Vilken fredag!

Tjoho! Måndagmorgon och vädret här i Stockholm är faktiskt fint för en gång skull. Otroligt tomt på tåget dessutom vilket känns väldigt skönt! Ja fredagen var riktigt skoj med bland annat Crystal Castles som spelade på Berns, samt att min skola firade att den har funnits nu i hela 75 år. Vilken fest de har fixat! Dj:s, massa robotar, photobooth och massa mer! Sen gick vi vidare till något ställe och efter det övernattade vi hos Zandra bara för att avsluta kvällen på topp! Sen har vi bara tagit det lugnt resten av helgen. Orkar inte skriva så mycket idag så jag låter er få kika på bilderna istället :)


Filmklippa och nostalgi

Men hejsvejs bloggilito! Torsdag och woooaw snart är det fredag. Ser så sjukt mycket fram emot imorgon för då ska jag, Max och Zandra dra och se Crystal Castles som spelar på Berns. Gah vad vi längtar! Men först ska vi ju ha lite skola såklart från 9-16. Lektion numero ett är redovisning av vår lilla filmsnutt och vi har skrattat såå mycket idag åt allt med vår filminspelning och klippning. Kändes ju lite skoj att klippa film igen med klasskompisar. Fick lite nostalgi tillbaka till kurserna jag hade på Umeå Universitet. Hur som så är filmen exporterad och inlämnad, lägger upp den här sen när jag kan så ni får se den. Berättar sen lite mer om vad den handlar om i det inlägget.

Sitter nu på tåget på väg hem och jag är vrålhungrig! Blir nog till att snabbt koka ihop någon vegetarisk rätt ikväll då jag gärna vill lägga mig i tid och så. Ja visstja, imorgon är det Berghsfest då skolan fyller 75 år och kåren har pyntat om i ljusgården. Jättefint kommer det bli, synd bara att man missar det då vi ska se Crystal Castles. Men, men.. hinner ju inte vara med på allt heller!! Ja ha en trevlig fortsatt kwela så hörs vi snart dårå! :D:D:D


Ma hoods - förpackning hos Profilskaparen

HOLAAA! Alldeles strax hemma efter en lång men ack lika blixtsnabb dag som förut. Idag åkte halva klassen till Profilskaparen i Skogås (våra hoods där jag och Maxen hänger ibland #denbraigasidanavstockholm). Vi fick skapa våra egna kartonger och klä dessa. Väldigt intressant. Sen åka vi tillbaka till skolan och hade sen vår första lektion i motion design. Vi fick introduktion till casefilmer och fick sen en brief vid 15:30 om att vi ska skapa en enminuters film utifrån "val"-dramaturgin. Ni vet, spännande först för att fånga läsaren. Sen blir det lugnt och efter det börjar spänningen trappas upp igen. Vi delades in i grupper om 4 och jag är aspepp på detta arbete. Vi har morgondagen på oss att filma och sen på fredag blir det redovisning. Vi satt till ca 18 ikväll och har nu gjort klart vårt manus. Ska hålla mig kortfattad och låte er få kika på alla coola bilder jag har tagit idag. Yäh!


Äntligen klar

Hej bloggis! Äntligen är jag klar med min bok. Satt på skolan igår från 12-23:30 minus någon timme då jag tog en middagspaus hos min moster. Nu har jag bundit min första bok och tacka vettja alla Youtube-klipp, hade inte klarat det utan dessa. Idag hade vi redovisning av våra trycksaker och ja, jag får låta er kika på bilderna istället för att läsa meterlånga texter denna gång. Nu ska jag återgå till mitt och vila upp mig innan nya kursen "Motion Design" börjar. Ser fram emot att få animera mera! See yah babes <3333


Dagen sa bara swosh

Men tjenare! Ska hålla mig sjukt kortfattad då jag alldeles strax är hemma. Shiiiet vad denna daggar gått snabbt. Har tittat på klockan två gånger idag. 11:48 då vi skulle ha lunch och sen 15:58. Shit vad denna dag bara har flugit förbi, och jag skojar inte. Har aldrig varit med om att någon dag har gått så här snabbt. Stannade på skolan från 9-18 idag då jag känner att jag gärna vill hem till Maxis och mysa denna fredagkväll. Blir nog ändå att åka till skolan i helgen då vi har vår redovisning på måndag.

Idag har jag fått feedback på min bok och nu har den blivit ännu bättre! Sen var vi på Matton för att köpa finare papper till slutpresentationen. Det blev lite risky för mig då jag knappt har några marginaler kvar då jag ska skriva ut. Nåja, kostar annars så mycket pengar för större papper. Men vi får se hur det slutar! Innan jag gick från skolan idag märkte jag att alla våra tre skrivare inte fungerade och vi behöver alla dessa tre för att kunna skriva ut och redovisa på måndag. Ojoj vi får se hur det går! Trevlig helg hörrni <3


Hinner sällan med selfies..

Men hej där! Vilken dag, jag är helt slut men samtidigt är jag sjukt nöjd med min insats. Målet var att i princip göra klart så mycket som möjligt med min lilla bok. Lyckades dessutom skriva ut de sista papperna och även hinna med tåget som gick 21:19! Puh, det blir sena middagar för en men det är rätt chill ändå när jag har mina riskakor. Ja idag har har gjort klart alla mina linjer till boken och nu är det bara finslipar kvar. Man blev rätt så less där i slutet men som tur fanns det kvar några trevliga klasskompisar som dessutom var med på lite små pingispauser. Sjukt kul med pingis!

Imorgon är det äntligen helg och jag ska bara ta det lugnt. Sova ut! Kan hända att jag åker in till skolan en snabbis för att binda min bok om det är så att jag inte hinner imorgon. Men imorgon ska jag nog inte stanna kvar på skolan så länge då det är helgmys. Stannar bara kvar om det är så att Maxen jobbar sent, då gör det ju ingenting :) nej ni, här får ni se lite mer bilder från denna dag. Bjussar även på en bild på mig själv. Inser att man inte hinner fota sig själv på morgonen då man ska försöka hinna med tåget in och det blir för stressigt. Men idag var vi faktiskt helt lediga från lektioner så jag åkte in vid 11 och hann då ta en bild. Är fortfarande gråhårig men har lyckats bli lite mer blåigare i håret med min svarta färgbomb från Maria Nila. Råkade blanda i lite för mycket så det blev blått haha. Men det är ju också najs tycker jag ;) vi ses, pözz och kram!


Studiebesök tryckeri old style

Hallå där i stugan! Nu har det ytterligare gått en dag sen sist och det är helt galet vad veckorna bara försvinner. Imorgon är det torsdag och sen är den återigen helg. Idag har vi haft en lång dag då det började med lektion kl 9 med Marcus Gärde om proportioner genom tiderna och hur allting i typografi förhåller sig till varandra. Sen hade vi ett hål på 5 timmar och dom bara susade bort då vi fokuserade på den där uppgiften. Vipps var klockan 16:30 och halva klassen åkte till ett tryckeri som håller på med old style tryck. Vi fick pilla ihop var sin mening och välja typsnitt. Sjukt pilligt men skoj! Sen tryckte vi det och kollade igenom eventuella fel. Fick mycket inspiration där ikväll och wow vad man kan skapa. Vi kikade på massor av visitkort och inbjudningar. Alla blev väldigt inspirerade av detta studiebesök. Nu orkar jag inte skriva så mycket mer för ikväll så ni får kika på bilderna jag lägger upp istället :)


Kika på gamla böcker, rita massor och redovisa mitt typsnitt

Tjena tisdag! Idag har det verkligen varit en fullspäckad dag. Kan börja snabbt med att berätta om gårdagen på skolan. Jag kom dit i vanlig tid, typ 8:30, även fast vi inte hade lektion förrän vid 13. Vi satt och jobbade på för fullt med den där "flersidiga trycksaken". Sen gick vi till Stockholms bibliotek (? Heter säkert något annat, nåja) och fick kika på gamla böcker från 1400-talet och uppåt. Fick höra massor av intressanta saker genom historien, om hur typografin utvecklades i och med boktryckarkonstens begynnelse. Sen gick vi tillbaka till skolan för att fortsätta arbeta på. Jag och Zandra satt där till typ 20!!! Shit vad tiden går snabbt, men det är galet kul så inte undra på att man sitter kvar så länge. Sen kom jag hem till en fantastisk köttgryta som Max hade lagat och oj så gott.

Idag har vi också haft lektion klockan ett och jag åkte in lite tidigare för att skriva ut mitt typsnitt som sen skulle redovisas. Mitt typsnitt fick heta Rosvik och vi skulle sen sätta in det i en mockup (bild med sammanhang, ni ser på bilden jag har lagt upp) men jag hade gärna tagit en annan bild där det skulle stått "Rosviks second hand" istället för "Rosviks underkläder" då jag hellre hade haft ett med handskrivet typsnitt till den bilden och sammanhanget. Nåja nu är den redovisningen över och nu kan jag lägga all fokus på att göra klar min bok "The fine line". Nedan får ni se lite bilder på mittensidan av min bok som kommer att vara full med massor av linjer. Och ja jag har ritat den, med ritplatta och det tog minst två timmar att göra bara den sidan! Haha nu är jag snart hemma. Hörs imorgon om jag hinner ta lite bilder och skriva på hemvägen från skolan :)


Roligaste inflyttningsfesten!

Måndag woop woop! Har egentligen sovmorgon idag men lilla jag har bestämt mig för att ta mig vanliga 7:52-tåg in till stan för att plugga, plugga, plugga! Har en rätt så stressig vecka då ett rätt så stort arbete i princip ska vara klart till på måndag och då måste jag ha lite framförhållning faktiskt. På fredag kommer vi att ha en mellanredovisning inför måndagen så vi får se hur mycket man har hunnit med då.

Trött är jag efter denna helg som har varit ruskigt rolig! I fredags tog vi det bara lugnt hemma, sen kom lördagen då jag och Max åkte in till dra för att träffa hans mormor som var här på besök. Senare på kvällen hade vi en liten inflyttningsfest :) det var inte så många som dök upp, men det gjorde ju bara att det blev roligare och enklare när vi spelade massa sällskapsspel. Vi körde bland annat en typ av "rita och gissa"-lek som heter Ryktet går. Alla hade verkligen jättekul och garvade ihjäl oss när vi kikade igenom vad alla hade ritat och gissat x'D sen åkte vi in mot Söder men hade sjukt svårt att välja ställe att gå ut på så det droppade av folk tills det bara blev jag, Zandra och Maxen kvar. Vi drog till något litet ölhak och satt där i någon timme tills vi sen åkte hemåt.

Igår myste vi bara hemma och pantade alla burkar haha. Passade då på att köpa ostkrokar, herregud så gott! Var jätte längesen som jag åt en ostkrok. Omnomnom! Nämen denna vecka kommer nog vara rätt så tung, men det är bara å kämpa på! Vi hörs :)


Att stanna på Berghs till 20 på en fredag

Men hej där! Oj vilken dag. Den började med att jag åkte iväg till Danderyds sjukhus för att träffa min läkare för första gången sen flytten. Mitt hba1c hade blivit bättre sen jag skaffade min sensor på armen. Har sjunkit från 74 till 64 och ligger på en okej gräns, men såklart kan jag bli bättre. Nästa mål är att ligga under 60!

Efter besöket åkte jag till skolan och har suttit där fram tills nu, woaw - en fredagkväll! Men jag har haft sånt flow idag och varför åka hem och störa det? Vi designar ju en flersidig trycksak utifrån analys av två texter som antingen förhåller sig till eller som går emot varandra. Hela dagen har jag suttit med en miniatyrprototyp till min bok och den blir nästan 25 sidor minst! Blev klar med den och fick bra respons vilket var sjukt skönt att höra :) sen började jag lite granna med mitt indesigndokument. Jag hade ju inte klarat av denna dag utan mina underbart goda riskakor höhö. Hann dessutom skriva ut mina hittills grovskissade 19 sidor av boken och fick då känna hur det skulle kännas i verklig form.

Nu är jag snart hemma och det blir kebab i pita för oss. Sen ska vi bara mysa resten ev denna fredagkväll. Imorgon kanske jag till och med åker in till skolan för att jobba mer på min bok. Vi får se! Ha en trevlig helg så hörs vi sen :D


Berghsbollen 2016

Det var en tidig morgon i mitten av oktober som jag steg upp ur min varma säng och känner hur sömnbristen slog hårt. Jag vände helt på min morgonrutin och började med att fixa mitt hår istället för att sminka mig. På så sätt hann mitt ansikte vakna till lite innan sminket kletades på. 5:50-7:10 hemma, 7:22 på tåget in till stan, 8:00 på skolan, 9:00 på Zinkens fotbollsplan och sen hemfärd ca 14:30. Oj vilken dag, oj vilket lag och oj, fotboll? Inte tennis som vi hade förberett oss på? Vår klass spexade med att vi skulle spela tennis istället för fotboll och hejarklacken vaskade uppblåsbara skumpor och det var galet med schtek. Tennisveckan i Berghstad!

Vi vann dock inte några matcher men det var ju för att vi är bäst på tennis. Sjukt skoj, lite småkallt men oj vilken friluftsdag. Nästan 6h utomhus! Nu får ni se massa bilder från dagen så hörs vi sen imorgon. Snart är det helg och det blir riktigt skönt! :) hadeeee!


Det går att skriva ut i RGB!!!!! :DDDD

Tjabba torsdag! Tänkte berätta lite om gårdagen innan denna dag börjar ta form. Sitter på pendeln nu på väg in till skolan då denna torsdag inte är som någon annan vanlig torsdag, nej nej idag är det faktiskt Berghsbollen! En tävling där alla klasser möter varandra i fotboll. Så gårdagen bestod av att gå runt på stan i två timmar och försöka hitta rekvisita till vårt tema som vi har bestämt att ha. Jag sydde även igår en kjol inför just denna dag, haha var sjukt otaggad igår när jag skulle börja sy och frågade mig hur i hela jag köpte tyg och inte bara någon vanlig kjol... men jag ville väl försöka spara så mkt pengar som möjligt. Men när jag väl började så gick det sjukt snabbt!

Vi kan spola tillbaka tiden lite till tidigt under gårdagen då jag var på skolan och fick lära mig plotterskrivaren. Det kom två gamla berghsstudenter som visade hur den fungerade. Och det coolaste som jag fick lära mig igår är att - DET GÅR ATT SKRIVA UT I RGB-färger. Det har gått emot allt jag har fått lära mig om att skriva ut i färg. OMG!! Om ni inte vet så mycket om detta så är det endast CMYK-färgerna som används för att skriva ut i färg vilket är en väldigt begränsad färgrymd. Och RGB kan ge dig de där flashiga och poppande färgerna som du kan se på en datorskärm/tv. Att kunna skriva ut dessa starka färger gör att mitt liv känns komplett. Wow säger jag bara haha! Nåja, skriver sen och uppdaterar hur det har gått på Berghsbollen ;) herrå!


Studiebesök och typsnittsfix

Men hej igen! Tisdagen sa bara swosh. Iofs så har det ju bara gått halva dagen och det finns massor att göra nu när jag kommer hem. Först och främst måste jag göra någon middag till ikväll så jag har mina matlådor till resten av veckan. Blir nog makaroner och köttbullar med gräddsås haha, nomnom. Nu gäller det att spara in på maten när man är student. Kan inte lyxa till det lika mycket som förut. En sak som är bra dock är ju att jag handlar mindre mat nu när jag inte längre jobbar på Ica. Det är en farlig fälla det där med att jobba på en matvarubutik. Positiva är ju att man sällan har ett tomt kylskåp, men alltså det fanns alltid något man ville köpa efter varje arbetspass. Nu är det lite annorlunda, men jag är ändå glad att vi har ett Ica nära där vi bor. Hade det varit Coop hade jag blivit riktigt ledsen :'( haha skoja!

Nämen sen måste jag sitta ner och plugga en del då torsdagen kommer att försvinna helt och hållet då vi kommer att ha Berghsbollen där alla klasser möter varandra i fotboll. Jag är inte med i den gruppen som spelar då jag inte vill råka förstöra mitt knä som fortfarande är lite paj sen skadan på min avskedsfest med bumperballsen. På tal om det, får se till att lägga upp bilderna från den kvällen :D mja, så torsdagen är det spel, fest och sen efterfest med hela skolan.

Sen måste jag hinna städa en del idag då det ska komma någon kontrollant imorgon och kolla på lägenheten vi bor i bara för att se så att lägenheten håller den standard den ska ha. Idag har vi varit på studiebesök på Antalisbutiken och där har vi fått lära oss mer om olika typer av papper. Intressant, och så fick vi ta en hel del pappersprover dessutom som jag passade på att plocka med mig hem då de hade så fina färger :) på eftermiddagen satt vi med vårt typsnitt och jag hann faktiskt med alla bokstäver som jag har ritat på pappret. Sen får jag lösa resten på något sätt och vis ;) vi hörs sen!

 

 

Monday we meet again

Men hallojsan! Nu har det ju nästan gått en hel vecka sen sist och jag måste ju hålla er uppdaterade på vad jag gör om dagarna. Helgen som var har jag bara tagit det lugnt, kände att förra måndagen och tisdagen fick räknas som helg då vi festade till det lite när vi hade Max kompis på besök samt att Zandra fyllde år :) Nu är det återigen en ny vecka och shit så snabbt alla dagar går. Nu har vi gått två månader här på Berghs men det känns verkligen som att det var för två veckor sedan som jag började skolan.

Vi har fortfarande typografikursen kvar och även grafisk produktion. Vi designar vårt egna typsnitt och har idag lärt oss programmet Glyfs. På sidan om har vi även en bok/trycksak vi ska designa utefter två texter vi har analyserat. Mitt koncept till min bok kommer att vara "the fine line". Typografi är verkligen en fin linje mellan för mycket och för lite. Sammanfattat ska jag göra en simpel bok med fina citat ur båda texterna och från bokens framsida kommer jag rita en linje som allt eftersom utvecklas till fler linjer som sen går ihop till en enda linje i slutet. Ni får se mer när jag börjar bli klar men i slutet av bilderna i detta inlägg får ni se en liten teaser på hur en av sidorna typ kommer att se ut :)

Ja vi hörs sen! Imorgon ska vi på studiebesök på Antalisbutiken där vi kommer att få lära oss mer om olika typer av papper osv. Hejsvejs!


Monday feels like a friday

Tjiho! Idag är jag galet trött då gårdagen var lite intensiv och sömnbristen slår hårt denna dag. Vi har en polare på besök från Umeå och han, Max, jag och Zandra åkte till Söder för att spela lite biljard. Efter det gick vi till någon lugn pub för att ta några cider/öl. Otroligt trevlig kväll, men man får ju sota för gårdagen. Blir till att ösa med massa energidrycker idag då jag fortfarande inte har lärt mig att dricka kaffe.

Skolan igår var fullt med massor av ny information om just typografi. Ord som florish & swosh och tusen andra ord för typografins regler. Sista timmen fick vi äntligen börja skissa fram våra egna typsnitt för att förstå grunden med allt sådant. Blev väl inte världens finaste mästerverk men självklart har man lärt sig galet mycket. Idag börjar även den nya kursen Grafisk produktion, som jag tror blir rätt så mycket upprepning för mig då jag har haft kurs i det på universitetet. Men nog tror jag att det finns en del info som jag kan lära mig av det :)

Idag fyller min klasskompis Zandra år så såklart ska det firas efter skolan! Även fast man är lite halvt trött så ska inget förstöra denna fina soliga tisdag här i Stockholm. Nu ska jag snart hoppa av pendeln och sen är det daga för ytterligare en rolig dag här på Berghs Scool of Communication ;) hadeeee!


Förra veckan

Men hej igen måndag! Wow vilken vecka det var förra veckan alltså. Riktigt tufft var det på torsdagen då min grupp fick hålla i workshopen vid 9-10 och då var det såklart mitt jobb att filma det och sen hade jag ca 1 h och 30 min på mig att klippa ihop filmen innan den skulle lämnas in kl 12. Många andra grupper hade sin workshop på onsdagen och de hade därmed en extra dag på sig att redigera allt så det var lite orättvist. Efteråt kunde jag såklart inte alls slappna av utan deltog väl typ minst 5 timmar innan jag kände mig som en normal människa igen. Efter alla filmer hade visats inför hela skolan i aulan, bjöds det på lite aw i cafeterian. Efter det åkte jag och några klasskompisar till en från Ad/copy-klassen och hängde där till rätt så sent innan alla bestämde sig för att gå ut. Jag och en kompis skippade krogen och drog till Burger King istället he he he ;)

Helgen har varit riktigt trevlig! Hängde hela lördagen med Zandra. Först gick vi runt på Söder, sen åkte vi hem till henne och ritade lite med våra nya pennor som vi ska ha på lektionen idag. Vi såg även på en film och flummade på med snapchat haha! Igår sov jag till länge och sen städade jag och Max lägenheten så den var ren och fin. Blir spännande med en ny vecka, men jag är rätt så sliten fortfarande från förra tunga veckan. Måste lägga mig tidigt idag för att orka morgondagen iaf, det är en sak som är säker. Idag kommer vi ha en ny föreläsare och jag ser sjukt mkt fram emot dagen då vi lär rita 4 real och träna på att göra typsnitt (kanske!), vi får se hur dagen slutar! Ha det bra herrå!!!