Det var ett tag sedan!

Jo dags att uppdatera lite! Har jobbat onsdag, fredag, lördag och kommer jobba idag - sen är jag ledig i en och en halv vecka woho :) I lördags jobbade jag till 19:30, stressade mig hem och hittade inte ett enda klädesplagg som kändes fint. Irriterad och less tog jag bussen in till stan där Max och hans vänner väntade på mig. Vi skulle göra pizza och dricka lite. När jag kom till honom i stan var klockan redan 21! Max bad mig hjälpa honom med tvätten och jag tänkte: "vem tusan tvättar sina kläder en lördagkväll då man har besök?!" men jag följde ner med honom till tvättstugan, men när vi gick dit sa Max att vi skulle gå till ett annat rum - cykelrummet. Han öppnade och sa "tadaaa". Där stod en jättefin cykel med en fet rosett. Max har alltså köpt en cykel till mig för han vet hur mycket jag hatar min "speedcykel" från elgiganten (cykel på köpet-cykel alltså). GOSH!!!!! Den är huuur fin som helst och idag cyklade jag hem från skolan (var egentligen på sjukhuset och pratade med sjuksystern) efter att jag käkade lunch med Max och herreguuud vad najs det var att cykla hem. Jag kan säga att jag aldrig har frusit så mycket då jag har cyklat, den rullar som bara den! Ska lägga upp en bild sen på den ^^ Max har alltså hela fredagen monterat ihop den och satt på massa lampor, en cykelkorg och ett lås! Wow vad jag gillar den killen!
 
Nu blir det dags för jobb 16-21, skönt at inte stänga i alla fall! Ska cykla till jobbet hihi
 
 

DO IT YOURSELF - LAPTOP CASE

Hejsan svejsan i stugan! Jag tänkte faktiskt lägga upp en liten tutorial om hur man gör ett eget laptop case, med andra ord en liten datorväska. Jag gick runt på stan för att hitta den perfekta till min nya dator, men det fanns inte en enda jag ville ha, så jag tänkte: "nä nu tusan ska jag sy eget!" 
 
Jag kommer lägga upp en till två till tutorials på de andra som jag kommer att sy, men nu nöjer jag mig med det jag hittills har hunnit med. Du behöver ha tålamod (vilket jag aldrig har...), och vara lite finurlig - inget som är extremt svårt om man har viljan.
 
Jag gick till Ohlssons Tyger och köpte mig tre tyger (mönstrat på kilopris, vitt lädertyg och filtliknande tyg i meterpris), lite dekorativa snören, nål och tråd, samt ett lite mer vadderande tyg som ska skydda datorn. Allt som allt gick detta på 400 kronor (och jag var inte direkt snål med att ta lite extra tyg, så egentligen skulle allt säkert gått på en hundralapp mindre! Tänk - tre väskor för 300:- jämfört med att köpa ett för ca 400:-
 
Nu ska jag sluta skriva och visa er så gott som det går med hur du gör just denna datorväska/laptopcase! Hihi
 
Okej, ja som ni kanske vet så är jag inte megaduktig på att sy, men man behöver bara vara lite kreativ så löser allt sig. Jag valde att klippa ut tyget i en och samma del - bara för att jag inte skulle orka sy mer haha! 
 
#1 är det gråa som ni ser, jag valde att inte fodra det för annars skulle det bli så tjockt. Men jag klippte ut fodret till #2 och 3 och sydde sedan runt kanterna.
 
Sen kom jag till det största problemet, då jag var tvungen att klippa ut två delar till sidorna av väskan:  
 
Sen satte jag då aviga sidan mot den lilla tygbiten och so far so good. Men sen blev det såklart mer drygt då jag skulle sy den lilla tygbiten till den andra aviga sidan. Slöa Mikaela mätte snabbt ut bredden genom att stoppa datorn i väskan och tada, klippte och det gick bra! Sen får ni se lite bilder om hur jag kämpade mig igenom att sy fast tygbiten, bättre att se några bilder än inga alls i alla fall:
 
PUST! Jag klarade det! Sen var det bara den andra sidan kvar, och det gick bättre i alla fall :)
Sen var det bara att klippa till tyget lite så att allt blev rakt och fint, samt på med dekorationen och några knappar under del #1 så datorn inte ramlar ut. Jag har verkligen trånat efter detta band länge, men inte vetat vart jag ville ha det. Nu passar det ofantligt bra på min lilla väska wiho:
 
SÅDÄR! Här är en bild på min alldeles egna laptopväska :) Riktigt nöjd! Sen kommer en till liten tutorial då jag ska försöka mig på att göra en riktigt snygg kuvertväska till min dator. Håll ögonen öppna, hejsvejs!
 
 
 
 

På äventyr

Idag har jag inte gjort alltför mycket. Jag har pluggat, duschat, lyckats fota Polly för en gångs skull, samt sett lite How I Met Your Mother :) Max hörde av sig och ville hitta på något: han ville vara lite äventyrlig. Så vi cyklade mot Teg och tog en liten promenad runt i skogen. Kameran åkte faktiskt med för en gångs skull och jag är stolt som orkade ta med mig den! Lyckades få lite coola bilder då vi vandrade runt i skogen. Vi hittade två hus och självklart vägrade jag gå in i dom haha. Annars fanns det inte så mycket att se, man bor ju såklart i tråkiga Sverige så skog är ingen häftig nyhet liksom. Nu sitter jag hos honom, har precis redigerat lite bilder och nu blir det tillbaka till plugget. Vi två ska väl försöka skrapa ihop en middag på totalt 60 kronor så det blir spännande att se vad det blir för något som mättar våra hungriga magar! Herrå :)
 
 

Vad har hänt med mig?

Ja ni, nu har kreativa Mikaela verkligen dykt upp! Nämen jag håller på för fullt nu med att rita och skrapa ihop en liten portfolio faktiskt :) Jag kommer ju söka praktik nu till våren och då kan det vara bra att visa företag att jag kan redigera och rita i photoshop. Så här kommer en bild jag snabbt ritade idag på skolan. Dock är jag inte alls lika nöjd med denna som den förra jag ritade.
 
 
 
Jag håller även på med ett lite större projekt som hittills har tagit kanske tre-fyra timmar och jag har inte kommit halvvägs. Den bilden är inspirerad av låten Keep Her Close med Odesza. Älskar deras förra skiva som heter Summer's gone och jag längtar tills det dyker upp nya, bra låtar som denna:
 
 
 

Istället för kaffe

Jag har aldrig gillat kaffe. Jag har aldrig förstått grejen med kaffe. Jag skulle vilja kunna dricka kaffe bara för att få den där vuxenpoängen och känna mig cool när jag går på ett café. Men jag har som sagt aldrig förstått grejen att börja dricka något man verkligen inte gillar, det smakar ju hemskt enligt mitt eget tycke. Jag har försökt, men jag har samtidigt inte ens känt av koffeinkicken (kanske det beror på att jag häller massvis med mjölk för att det annars är så äckligt). Jag har försökt med smaksatt latte och iskaffe, men nixan pixan - det går inte att börja gilla det. Mission impossible om jag själv får säga det. Så istället har jag börjat dricka energidrycker som Celcius. Garanterat den godaste energidrycken! Älskar smakerna apelsin och lime som båda är med kolsyra och de smakar inte alls som alla andra energidrycker. Meeen, då kommer man till evighetsproblemet som kallas för studentlivet. Jag har inte råd att köpa en dryck för 20 spänn (eller typ 20 för 300kr). Så istället har jag skaffat mig en liten samling på Redbull Sugarfree i min kyl. Lätt det bästa som hänt mig, känner mig tusen gånger mer fokuserad då jag är på föreläsningar och måste ta in massvis med information i skallen. 
 
 

Kreativa Mikaela

Kreativa Mikaela var i farten idag! Har suttit någon timme eller två ( tror nog att jag har suttit längre dessutom) och ritat med ritplattan ikväll. Det första jag ritar när jag får chansen är såklart tjejer. Jag älskar att rita håret på dem och det blir så mycket liv då. Här är en bild som jag faktiskt är riktigt nöjd över, liknar den förra som ni kan klicka och kolla här! Denna gång har jag förbättrat mig genom att vara med noggrann med håret, sudda ut ojämna kanter och inte ha så bråttom. Jag måste öva på mitt tålamod, men då jag gör något så måste jag bli klar med det på en gång - jag kan inte vänta en eller två dagar med att bli klar hahah. Dåligt för mig som satsar på att jobba med grafisk formgivning för då kan man inte bli klar med en gång. Här har ni bilden :)
 
 

Uppdatering

Jamen äntligen har jag fixat till min blogg lite. Blev inte så himlans stor förändring, förutom en ny header plus att jag flyttade all information om min till den vänstra sidan :) Idag har jag inte gjort alltför mycket, mest suttit och fixat med nya datorn. Har redigerat några gamla bilder från min externa hårddisk och jag tänkte att jag lägger upp några här :) Det är tusen gånger roligare att redigera bilderna på denna dator jämfört med den gamla hihi
 
 

Äntligen är den min

Idag klockan 11:30 tog jag bussen ner till stan. Max kom och mötte upp mig och följde med mig till Grafit. Då hände det, då tog jag fram mitt kort och slog in pinkoden. NU ÄR DEN MIN! När vi kom hem till Max insåg han att hans GTA5-spel hade kommit med posten. Vi två var som små barn på julafton. Vi har bara suttit framför tv:n och datorn idag. Jag är överlycklig!
 
 

En i gänget

Snart blir jag äntligen en i gänget. Imorgon (ja egentligen idag) ska jag faktiskt köpa min min efterlängtade macbook! Kommer ihåg hur pinsamt det är att komma med en skruttdell till skolan som låter högre än en förbaskad jombojet. Nämen jag längtar så oerhört för nu är jag äntligen steget närmre mitt drömjobb (som kräver en mac, nog för att de flesta människor nuförtiden använder mac). Jag kommer sitta 24/7 framför den och bara känna lugnet. Tänk att kunna bära den till skolan, utan att jag får ont i axlarna. Tänk att jag slipper sitta i klassrummet och oroa mig över att det blir slut på batterier. Tänk att få sitta med den och inte höra fläkten då jag använder större program som photoshop och cubase. WOHO! Klockan tio imorgon kommer jag stå utanför gallerian och vara den första som springer in till Grafit. Överlycklig tjej, det bästa är ju att jag också har sparat undan dessa pengar. Lönen som kommer nu från Ica ska dock direkt in på mitt sparkonto (sparar redan nu inför sommarens festivaler!). Mår fortfarande dåligt sen Creamfields, vill tillbaka dit. Saknar musiken, peppen och människorna man umgicks med. Jag kände mig fri (och lite smutsig, men det får man räkna med när man åker på festival). Nä nu ska jag sluta skriva (och sluta upp med alla parenteser - blev en aning många här hahaha) GODNATT! HEJ HEJ MACBOOK!!!! <3
 
 

En liten arm

Saknar Creamfields och hatar verkligen att höstkänslorna dyker upp... Så därför bjuder jag på en bild som togs från Creamfields officiella facebooksida där min arm faktiskt syns lite längre bort. Titta noga så ser ni min lilla fjädertatuering precis vid hajfenan!
 
 

Jag överlevde

Jag har planerat denna dag i en månads tids. Max kom till mig igår, vi lagade moussaka och myste med en film senare mot kvällen. Det han inte visste var att jag var sååå nervös inför nästa dag. Väckte honom med frukost på sängen, en tårtbit och lite jordgubbar (firade hans födelsedag nästan en månad senare). 11:30 åkte vi iväg med grannen Lina som snällt skjutsade oss. Max hade ingen aning om vad som väntade oss. Men han fick en liten hum om vad det var vi skulle göra när vi väl kom fram till flygplatsen. VI HAR NU HOPPAT FRITT FALL, från 3000 meters höjd i 200km/h! Bildbomb kommer här :D Först hoppade Max och sedan var det min tur! Var mer nervös en timme innan vi skulle åka iväg än när vi satt på planet. Testa detta, jag lovar att du kommer älska det!
 
 
 BÄSTA DAGEN I MITT LIV!

Lite bilder från Creamfields 2013

Tänkte lägga upp lite bilder från Creamfields. Tyvärr har jag inte hunnit lämna in min engångskamera så istället lägger jag upp bilder från en annans kamera. Uppdaterar mer sen!
 
Kön till EN av ingångarna (det fanns ytterligare en till där jag, Max, Jonas och Jonathan var. Den var lika fet som denna. Resten av gruppen var på den andra sidan. Kanske tre km runt och lika tjock. Tur att vi trängde oss för annars hade det dröjt 3 timmar innan vi skulle fått komma in på campingen)
 
Fredag: Bjöds på silent disco vilket betydde att alla har på sig hörlurar. Haha det var riktigt bra ljud i dom, och det var ruskigt knasigt när man tog av sig lurarna och såg när alla dansade då det kvar knäpptyst i tältet!
 
(Som sagt är inte dessa bilder från min kamera. Inväntar på att jag ska hitta en sladd till den andra kameran också haha)

Från kort till långt

Ja det var ett litet tag sedan jag uppdaterade här på bloggen så jag tänkte småstarta detta igen med att berätta om min lilla hårförlängning som jag gjorde förra veckan. Jag och Minica bilade till Ersboda till Rapunzel of Sweden och införskaffade oss nagelslingor. Vi hittade direkt den perfekta färgen så vi slapp färga håret (min hårfärg är ju lite svår, men vi hittade till mig också hihi). Vi köpte två olika färger till oss själva och sen började det stora projektet för vi hade planerat att sätta i slingorna helt själva. Efter 8-9 timmar var vi båda klara wiho. 
 
Ikväll har jag promenerat till Ica Maxi och inhandlat mat. Det blev en dejt med mig själv och tacos denna lördagkväll (Max jagar älg denna helg faktiskt så jag får spendera den för mig själv). Riktigt mysigt må jag säga. Hade tänkt gå ut ikväll med Minica, men jag kände att det passade bättre att stanna hemma och bara mysa, någon måtta får det ju vara! Här bjuds det på lite bilder från hårförlängningsdagen (för- och efterbild dessutom). Jag är riktigt nöjd och älskar nu mitt hår :)
 
 

Väntar på min smurf

Vaknade helt random såhär klockan 6 på en söndagmorgon. Uppdaterar via min telefon så tro inte att jag kommer bjuda på några härliga bilder från min fina kamera haha. Nämen det enda jag ville visa är några mobilbilder från Creamfields :) här har ni: