Varför inte testa?

Ja som ni vet tar jag snart min examen men jag känner mig långt ifrån färdig med min utbildning. Jag kommer inte kunna gå ut med en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och säga att jag är en grafisk formgivare/art director eftersom det är en för bred utbildning som mestadels är teoretisk. Jag ångrar ingenting med mitt val av program eftersom jag dels inte ens visste vad jag ville bli när jag började och även att jag har mycket mer teoretiska kunskaper tack vare detta program.
 
Som sagt är jag 110% fast besluten över vad jag vill arbeta med och inget kan stoppa mig, verkligen INGET! Så nu ställer jag mig frågan - varför inte testa göra arbetsprover och få se om man lyckas ta sig in på Berghs skola i Stockholm. Jag har ju ingenting att förlora och är det så att det skiter sig så är det meningen att jag ska göra andra saker med mitt liv. 
 
Jag vill ju flytta till Norge och tjäna ihop massvis med pengar och leva lite innan jag söker ett riktigt jobb, men jag kommer ångra mig om jag inte testar skicka in mina arbetsprover till Berghs. Så här har ni nu min första dag som jag börjar med dessa arbetsprover och det kommer inte bli klart på en enda dag. Jag ska göra det så perfekt som möjligt och verkligen kämpa för det jag brinner för.
 
Jag har nog aldrig varit så säker förut och jag har aldrig kämpat så här mycket i mitt liv för mitt mål. Här har ni en riktigt hungrig Mikaela som sitter dagarna in och ut och försöker lära sig så mycket som möjligt genom att titta på massvis med youtube-filmer och internetsidor som ger mig inspiration. Det bästa är ju att det är så roligt att lära sig allt, jag trodde verkligen inte att jag skulle vilja plugga frivilligt på min fritid men när man brinner för det så oerhört mycket är det svårt att låta bli. Jag är hungrig!
 
 

Äntligen en uppdatering

Äntligen har jag lite tid att uppdatera här på min blogg. Nu har första veckan av kursen tagit slut och jag kan med glädje säga att jag tror denna kurs kommer vara bra för mig när jag snart tar examen. Redan nu har jag fått nya kompisar och det ser lovande ut de 9 veckorna som återstår. 

 

En liten negativ sak är väl då att jag måste stiga upp brutalt tidigt varje morgon och det är jag inte alls van vid. I tio veckors tid från nov-dec har jag bara haft cirka 6 schemalagda dagar som jag varit tvungen att vara på skolan och gissa hur mycket jag har vänt på dygnet!! Vissa dagar somnade jag inte ens förrän vid 7 på morgonen. Denna vecka har jag stigit upp vid just den tiden, 7 alltså... 

 

Som sagt är skolveckan slut och idag sitter jag på tåget på väg upp mot Luleå för att gå på en intervju för eventuell praktik. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös än vad jag är men jag kanske är för trött för att känna nervositeten haha. Det går som det går, jag kan som inte göra så mycket mer än att vara mig själv och berätta vad jag kan och vad jag vill få ut av praktiken. 

 

Igår tog jag faktiskt med mig min underbara kamera och min nya kurskompis Sabina fick agera modell. Jag kan ju säga att den tjejen har det där lilla extra för att stå framför kameran! Hon vet precis hur hon ska röra sig och det enda jag behövde göra var att klicka på knappen haha. Här får ni se några bilder som vi tog igår utanför designhögskolan. Mina händer var knallröda efteråt för det blåste verkligen isvindar där ute! 

 

Vi hörs sen när jag sitter på bussen på väg ner till Umeå igen. Jag blir bara där över dagen faktiskt eftersom jag har massvis med saker att hinna med denna helg nere i Umeå :) Hejsvejs!

 
Och sen måste man ju få bjuda på en bild på sig själv då. Dock kan jag inte vara seriös framför kameran då jag inte har planerat någon stor fotografering haha xD
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen på designhögskolan

Nu är dagen kommen! Äntligen ska man få plugga något annat än uppsatsen :D Nu är det bara roliga saker som väntar på mig tills jag tar min lilla kandidatexamen. Design för produkt- och idékommunikation och praktik! Det blir ju jobb som inväntar mig direkt efter denna introduktion till kursen och jag slutar först vid 21. Jag återkommer lite senare och berättar hur min första dag på designhögskolan har sett ut :) Bjuder på en till illustration som jag ritade samtidigt som jag lyssnade på massa tips på youtube om grafisk formgivare etc. Hejsvejs!
 
 
 

Vill bara skrika: "JAAAAA!"

Ojoj igår hade jag uppsatsseminarie och skulle få kommentarer om min C-uppsats samt att jag skulle opponera på en klasskompis egna uppsats. Lite nervös var man ju men det gick bra! Åkte till jobbet och under rasten fick jag veta att betyget hade skickats till mailen. Hjärtat började slå snabbare och snabbare, minuterna gick och gick, telefonen var seg och jag hade problem med att komma in på studentmailen. Irriterad som jag var ville jag verkligen veta mitt betyg innan rasten tog slut. 5 minuter kvar och telefonen laddade som vanligt (dålig mottagning i personalrummet dessutom).
 
Resultatet var framme och efter tio sekunder förstod jag: JAG HAR FÅTT HÖGSTA BETYG PÅ MIN UPPSATS! Kan inte förstå det fortfarande. Allting har gått bra från start til slut och jag kände att någonting dåligt måste hända, men nixan pixan! Jag hoppade runt på jobbet resten av kvällen! 
 
Idag kommer pappa förbi och det blir riktigt trevligt! Vi tänkte käka ute på stan tillsammans med Max och jag längtar tills jag blir lite ledig så att jag för en gångs skull kan fira lite :) Här bjuder jag på en ny illustration där jag försökte göra lite annat än bara svarta klänningar. Ville göra en riktig bakgrund så hon ser väldigt inklistrad ut. Om jag fortsätter att rita en bakgrund återstår att se :)
 
 
 

Vid den här tiden brukar jag sova

Alltså jag har nog inte vaknat innan klockan 9 på flera månader. Jag är precis i slutet av uppsatsmomentet och det är bara en dag kvar tills jag får mitt betyg. Idag vaknade jag 9, stressade som en galning för att hinna sminka mig och fixa mitt hår innan bussen gick 9:29 och jag hann! Jag var på två stycken uppsatsseminarier idag på skolan eftersom man måste vara med på två stycken valfria + ett seminarie för sin egen uppsats + ett seminarie där jag ska opponera på en annans.
 
Nu är det inte länge kvar tills jag äntligen får börja på Designhögskolan och kämpa vidare med studierna. Nu är det inte länge kvar tills jag tar min kandidatexamen. Det känns ganska så overkligt, sen är jag "arbetslös" (har ju Ica och Heja kvar men, ja ni förstår vad jag menar!). Fick svar från en kommunikationsbyrå och ska hälsa på nästa fredag. Jag kunde inte tro på långa vägar att jag eventuellt kommer få praktisera i... LULEÅ! (Vickan du blir väl överlycklig nu?! ;D hihi ) Shit ifall jag får praktikplatsen hos byrån kommer jag flytta tillbaka hem till min familj igen. Sjukt alltså! Få mat på bordet, kunna tvätta när man vill, slippa betala hyra (kanske lite hyra till familjen som låter mig få bo under deras tak såklart, men betydligt mindre än i Umeå i alla fall).
 
Nu har jag ju såklart inte fått någonting bekräftat men OM jag får platsen så kommer jag sakna Max så oerhört mycket. Men det är ju inte så långt mellan städerna plus att det finns lediga helger framför mig. Tio veckor går fort och vipps så har man sin examen. Nu ska jag ta bussen från skolan till min lilla älsklingsplutt och eventuellt väcka honom för han jobbade i natt. Sen blir det att ta tag i det sista inför opponeringen imorgon och efter det förbereda mig inför min jobbhelg! Btw så hälsar min pappa på hos mig och på lördag kommer han få träffa Max för första gången någonsin :D Herrå!
 
 

Det rullar på

Som vanligt rullar det på med alla illustrationer. Fick en beställning av en från jobbet och jag ska försöka rita av två små barn. Ni vet ju att det endast är kvinnor jag ritar så detta blir ju lite av en utmaning. Jag ska i alla fall klara av det. Visar sen bilden på barnen när den bilden är klar :) Här kommer en ny bild på en tjej! Hej och hå!!
 
 

Världens bästa vän

Jag måste bara säga att jag har världens bästa vän. Jag kom ihåg första dagen som vi träffades. Det var på skolan. Amanda började kursen under vårterminen och jag hade alltså redan gått höstterminen och hade mig ett gäng som jag kände att ingen skulle kunna "förstöra". En av kompisarna sa att Amanda verkade trevlig och jag tänkte då för mig själv: "Nädu, hon ska inte komma och förstöra detta!" hahaha vilken idiot jag var alltså. Så småningom upptäckte jag att jag och Amanda hade många saker gemensamt men jag tror att det är våra personligheter som gör att vi passar så bra ihop.
 
Vi började hänga väldigt mycket på skolan och sov till och med över där en natt. Vi spelade in låtar och skrev dessutom en låt tillsammans. Vi började även hänga med varandra utanför skolan och jag insåg att jag gillade denna tjej bara mer och mer. Våren 2011 var kommen och vi hängde med varandra hela tiden. Vi gjorde oss i ordning inför fester, festade tillsammans och ingenting kunde toppa bakishänget med henne. 
 
Sommaren kom och vi båda åkte hem var sitt håll. Det var tomt men sen kom hösten igen och då var allt som vanligt, fast ändå inte. Hon fortsatte med höstterminskursen och jag började ett treårigt program. Vi hängde mindre och mindre och vipps blev det jul och hon flyttade iväg. Våran vänskap var förstås detsamma, men hon var bara i en annan stad. Nu såhär i efterhand ångrar jag att vi inte hängde mer då, men vi hade väl fullt upp i skolan på var sitt håll.
 
Jag har blivit rätt van med att vänner flyttar så det var ingen nyhet. Jag trodde att våran vänskap skulle glida isär mer och mer men faktiskt blev det åt det andra hållet. Jag insåg att jag saknade henne otroligt mycket dag efter dag, månad efter månad. Jag hälsade på henne i Norge och under den tiden har jag nog aldrig känt mig så hel förut. Hon hälsade på mig i maj 2012 och det var en av de bästa månaderna jag haft under det året. Maj 2013 åkte vi till Indonesien i en månad och jag blev inte less en endaste dag då vi var där. Kom även närmre hennes syster Patricia som är hur snäll som helst!
 
Jag har insett med tiden att min vänskap till Amanda aldrig kommer försvinna. Trots att hon bor i Norge och jag bor i lilla Umeå finns det ingenting som kan bryta våran vänskap. Min magkänsla säger att vi kommer sitta tillsammans när vi är 80-åriga gamla tanter och spela på våra gitarrer. Ni vet hur folk säger: "vi har inte pratat på flera månader, men när vi gör det känns det som att det vore igår som vi pratades vid senast". Jag håller med, det känns precis så när vi pratar. 
 
Jag är fortfarande helt chockad över att jag kan ha ett så starkt band till en kompis. Jag trodde aldrig i mitt liv att det var möjligt. Nu har det gått nästan två år sedan hon flyttade iväg och jag känner att snart är det dags för mig att flytta till henne. Jag pallar inte att vänta ett halvår eller ett år tills vi ses igen, jag vill vara i samma stad som henne och garva på som vi alltid gör. Det här är en vänskap som aldrig försvinner. Amanda är världens bästa vän som man kan ha! Vi ska erövra världen!
 
 
 
 

En fullspäckad dag

Nämen hejsan på er! Tänkte för det första berätta att jag har nu äntligen tagit mig tid till att ändra texten så att ni för en gångs skull kan läsa det jag skriver här på bloggen. Har fått en del klagomål och jag förstod det själv när jag gjorde om designen för ett bra tag sedan. Nu när uppsatsen är inlämnad har jag banne mig tid till att göra lite roligare saker.
 
1. Jag kan fortfarande inte förstå att jag inte har någonting hängandes på mina axlar denna helg. Visst måste jag läsa min klasskompis uppsats inför opponeringen på fredag, men lite ledighet borde man ju få! 
 
2. Igår spenderade jag kvällen tillsammans med Max. Vi gick ut och åt kinamat på ett ställe jag aldrig har varit på. Riktigt kul att fortfarande vara på ställen man aldrig upptäckt sen jag flyttade hit för fyra år sedan. Har alltså sovit över hos honom inne i stan
 
3. Det är riktigt najs att Max bor mitt inne i smeten. 100 meter och du är framme på Vasaplan. Man underskattar mer och mer efter varje gång man hänger hos honom men så fort man åker hem inser man hur bra den killen bor. I alla fall, min plan för idag är att äntligen få gå runt på stan. Mitt mål är att bara få gå runt där och njuta av att inte längre isolera sig hemma på grund av allt uppsats-plugg. Jag har då inte tänkt inhandla några nya kläder eftersom jag ska försöka spara så mycket pengar som möjligt.
 
4. Spara pengar. Ja du hörde rätt. Mikaela Sandström sparar pengar! 4000 svenska riksdaler åker direkt till mammas konto efter att jag har fått lönen. Till sommaren kommer jag alltså ha ca 26 000 kronor + 10 000 som jag har sparat sedan förra julen + pengar från denna jul. Nu på söndag kommer man kunna registrera sig inför Tomorrowland och jag längtar så in i tusan tills jag får åka iväg och skutta runt med världens fetaste leende medan man lyssnar på musik som får ens hjärta att slå några extra slag i minuten.
 
5. Idag klockan 16 ska jag och Max åka till hans mormor och jag kommer alltså få träffa henne, hans mamma och bröder för första gången någonsin. Lite nervös är man ju alltid men jag har verkligen sett fram emot detta! :)
 
6. På kvällen kommer jag, Max, Sara och Micke (förhoppningsvis följer alla med) till Minicas "födelsedagsfest". Jag tror nog att jag och Max kommer ta med oss skumpan som han hade inhandlat till nyår men som inte blev av för att han fick världens feber och förkylning :( I alla fall så är det ju ett klockrent tillfälle att poppa skumpan nu när min uppsats är inskickad!
 
7. Jag hade ju lovat er att inte skriva så mycket för jag vet att det är sjukt jobbigt att läsa en lång text. Därför kommer jag nu bjuda på en illustration som jag ritade igår. Denna gång försökte jag att måla mer än bara ansikten och axlar! Vad tycks?
 
HEJSVEJS! :)
 
 

Illustration of life

Ville också passa på att bjuda på en ny illustration som jag blivit kär i för tillfället. Fick hem några av mina illustrationer igår och det är så roligt när vänner på jobbet vill beställa av mig :D Vill någon av er läsare beställa för en extremt billig peng (tar bara 50 kr utöver produktionskostnaderna) så hojta till!!! hihi
 
 

79 sidor och 21975 ord

 
FÖR NU ÄR MIN UPPSATS KLAR!
79 SIDOR
21975 ORD
DET SKA FIRAS HELA HELGEN!!!

Finslipet

 
Nu är jag inne på det absolut sista med uppsatsen. Jag ska kolla igenom hela texten, finslipa innehållsförteckningen, skriva klart några bilagor och fixa källförteckningen. SEN KLAR! Helt sjukt. Totalt har jag skrivit ca 20 000 ord på ett 60-tal sidor. Själva uppsatsen får ju bara vara max 12 000 ord så gissa hur många bilagor jag har då - 30 stycken med ren analystext! 
 
Här kommer min senaste illustration och förhoppningsvis hinner jag med att göra en ikväll också. Max skulle jobba natt ikväll så han dyker upp hos mig direkt efter jobbet imorgon kl 8 ungefär. Sen när vi båda är vakna blir det TACOS!
 
Hejsvejs :D
 
 

En brutalt produktiv Mikaela

Hurra! Nu har jag tagit tag i öletiketterna som jag har lovat fixa för längesen. Tyvärr är det ju så att uppsatsen har varit väldigt tidskrävande och det är därför jag inte har hunnit göra det förrän nu. Såklart är jag inte alls så nöjd som jag hade velat vara och om killen inte gillar det så är det bara att göra om och göra rätt!
 
Senare idag kommer nu även få se en till illustration som jag gjorde i förrgår. Gårdagen var en riktigt produktiv dag. Handledningen gick jättebra och i två timmar satt jag på biblo och pluggade. Därefter åkte jag till Ica och inhandlade en ny kattlåda till kissarna. Denna låda är med en svängdörr och de hade verkligen problem med att ta sig ut från den hahaha. Efter att jag intallerade den nya lådan superstädade jag hela lägenheten. Känner knappt igen mig. Jag borrade upp en tavelhylla och ramade in några av mina illustrationer dessutom.
 
En annan sak som jag kanske spenderade en timme till var att superdupertvätta rent min soffa. För några månader sedan fick Penny lite problem med njurarna och råkade som skvätta lite hit och dit tyvärr men nu är det bara bra med henne :) Dock mår väl inte min soffa så bra och den är fortfarande dyngsur sen jag skrubbade loss som en galning igår. Soffan har ändå inte så lång tid kvar att leva här hos mig för jag ska beställa en ny!! Längtar som en galning tills den kommer men ska försöka se till att byta golven i hela lägenheten som jag får göra gratis från och med 2014.
 
Nu ska jag sluta skriva alla dessa långa inlägg. Här får ni se bilden på öletiketten som jag snabbt skrapade ihop! Tänk bara på att jag inte har hunnit få titeln än från killen utan att jag bara skrev "Findricka" för att det skulle finnas en text där. Snart kommer Max på besök! Att kissemissarna har jamat mer på sistone tolkar jag som att de verkligen har saknat honom haha ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What does the fox say?

Ojoj vilken dag jag hade igår. En riktigt produktiv dag minsann! Så fort jag vaknade började jag kötta uppsatsen, kring 17 tog jag en promenad till Ica och lagade sedan den underbara maträtten pasta med gorgonzolaost, riktiga champinjoner och skinka toppat med persilja. Nu har jag massvis med matlådor inför jobbet dessutom :) Sen fortsatte jag med uppsatsen och har nu bara tusen ord kvar att skriva. Har sett till att fixa rätt med alla bilagor och källförteckning också och nu är min uppsats 63 sidor lång hahah xD Utan alla dessa bilagor är jag uppe på 30 sidor och har kvar några sidor av slutdiskussionen :)
 
Efter att ha varit så duktig igår kände jag att det var lika att jag får njuta lite och kvällen resulterade i denna illustration. Känner att jag gärna hade kunnat skippa tjejen på bilden och bara ritat en räv, men jag har ju hittat min nisch och vill inte strunta i den för tillfället. 
 
Snart är det återigen dags för jobb och det känns som att jag jobbar hela tiden. MEN - det beror på att vi alla har haft julschemat i december och nu har vi återgått till det vanliga schemat och det visar sig vara min jobbiga jobbvecka igen haha. Idag jobbar jag från 16:00 till stängning, lördag 12-19:30 och måndag 15:30 till stäning! Money money money!!! :D