på väg till skolan, kommer fixa ut våran video på DVD! Woop woop, den är så bra ;) Kommer länka till Youtube då vi har gjort klart den, vilket blir nog till veckan eller nästa. Tar med mig min externa hårddisk och tänkte nog skriva ut lite bilder så jag äntligen kan få sätta upp tavlor på väggen. Tar nog med mig kameran också så åker jag till stan för att fota. Blev helt inspirerad till att ta svartvita bilder :)
 
Här är några bilder jag tänkte skriva ut:
 

Tappa oskulden

Halloj! Idag har jag tappat oskulden gällande klippning, snälla söta Carro har klippt mig och jag säger ÄNTLIGEN! så skönt att få bort de kluvna hårtopparna :) det blev ju inte superduper mycket som klipptes av - men nu är håret på en rak nivå och som sagt, jag kan inte se en enda kluven hårtopp hihihihihi. Ikväll ska jag nog baka kakor faktiskt, istället för att köpa massa dyr slisk så tar jag saken i egna händer. Hejsvejs!


Dags att skriva igen

Nåja, nåja, nåja. Måste ju ta tag i saker och fota till bloggen. MEN JAG ORKAR INTE! hehe, vet inte varför? Är fortfarande inte gamla Mikaela, snyft! Nämen, saker flyter ju på - men inte likadant som förra året och året innan det. Jag vet inte riktigt hur jag ska bli som tidigare heller, men just nu vill jag bara vara för mig själv hemma i lägenheten. Har blivit extremt hemmakär just nu och jag vet inte varför. He e ba å ta't lugnt! Ha det