JAG KOM IN PÅ BERGHS!

 
En bild säger mer än tusen ord. Tusen känslor. Tusen tankar. Tusen fjärilar i magen! Även fast bilden kanske säger tusen ord och lite till, är jag verkligen mållös. Som jag har kämpat och som jag har arbetat med detta dom senaste månaderna! Det var denna lilla grej som jag inte vågade ta upp här på bloggen tidigare ifall att det skulle skita sig helt enkelt. Men jag har faktiskt vågat berätta för nästan varje person jag har träffat om att jag har sökt till denna skola - good for me!
 
Men vad är Berghs kanske du frågar dig. Ja skolan heter egentligen Berghs School Of Communication och den ligger till i centrala Stockholm. Så lilla jag får packa mitt och flytta ner till huvudstaden. Ååh så spännande! Oj, nu flyger jag iväg i tankarna igen. Berghs har funnits i mina tankar sedan långt tillbaka till då jag pluggade medie- och kommunikationsvetenskap. Jag ville dock testa min lycka innan jag sökte till skolan. Berghs är den bästa skolan du kan tänka dig för dig som vill lära dig om kommunikation. Du kan studera allt från Communication Design och Ad/Copy, till Strategisk Kommunikation och Public Relation (och sååå mycket mer!). 
 
Jag har då sökt till programmet Communication Design eftersom jag vill arbeta med visuell kommunikation. Årets arbetsprover var att välja ett varumärke som behöver en förändring. Uppgifterna till mitt arbetsprov var att designa ny identitet för varumärket (Logotyp etc). Provet släpptes 30:e januari och jag hade på mig till 20:e april. Jag längtade alltid hem för att arbete med arbetsprovet och de såg verkligen den kärlek jag har lagt ner i detta arbete. Den 23:e maj blev jag kallad till intervju och det kändes faktiskt riktigt bra efteråt, men jag vågade som inte ta ut vinsten i förskott. Sen kom några veckor av väntan och spänning. Jag har nog aldrig varit så nervös så länge förut.
 
Sen kom dagen då jag fick beskedet. Jag kommer aldrig glömma den. Det var torsdagen den 17:e juni (nu i torsdgas alltså så det är riktigt fresh!). Den dagen var jag på min mammas jobb och hälsade på hennes klass som nu gått ut 2:an lågstadiet. Under lunchen vid 11-tiden kom det ett meddelande på Facebook-gruppen "Berghs Arbetsprover 2016" där det stod:

"ÄNTLIGEN! Som ni har väntat och som vi har laddat!

Idag sätter vi igång med årets roligaste arbetsuppgift: Ringa er som har kommit in

Vi ringer alla som har kommit in. Vi ringer tills vi fått kontakt. Detta börjar vi med idag torsdag och fortsätter fredag och måndag! Därefter mejlar vi de som står som reserver och de som inte lyckades hela vägen i år."

Magen vred och vände på sig då jag läste det och visade meddelandet direkt till mamma. Hon blev också nervös! Sen gick det några timmar då jag höll stenhårt om telefonen och fick hjärtklappning varje gång den vibrerade till. När klassen hade slutat för dagen stannade jag och mamma kvar för att städa lite. Vi tog en paus och satte oss ner. Min telefon fortsatte att vibrera eftersom jag pratade med Max på messenger och varje gång önskade jag att det var Berghs som ringde. Jag bad till Gud var 5:e sekund. Helt plötsligt känner jag hur telefonen vibrerar på ett annorlunda sätt och det var ett 070-nummer som ringde mig. Jag tog upp telefonen och stirrar på den med stora ögon, vänder sedan blicken på mamma och säger att det här måste vara det. Hennes ögon tåras, jag klickar på svara och säger hej.
 
"Ja hej, jag ringer från Berghs och kan med glädje berätta att du har blivit antagen till Communication Design. Det ska bli otroligt roligt att få arbeta med dig de kommande två åren". GAAAAAH hjärtat bultar och mamma gråter! Jag hoppar av glädje och kan knappt fokusera. Jag får lite information om när skolan börjar och sedan avslutar vi samtalet. Mamma och jag springer mot varandra och gråter båda två. Jag har nog aldrig varit så glad i hela mitt liv.
 
Och stolt är jag ju också! Jag är en av de 24 som har blivit antagna!! Jag är ju grym. Nu väntar en sjukt spännande period då hela mitt liv förändras. Jag ska flytta till Stockholm, jag ska få lära mig otroligt mycket nytt. Jag kommer inte längre jobba på Maxi utan får försöka klara mig som student - OMG!! Jag kommer att träffa massor av nya människor och mitt mål är att våga, våga, VÅGA! Jag ska chansa och jag ska utvecklas! Jisses, du förstår min lycka! Nu har jag skrivit alltför mycket i detta inlägg och ska göra lite middag ikväll. Max har precis fått semester, det är första kvällen på länge som vi får umgås på riktigt tillsammans och det ska firas då jag bara har tre arbetsdagar kvar på Maxi och sen är det semester och 3 veckor ledigt innan skolan börjar den 15:e augusti.
 
JAG ÄR SÅ LYCKLIG!
 
 
 

Well hello Luleå

Tjenare, tjenare! Är lite småless på att åka tåg nu känner jag hehe. Helgen hos Minica varr fantastisk, även fast vädret till en början inte var det. Kändes lite granna som att komma tillbaka till Rosvik när man bodde hos henne. Vi hade det superkoj - allt från fika och festligheter, till fyrhjuling och kvällsmys ute på altanen. Vi hann även ta en liten tripp uti skogen där vi kom till ett "magiskt" hus som var öde. Kommer berätta lite mer om det sen när jag har redigerat klart bilderna (kommit halvvägs gällande det). 
 
Idag har jag suttit på tåget upp till min lilla hemort - Luleå! Woop. Förutom att tåget var försenat 1h 30 min så gick det faktiskt bra. Ikväll har jag bara tagit det lugnt med familjen. Ätit middag och sedan promenerat med mamma till mormor och morfar. Planen imorgon är att åka till mormor vid lunch och sitta med henne och måla lite med akvarellfärgerna jag tog med mig hemifrån. Sen ska jag möta upp min vän Victoria och bara hänga :D
 
Åker ner till Umeå igen på fredag då det är min jobbhelg till helgen, men sen är det inte många dagar kvar tills denna brud får gå på sin efterlängtade semester. Mina planer so far är att fotografera mycket, chilla mycket och njuta extreeeemt mycket av min lediga tid! :D Hejsvejs!
 
 
 
 

Brattby Vårdhem

Tjenare! Nu sitter lilla jag på tåget på väg mot Söderhamn och det är inte långt kvar nu. Tåget gick strax efter 9 och jag lyckades sova de första två timmarna vilket gjort denna resa riktigt behaglig. Resten av tiden har jag suttit och redigerat klar några bilder från Brattby Vårdhem som finns utanför Umeå mot Vännäs-hållet. 
 
För två veckor sedan då Minica var på besök under Brännbollsyran spontanhyrde vi en bil och körde iväg till ett stort hus i Brattby som har stått tomt sedan, tjaa 90-talet kanske? Vårdhemmet invigdes på 50-talet och var ett hem för barn och vuxna men när nya skolor byggdes blev de förflyttade dit och kvar lämnades den stora byggnaden med flera hundra tomma rum. 
 
Vi var redo med all kamerautrustning och körde dit mot 20-tiden. Skönt att det fortfarande var ljust ute då jag aldrig hade vågat mig in i huset annars. Det var nog läskigt att ta första steget in i den mörka korridoren. Så många rum det var dessutom! Vi gick fram och tillbaka, upp och ner för att utforska den stora byggnaden. Vi kom dock bara igenom halva då vi inte vågade ta oss igenom en riktigt mörk korridor. Jag är sjukt stolt över att jag klarade av att ta mig in och är väldigt nyfiken på nya förfallna hus. 
 
Så befinner du dig i Umeå eller i närheten. Passa på att åka dit och utforska alla de tomma rum, krossade glas och trasiga möbler. Ett häftigt äventyr!
 
 

Ombytta roller!

Hejsan alla goa och glada!! Tänkte bara säga att nu är det dags för lite ombytta roller denna helg. Idag jobbar jag mitt sista 8:e pass i rad och imorgon inleder jag en tredagars helg! Och gissa vad lilla Mikaela ska hitta på då :) jo nu är det äntligen min tur att få hälsa på Minica. Imorgon drar tåget vid 9 och jag ser sjukt mycket fram emot denna helg. 

Nu är det full rulle som gäller fram till semestern! Hälsa på Minica, jobba måndag och göra fransar efter jobbet, tisdag drar jag upp till Luleå för att vara med på min lillebrors examen då han går ut 9:an!!!! Sen jobba och göra fransar till så många jag bara kan :D wehååå!!!

Vi höres under helgen!!




Girls night

Tjabba tjena hallå! Tänkte att hellre att jag lägger upp lite mobilbilder än inga alls. Jobbar på för fullt, är nu inne i dag 5 av 8 i rad och jag gör även fransfix på mina vänner nu tre dagar i rad efter jobbet. Idag har jag fått äran att göra min kompis Malin så fin med fransisarna :D För över ett år sedan gjorde jag faktiskt på henne och det var så skoj att nu få göra det ÄNNU bättre då jag kan det mer nu.

Jag hade pojkvänsfritt i helgen som var och passade då på att bjuda över mina vänner och vi hade det så otroligt skoj! Det måste göras igen. Har inte så värst många bilder så ni får gilla läget lixom, bah, typ, alltså!! YO! Pözz! <3 

Max åkte ner till Göteborg för att se Håkan Hellström och hans musik har som aldrig fastnat för mig. Tur då att han hade en annan vän att följa med. Hade jag varit där skulle jag känna mig så utanför då jag inte kan en endaste låt haha xD 

Har räknat ut att jag nu bara har 9 arbetsdagar kvar innan semestern drar igång. Längtar med spänning att få ett litet besked innan dess men det kommer ni få höra mer om efter den 23:e juni då jag vet mer ;) hemlis!