Fullspäckad dag

God morgon! Idag är det en hel del som står på dagordningen. Först in i duschen och göra sig i ordning för vid 10 kommer jag och Max stå utanför Ikeas entre och invänta på att de öppnar. Så roligt att vi äntligen har fått vårt Ikea. Kommer ihåg när jag flyttade hit 2010 och då det var snack om att Ikea skulle vara klart till 2014, haha två år senare står vi där då. God frukost har vi dessutom fått i oss. Goda baguetter med brie och salami. Finns det något bättre? Varje morgon jag öppnar restaurangen på Maxi får jag såna cravings efter våra salami brie-mackor. Så nu lyxar vi till det lite under de mornar som vi har lite extra tid på oss att göra dessa goda mackor. Tänk sen när Max har bakat klart surdegsbrödet! Är snart inne på dag tre av jäsningen i alla fall. 
 
Ja efter några små krimskramsköp på Ikea blir det ingen vila för mig eftersom jag hjälpte en arbetskollega att få vara ledig denna dag. Så vi bytte pass vilket gör att jag får vara ledig på tisdag istället :) Men då ska jag inte heller vila så värst mycket eftersom jag ska fylla på fransar på en jag gjorde för ca 3v sedan. 
 
Ja snart kommer alla Kittelfjäll-bilder, I promise! :) Här bjuds det nu på några bilder! Hejsvejs
 
 
HAHAHA JAG DÖR! Hittade denna bild bland alla gamla bilder på datorn. Typ världens coolaste katt, jag smälter!
 

Vårkänslor måste vara det bästa som finns

Hejsan! Snart är jag redo att ta cykeln in till stan för att bara gå runt och kika lite. Solen skiner men det är kallt ute. Kan ändå känna den där lyckliga känslan dyka upp när solen skiner in i lägenheten. Jag blir som en helt annan människa mot våren. Jag blir mycket gladare i själen. Katterna diggar nog också våren eftersom de ligger oftast i solen och värmer sig :) 
 
Idag ska jag handla lite mat och sedan göra min alldra första focaccia ikväll. Ska bli sjukt spännande att se hur god den blir. Den verkar vara väldigt enkel att göra dessutom! Till Max ska jag köpa något ekologiskt specialmjöl då han faktiskt ska baka eget surdegsbröd. Vi åt något så fruktansvärt gått hembakat surdegsbröd i fjällen att vi måste testa själva! 
 
Jag hade dessutom tänkt hitta mig lite nya kläder eftersom jag aldrig handlar några till mig själv längre. Någon skön tröja hade jag tänkt mig :) Sen blir det en snabbis till Lagerhaus och lite andra ställen. Får se vad jag hittar :D Ha en underbar dag så återkommer jag med bilderna från Kittelfjäll lite senare!
 
 

Inspirationen har dykt upp igen

Hej igen! Jag sitter för fullt här hemma med att redigera ihop några bilder från resan till Kittelfjäll som vi gjorde i helgen. Oj så roligt det var alltså! Och läskigt. Kommer ju ihåg förut då jag åkte skidor och inte var rädd för någonting, nu skulle jag gråta floder om jag hade ramlat. I och för sig åker man kanske ner snabbare och backarna i Kittelfjäll var en hel den brantare än dom jag har åkt i förut.
 
Jag låter nästa inlägg få innehålla lite mer text om helgen som var. Nu blickar vi framåt! Idag har det varit en riktigt fin dag med mycket sol som i sin tur gör Mikaela riktigt glad. Jag har känt mig rätt så inspirerad, både igår och idag. Jag vet ju att den där lilla inspirationen kommer och går, men jag känner nu vilket ryck jag gör. Har nu senaste två kvällarna suttit fastklistrad vid alla Adobes program som Illustrator, Photoshop och Indesign.
 
Jag sitter mestadels bara och leker fram massor av knasiga saker, men det är ju precis då som jag lär mig mer. Igår nötte jag in massa tips från flera youtube-videor om hur man kan göra häftiga effekter till en text. Ikväll har jag först skissat några små krumelurer som vidare har resulterat i en liten rolig illustration på en mops xD haha, jag har fått någon kärlek till dom där små pugsen alltså. Helst vill jag ha en svart en.
 
Men inga hundaar blir det än, har ju mina kattisar att tänka på. I alla fall, här får ni se några små saker jag kladdat ihop. Är riktigt glad att vara så pass inspirerad som jag är just nu. Håller tummarna på att jag kan göra minst en grafisk grej per dag! Och visstja, imorgon ska jag göra fransar på en tjej. Tog som en paus i och med flytten, men nu är jag igång igen. Får ni se några före och efterbilder dessutom. Ska fixa fransarna på en tjej som jag aldrig har gjort på förut så det blir otroligt spännande!
 
Vi höres! :D
 
 

Dags för lite nya äventyr

Hejsan! Idag är inte vilken torsdag som helst, nej nej! Idag blir det först jobb 10-19 och direkt efter det blir jag upphämtad. Vi ska faktiskt till Kittelfjäll idag :D Så spännande eftersom jag aldrig har varit där. Vi ska åka i backen och bara ha rejält stugmys. Senaste gången jag åkte slalom måste ha varit i Levi typ 2010. Så nu är det ju verkligen dags att ta på sig pjäxorna och glida ner. Kameran och datorn åker med men vi får se om jag hinner uppdtera något nu under helgen. Fick dessutom ledigt på fredag så jag har en extra dag på mig att njuta i backen :D
 
Hejsvejs!
 
 

Äntligen piffat till balkongen

Hejsan, ja nu tycker jag att det är på tiden att jag berättar lite om vad som har hänt sen senast. Inte alltför mycket faktiskt haha. Vi hade inflyttningsfest förra helgen och då har jag inte riktigt hunnit skriva så mycket här på bloggen. Det var många som kom och vi hade det riktigt trevligt. Max och hans kompis åkte till Byggmax och köpte lite virke som resulterade i trägolv och två soffmoduler. Vilket lyft balkongen fick alltså! Det som återstår nu är att måla golvet riktigt mörkt, och lådorna vita. Sen ska jag även sy tjocka madrasser så det blir riktigt mysigt där till våren och sommaren :)
 
Ett annat lyft till lägenheten var den nya tavelväggen som jag kämpade med ett bra tag. Men allt gick hur bra som helst och resultatet blev bäst! Och blir jag less på bilderna så är det ju enkelt att bara beställa nya motiv :D
 
Har ju denna fantastiska jobbhelg som vanligt och ja det är ju mer vanligt att jag hittar på saker under dessa helger än de helger jag har ledigt. Ikväll ska jag och Max till några kompisar inne i stan och vi ska spela massor av sällskapsspel :D Max har till och med överraskat mig med ett nytt spel idag - som jag har spelat för flera år sedan med vänner uppe i Luleå. The Resistance heter det, kolla upp spelet för det är riktigt skoj alltså. Nu var det ju väldigt längesedan som jag spelade det och har i princip glömt bort hur man gör haha!
 
Ha en bra helg så hörs vi när jag väl har tid :) Här får ni se några bilder på vårt fina hem!
 
 
 
 

Mina egna posters

Jag tänkte för mig själv en kväll: Varför ska jag betala ca 149:- för en poster när jag kan designa 3 egna för samma pris? Därför satte jag mig ner med datorn och gjorde hur många bilder som helst. I och med denna flytt kände jag att jag äntligen får min tavelvägg som jag alltid har velat ha, meen som tyvärr aldrig har blivit av. Men nu är tavelramarna köpta och även några av mina egendesignade posters har kommit med posten idag. Det är några större format som jag också inväntar på men de dyker nog upp strax. Då återstår det bara att klura ut hur jag vill ha min kära tavelvägg :)