Sista dagen

Då är det sista dagen för oss att spela in musikvideon, gaah sinnes hur snabbt veckan går trots allt! Bjuder på några bilder från dag 1 och dag 3. Idag blir det utomhus som gäller, bara det inte blåser alltför mycket för jag kommer inte ha på mig någon jacka under inspelningen, men jag är lite härdad - trots att jag fryser så lätt! :( Efter denna dag lovar jag att jag ska bli bättre på att uppdatera :D
 

Låg energi

Halloj! Har varit så sjukt dålig på att uppdatera och jag orkar inte ens hämta kameran för att föra över bilderna från inspleningen de senaste dagarna. Jag skyller på att det krävs mycket energi för att både stå framför och bakom kameran. Idag var jag på skolan kring 11 och tog mig hem kring 18.. Långa dagar med bara inspelning på schemat. På tal om filmer, här är min, Andrés, Amanda P's, Amanda N's och Björns dokumentär om Rollerderby. Kika in här och se den vettja! :)
 
 

Uppdaterar mer sen

Stressig helg! Kommer uppdatera mer om vad som har hänt mig under helgen imorgon istället. Men en sak jag börjar bli sur över är: varför hittar jag aldrig några kappor som är oversize?!?!?! Vill verkligen ha en nu när det börjar bli lite för varmt för en vinterjacka, men för kallt för mina vårjackor. Så säg mig, vart kan jag hitta en?! Har varit flera gånger på myrorna och röda korset, dock utan tur... Suck vill verkligen ha en (bilderna googlade jag bara "oversize kappa") :
 

Fått ögonen på ritplattan

Jo nu är jag inne i den fasen då jag verkligen älskar min ritplatta! Det ska jag vara glad över för det är riktigt kul att rita med den, en heeelt annan känsla jämfört med att rita med papper och penna :)
 
Jag har dessutom tre tavelramar att fylla, så jag funderar på något i denna stil:
 
 
 
Tre kvinnor i olika stilar, men jag vill ju också att det ska följa en viss röd tråd! Nåja, vi hörs senare :)

Seg fredag

Ursäkta för att jag inte har uppdaterat något idag, men jag har inte orkat ta fram min kamera idag. Dock har vi faktiskt fotat lite granna i det hus som vi ska använda till våran skoluppgift. Vi ska faktiskt göra en musikvideo och inte vilken som helst, det är till min låt! :D Så idag har jag, Amanda P och Arvin åkt från ersmark till röbäck och äntligen hittat det ställe vi ska filma i! Kallt kommer det dock bli, men lite måste man ju tåla! hahah. Så jag kan ge en liten sneak peak på det som kommer vara ett stort tema till våran musikvideo :)
 
 

Vart kommer det ifrån?!

Vet inte riktigt vad som  har hänt mig, men vart tusan kommer min inspiration och kreativitet ifrån nu? Den bara poppade upp. Och i och med detta inlägg bjuder jag på denna bild som jag nyss ritat i ca 1 timme haha. Inte direkt det bästa men, det får duga!
 

Andas ut

Nu får jag andas ut. Målarna är borta och det betyder att jag äntligen får göra klart min lägenhet precis som jag vill ha den. Nu ska tavlor upp i sovrummet, vägglamporna och sängborden. Sen blir det att ta tag i vardagsrummet. Jag måste byta gardinerna där, har varit alltför dålig. Har fortfarande kvar julpynt så det ska också bort och ner till källaren. Nästa stora projekt är att fo bort min 120:s säng som finns i källaren så att jag kan ta ner bokhyllorna som följde med lägenheten. Bjuder på två bilder på mina teckningar jag ritat med ritplattan. Skrev ut dom igår på skolan och nu sitter de i fönstret, fina, vita och precis rätt stil som jag vill ha i mitt sovrumsfönster :D
 

Okej, här kommer den!

Det var en del människor som var ivriga att få se min "stooora bild" som jag pratat om. Så nu ska jag sluta retas och presentera det absolut första jag började rita med min ritplatta. Jag älskar egentligen allt som har med porträtt att göra. Jag vill inte rita bilder på kändisar, för det känns så opersonligt. Därför började jag ritade av Amanda! Det finns mycket jag hade velat ändra på och finslipa, men detta projekt låter jag nu vara åt sidan och därmed säger jag: Enjoy :) 
 

Kreativitet i hög grad

Jag kände mig glad igår under kvällen och det resulterade i en kreativ Ela! Jag började snabbt bara måla ihop någonting som jag inte orkade spendera så mycket tid till, men sista bilden av tre kände jag att det behövdes lite skuggor. Idag kommer jag skriva ut dessa bilder på skolan och sedan (äntligen) sätta in några bilder i tavlorna! Använde självklart min ritplatta som är helt fantastisk, kände dessutom inte för att ta fram målarfärgera och kleta med de under kvällen. Nog med snack - här kommer dom!
 
 
   
        

 

Stökigt hem, värt det!

Ojoj, vilken dag! Har hunnit vara på skolan, låna böcker på biblo, åka snabbt in till stan för att skriva ett nytt kontrokt med Heja! Sen hem, sova på soffan (dåligt!) och baka kakor till målarna imorgon :)
 
Äntligen får jag vitt i mitt hus! Toaletten är snart klar med målandet, sovrummet tar minst två dagar till att fixa - men tääänk vad roligt det blir sen att äntligen få sätta upp tavlor och få ett fint hem <3
 

Efter flera månader

Äntligen säger jag bara! Dags för mig att få till saker och ting här i lägenheten för... idag är målaren här! Vitt i sovrummet och vitt i badrummet, yeeey! (btw, var tvungen att ta en bild från telefonskiten eftersom det är så tomt i mitt sovrum nu, plus att målaren är här hehe). Det ska bli skönt att få kunna sätta upp mina tavlor och vägglampor sen också :D
 

Lyxar till det

Jag kände för att lyxa till vardagen med en sjukt dyr måltid. Det tog superduper lång tid att laga den och jag han iiiiiiinte diska under tiden jag lagade eftersom maträtten krävde så oerhört mycket tillsyn. Jag kände också för att lyxa till maträtten med ett dyrt kött som måste tas hand om med mycket kärlek. Till detta spetsade jag till lyxigheten med ett glas vitt och några dyra isbitar i glaset. Mätt och belåten ligger jag nu i sängen och njuter av vad resten av kvällen kan erbjuda mig.
 
Med andra ord: Potatisbullar, bacon, vatten och en mätt Mikaela
 

 

Önskelista

Tänkte skriva en liten önskelista, men det var så mycket som jag ville ha att allting slutade i en enda sak. Jag vill ha en resa utomland så jag kan få åka tillsammans med min Amanda. Då hade jag fått göra tre saker i en endaste smäll: 
 
     1 - Få sol och d-vitamin, som jag verkligen behöver
     2 - Få vara med Amanda
     3 - Samtidigt göra min fördjupningsuppgift i skolan som man kan välja att åka utomlands och t.ex. FOTA!
 
Jag ska försöka att spara så mycket pengar som möjligt nu också, kanske föra över lite exra mycket till mitt fond-konto tills de ska användas. 
Tänk alla de gånger man bara åkt utomlands och aldrig verkligen fotat skönheten i naturen, tänk hur mycket fantastiska bilder man kan få i bakgrunden av alla turistfotografier man har tagit genom åren. Tänk hur mycket jag missat när jag inte hade mina objektiv och inte kunde alla inställningar som gör bilderna 100 gånger bättre än tidigare. Jag vill åka till ställen där det inte finns en enda människa. Men det är mycket man vill och därför har jag bestämt mig för att inte önska mig något annat än en resa!
 

Sammanfattning

Nu tänkte jag bara snabbt sammanfatta min fredag. David hade skrivit klart sin tenta kring 15-tiden och jag satt bara hemma och slöade. Han ringde mig och sa att vi kunde hitta på något. Vi ringde runt till lite folk och bestämde oss för en spelkväll hemma hos mig. Jag hade då alltså 3 timmar på mig att hinna hem, duscha, städa och käka middag. Åkte till David först eftersom han var tvungen att diska, så jag passade på att duscha där. När vi kom till mig var det bara en timme kvar tills folket skulle komma och David var snäll att hjälpa mig städa. Det var en rikigt trevlig kväll, med chips och lite vin. Vi gick aldrig ut och vipps var klockan 2! Sen hopp i säng och sova. 
 
Imorgon är det kursstart och det blir kul, spännande att få se vad denna fortsättningskurs har att erbjuda! :)
 

Dirty birdy

Jag har varit lite dålig med att uppdatera, men har haft fullt upp. David skrev klart tentan igår och idag har det bara varit vi två hemma hos mig och segat - vilket vi båda behövde! Imorgon lär det dyka upp lite roligare bilder så... vi hörs!
 

Modevisning

Här är bilderna från gårdagens modevisning. Tyvärr var det sjukt dåligt ljus och jag upptckte nu att jag inte skulle ha bytt objektiv under mitten av visningen för kvalitén ble så mycket sämre :(
Jag fick i alla fall lite träning på hur man skulle ställa in vitbalansen under visningen så det är ju bra! Här är bilderna:
 

Smoke

Idag var jag i studion och blev fotat av Amanda.O :) Det blev helt sjuka bilder och jag är sååå nöjd. Nu gäller det bara att rensa de bilder som blev kassa och sen är det bara att lägga upp dom här. Lyckligtvis har jag stannat i skolan från 11 till och med nu. Passade på att redigera några bilder som dyker upp här. Lite senare kommer jag även visa några bilder från kvällens modevisning i lärarhuset där eleverna har sytt en egen minikollektion. 
Jag kände att dessa bilder får heta "Smoke", titta så förstår du varför! ;)
 
 

Dagens

Det var ett tag sedan jag la upp lite "outfit-bilder" och det känns lite tråkigt ibland då jag typ har samma kläder på mig hela tiden haha. Naah, kanske överdrev där lite, men stilen är ju nästan lika på alla kläder så för mig känns det som det. Hittade denna klänning, dock stl 34 då jag egentligen har 36, men ofattbart så passade den riktigt bra! :O Har en likadan klänning i beige, större storlek. Denna svarta är väl min favorit, 75:- dessutom, den tackar man inte nej till! SÅÅ: såhär såg jag ut idag, bortsett från läppstiftet!
 
 
Klänning: H&M 

Äntligen!

Äntligen är mitt batterigrepp här! Har ju som ingen annan kamera att fota batterigreppet med så det fick bli min dåliga inbyggda datorkamera xD Nåja, jag är hur som överlycklig och imorgon ska jag träffa Amanda (en ny som jag lärt känna, hur många Amandor är det egentligen jag känner?! haha) och vi ska fota i studion. Kika in på hennes blogg här! Det kommer bli för kallt för att vara ute och fota, så vi har valt att gå in i studion och köra tills kamerablixtarna överhettas haha :) Det blir jätteskoj! 
 
 

Till David

Det blev ändrade planer! nu tar jag en promenad till David, höjres!
 

Tre år

 
Idag är det tre år sedan (och åtta månader om man räknar med förra!) jag och David blev ett par igen. Vet som inte hur planen är, men jag har typ inte ens sagt ett ord till honom idag. Kom nyss hem från skolan och vill lägga mig i sängen och se serier. Jag antar att vi inte kommer träffas idag för han har plugg att göra. Då får vi se vad som händer sen när hans tenta är klar. Men jag orkar inte bry mig om att göra något romantiskt längre, känns bara onödigt. Så nu låter jag han få ta hand om det när han känner för det, och hey.. det är ju bara ett datum!
 
 

Vinterland

Halloj! Det blev inte att besöka skolan idag, men skolarbete har jag ändå gjort! Rengjorde tidigare kattlådan och gick ut till soprummet direkt efter. Det var sol ute så jag passade på att ta en liten promenad och även ta med mig kameran. Jag gillar egentligen inte alls att fota "naturbilder" eller träd, men jag kände mig så sliten och ful idag så det slutade med att jag tog bilder på det jag fann. Inte så roliga grejer, men just nu vill jag bara fånga solen på bild. 
Jag finns faktiskt med på en bild och det är på min extremt långa skugga haha. Njut av bilderna så hörs vi imorgon! :)
 

Back to school

Tillbaka till skolan, har två saker att fixa. Den första blir jag klar med idag och det är en fotodokumentär, den andra är uppsatsen och den tar nog lite längre att göra klar. Längtar till våren, men man får ta vad man haver: fotostudion istället. Bjuder på en bild från några dagar sedan. Enjoy!
 

Throw back thursday

Hade tråkigt i fem minuter och tittade tillbaka i fotomapparna i maj förra året för att känna lite glädje. Där hittade jag tusen bilder som jag inte har redigerat än och jag passade på att göra det nu. Det blev en bild, om jag har tråkigt imorgon så lär jag kunna lägga upp fler bilder från då jag och Amanda var på strömpilen. Det blev så jädrans snygga bilder alltså! Så tråkigt att det är kallt nu, för det går verkligen inte att härda ut i mer än tio minuter. Det blir ju så snyggt ljus i vintern, dock är ju inte vinterkläderna det snyggaste som finns haha.
 

Sängliggandes

Ligger i sängen och tänker bara dega idag! Är inte sjuk eller något sånt, bara det att jag måste göra klart min fotodokumentär som ska in imorgon/tisdag. Jag har världens idéer på hur jag vill göra på mina uppslag så det känns ju bra. Det är bara bilderna och text som ska in, sen klart! Kameran har fått ligga i kameraväskan hela dagen, trots att det har varit solsken idag. Men det är ju inte sista gången jag får se solen heller haha. Vi hörs!
 
 
En bild som var veckans fototema i skolan. Tema Jul.

Dreamcatcher

Skola idag, passade på att fota denna bild som jag är sjukt nöjd över. Även fast det inte krävs så mycket, kan ändå ett enkelt fotografi bli som denna:
 

Svar på min uppenbarelse

Ett tidigare inlägg fick jag min lilla uppenbarelse om att jag tog för många bilder med bländare 1,8 och jag hade rätt! Idag tog jag en liten promenad och tänkte fota ute i stora vida världen ( = 0,5 km bort från hemmet). Jag passade på att prova ta med bländare som låg kring 2,2 och bilderna blev 1000 gånger bättre. Tänkte även passa på att berätta lite om min produktiva dag. Vaknade lite senare än planerat, gick då ut för att fota. Sen passade jag även på att tvätta då jag såg att alla maskiner var lediga. Efter det har jag halvt storstädat så det ser fint ut i lägenheten. Nu tänkte jag ta och halvt plugga lite, uppsatsen tar jag tag imorgon så det känns bra! :)
 
Resultatet:
 
Behind the scene: Reflexskärm, stativ och fjärrutlösare <3
 

Som ett barn på julafton

Gaaaaaaah! Snart är mitt batterigrepp här, kan inte beskriva hur lycklig jag är!
 

Inspiration

Kommer ni ihåg för två dagar sedan då jag fick tag på en extern blixt och samtidigt den kvällen vann batterigreppet på tradera? Jag måste bara nämna detta för mer och mer visar mig att det är ödet. Jag tror egentligen på slumpen, men vissa gånger börjar jag tveka.
 
I alla fall. Blixten fungerade inte till min kamera (antog det när jag köpte den, men man måste ju prova) och idag var sista dagen att lämna in den till myrorna. Jag gick in och tänkte att det skadar ju inte att kolla lite på vad det finns för kläder där. Jag gick runt och den lyste bara upp, den var där bland alla andra gamla tröjor, jag visste att DEN skulle jag ha! Tog sedan ett steg bakåt och tänkte att det skadar väl inte att prova en annan sak samtidigt. Gick in i omklädningsrummet och jag var i himlen!!! 100:- gick det för en tröja och ett par byxor.
 
Saken är att outfiten inte är så värst snygg, men den betyder något för mig. Jag har blivit inspirerad till att göra en photoshoot utifrån ett gammalt fotografi av min mormor och morfar då de var "turister" i Umeå. Fotot jag vill ta kommer betyda ofantligt mycket för mig och jag vill bara göra det NU! Ni får inte se kläderna, men bilden jag är inspirerad av får ni se här nedan. Håller även på med fotodokumentären därav kommer denna bild med:
 
 
 
 

En uppenbarelse

Jag älskar de gånger man inser saker som gör en så lycklig att man inte vet vart man ska ta vägen. Jag fick en uppenbarelse igår gällande min kamera och objektivet EOS 50mm f/1,8. Egentligen så borde man veta lite om bländare och slutartid gällande min uppenbarelse. Jag ska försöka förklara enkelt så gott jag kan.
 
Mitt objektiv 50mm.. är ett perfekt objektiv för att fota porträtt och det är ju det jag älskar. I alla fall, när jag klickar runt på flera fotobloggar tycker jag att alla deras bilder är så fantastiska, kanske är det för att jag är extremt självkritisk eller kanske för att jag har en gammal skruttkamera från 2008.
 
Men om vi återgår till objektivet så har den en bländare nere på 1,8 vilket gör att kameran kan ta in otroligt mycket ljus. Höjer du antalet från 1,8 till kanske 5, blir bilden mycket mörkare. En annan sak bländaren gör är att den kan ge olika skärpa dessutom. Om vi tar en bild med 1,8 i bländare så blir bakrunden extremt suddig, vilket jag tycker gör allt. Tar vi en bild med kanske 12 i bländare kan vi se när någon person i bakgrunden peta sig i näsan till exempel. 
 
Min uppenbarelse var ju självklart inte det jag skrev ovan, utan jag hade ett problem om att jag tycker i vissa fall då jag fotar så ser inte hela ansiktet skarpt ut, utan det är bara vissa delar av håret som blir det till exempel. Detta visste jag självklart innan, men jag var så rädd att öka bländarantalet till 2,8 för att då skulle bakgrunden inte bli lika snygg. MEN, vill jag ha ett skarpt ansikte så måste jag ju öka bländaren för annars fokuserar kameran extremt på ex håret istället för helheten.
 
Så nu ska jag övervinna min rädsla om att bara ha bländare på 1,8 - nu ska jag se till att öka den för att få ännu bättre bilder.
 
En bra exempelbild är på Madde där det mesta av hennes ansikte är skarpt. Om man jämför med bilden under då man bara kan egentligen fokusera på Maddes ena öga och vissa delar av hennes hår. Långt inlägg, men nu ska jag börja med lite fototips så att ni som vill ta del av det får det. 
 

Time to be serious

Hej, ja snart ska jag åka iväg mot David för att fortsätta med uppsatsen. Min deadline är då David har tenta, alltså den 18:e januari. Jag har ju de flesta delar av uppsatsen redan klart, jag ska bara se till att hitta de artiklar jag vill studera och sen är det bara att köra på! Detta kommer gå bra serru :) På köpet ikväll kommer jag sova över hos honom och därefter gå till biblo imorgon och plugga mer, låna lite böcker. Det känns bra att jag fortsätter med uppsatsen nu, för att senare i maj är jag redan klar med den då alla andra börjar med sina hihi. Bra planering där mikaela! Nu ska jag dränka mig i mina böcker och sen e he ba å kö!
 

Världens lyckligaste tjej

Jag måste bara nämna detta! Jag gick in på tradera för att bara kolla lite allmänt idag, vet verkligen inte hur jag fick för mig att klicka mig dit men... Jo, det var för att jag ville se hur mycket en extern blixt skulle kosta och hamnade på batterigrepp av någon konstig anledning. Det första jag såg var ett batterigrepp som passar till just min Canon EOS 400D (skrutten hihihi, men det är min skrutt)! Budet låg på typ 30:- eller något sånt och frakten på en 50-lapp. Jag la in ett maxbud på 200, som ingen annan ser, men lägger någon ett nytt bud så ökar mitt automatiskt. När någon har budat över 200 så måste jag manuellt gå in och öka i så fall. Nåja, jag tänkte att inte mer än en 200-lapp vill jag spendera. Sista minuterna på autionen var jag så nervös. Budet slutade på 156:- (+50:- frakt)!!!! GAAAH Så nu har jag ett batterigrepp som gör att jag får plats med ett till batteri vilket hjälper mig när jag i vår ska ut och fota som en galning!!! <3<3<3<3 Jag har som aldrig vunnit något annat på tradera än just till min kamera haha, lillskrutten för med sig tur den!
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka

Jag börjar känna att jag nu kommer tillbaka till den gamla Mikaela, eller så kan det bara vara solen som dyker upp och att jag då genast känner mig mycket piggare och gladare? Våren är utan tvekan den bästa årstiden. Det är då man inte tar solen för givet och njuter av varenda dag som den är framme. Idag vaknade jag med 11 i blodsocker, tog en macka och skulle ta någon enhet insulin - pumpen tjöt... slangen fungerade inte och det menas att inget insulin kan pumpas ut. Hade ca 50 enheter kvar  i den (vilket är kanske 1/4 av det jag brukar ha) så jag passade på att byta insulin och slippa byta om någon dag eller så! Om kanske en halvtimme eller så åker jag med bussen till Ersboda för att handla kattsand och kanske något till lägenheten :) Vi hörs!
 

2 0 1 2 / 2 0 1 3

Nu tänkte jag visa några bilder från nyårsafton! Vi fick i sista stund tag på ett hus att vara i och det gjorde allt, enjoy :D
 

Mitt 2 0 1 2

Jo nu tänkte jag, när jag väl ligger i sängen och bara degar, att jag ska berätta lite granna i bilder om hur mitt 2012 har varit för mig.
 
J A N U A R I 
 
Året började med nyårsafton och det kändes som att 2012 skulle bli ett bra år! Jag började även ta fram min dammiga kamera och ville öka mitt intresse för foto och bloggen.
 

 
F E B R U A R I
 
Mitt intresse för foto blev större, men jag kunde fortfarande inte allt. Fick några modeller som ställde upp. Fortsatte med allt kalasande som vanligt och jag levde livet! Klippte lugg och blev mörkhårig igen. Fick intresse att sy egna kläder också.

 
M A R S
 
Intresset för foto var fortfarande kvar. Jag tog det jag hade, gjorde en egen reflexskärm med aluminiumfolie och gjorde en egen ljuskälla - bilden på Sara-Li längst ner visar att det ändå går att få fina bilder. Vann auktionen på tradera och hade mitt alldeles egna 50mm f/1,8 objektiv.
 

 
A P R I L
 
På något sätt har mina bilder från april hamnat på Davids dator, men det är för att min dator gick sönder och den var på lagning länge - vilket minskade mitt intresse för bloggen. Men jag fortsatte ändå redigera och fota bilder.
 

M A J
 
Då började det bli varmare och under maj månad förekom det väldigt många photoshoots utomhus. Min älskade Amanda kom upp på besök till Umeå och det var den bästa tiden under mitt 2012. Jag fotade även en del med Carolina och där fick jag även en av mina absolut bästa bilder jag tagit. Skolan fortsatte, men uppsatsen var seg. Partyhumöret var fortfarande på hög rulle, inte för mycket och inte för lite! Fick även hem min rc-6 fjärrutlösare vilket gjorde allt mycket roligare. Fick besked om att jag låg på första plats till en tvåa på 56 kvadrat för samma pris jag betalade för min etta (3800:-). Lyckligaste personen på länge! Det var så mycket som hände under maj så inte undra på att det var den bästa månaden i mitt liv. Jag skaffade även pumpen som hjälpte mig med min diabetes så oerhört mycket och på köpet fick jag även träffa underbara Anneli!
 

J U N I
 
Då var skolan över och det var dags för mig att pallra mig upp mot Luleå för att jobba och bo hemma hos familjen. Jag bodde först hos min pappa i Rosvik där även mina bebisar fick bo. Jag passade på att fota mig vid ställen som gav min en enorm nostalgikick. Nu var min lilla kamerautrustning komplett - Kamera, objektiv, fjärrutlösare, stativ och reflexskärm! Kidnappade min underbara mamma på hennes 50-årskalas och fotade henne bland blommorna. Fotade även Madelenes och Williams student.
 

J U L I
 
Det blev mindre bilder under juli och det berodde på att jag jobbade så pass mycket och även fortsatte skriva min uppsats som jag hade kvar. Det är inte roligt att skriva en uppsats som man inte har det minsta intresse av, dessutom var det sommar vilket inte gjorde mig alls glad. Bloggen, foton och symaskinen la jag på sidan för att ta mig igenom alla arbetspass under sommaren.
 

 
A U G U S T I
 
Mitt augusti var inte direkt det roligaste för min kamera. Istället fick jag ta mig an via mobiltelefonen istället och därmet sänka kvalitén lite i detta inlägg. Jag jobbade som vanligt - måndag, onsdag, fredag, söndag och dessutom ta mig an några extra pass. Jag jobbade tillsammans med Marie under Luleåkalaset (20:00-5:00) två dagar och det var riktigt roligt. Sista dagen på Luleåkalaset bestämde vi oss för att känna oss lite extra fina. Jag flyttade även in till min lägenhet!
 
 
 
S E P T E M B E R
 
Nu började skolan och äntligen var sommaren över. Jag bestämde mig självmant för att slopa uppsatsen och ta den senare (ska börja med den igen på måndag haha och egentligen slopar jag inte den. Jag byter bara ut en enda person och tadaa! Klart typ). Men det var något som inte kändes rätt. Jag slutade festa. Började fota ytterst lite, musiken var fortfarande med - men det var något som inte kändes rätt. D-vitaminbrist!!!
 

O K T O B E R
 
Skolan fortsatte och det var roligt, allting kändes bra men bristen på sol i somras fick mig till att bara hamna in i filmernas värld. Jag fotade lite hit och dit, sydde lite, spelade in musik, målade och allt annat kreativt - men det var inte helhjärtat.
 

N O V E M B E R
 
Allting var som vanligt, festade knappt och hade hittills (även nu dessutom) bara haft två enstaka fester i min lägenhet. Fortfarande halvhjärtat, men allting var ändå underbart när jag hängde tillsammans med David. Hälsade även på Amanda i Norge och det var en resa för sig, ojoj. Vi får se om det kanske blir Norge till sommaren, vem vet?! ;)
 

D E C E M B E R
 
Jag fick lite mer jobb från Heja Eventbyrå och det var jätteroligt. Jag åkte dessutom upp till Luleå tillsammans med Amanda (Nisse) och Amanda (Mr P) för att göra min sjunde tatuering. Stannade i Luleå i en vecka, jobbade i Luleå i en vecka och därefter åkte jag upp till Luleå under julen. Gjorde även klar min skiva med egenskrivna låtar! Tog ner min konståkningsklänning och fotade julklappar :)
 

 
 
Detta var mitt 2012. Imorgon dyker det upp bilder från nyårsafton hära. Nu ska jag se till att ta tag i saker. Uppsatsen, sy, måla, skriva musik, rita med min ritplatta, söka jobb, söka praktik, städa, David ska flytta in, kämpa med Pollys diet haha, börja cykla, se till att gymmet på flintvägen blir användbart så jag kan börja träna, plugga, fota, fortsätta skriva i min dagbok (2005-...)! JA ALLT! Nu ska jag se till att 2013 blir ett roligt år, vara optimistisk ändå och ta varje dag som det kommer, även fast detta låter sjukt smörigt. Ha det! :D

Lugnet före stormen

Imorgon blir det Umeå. När jag har tagit mig in till min lägenhet ska jag spendera tid till att göra ett inlägg om mitt 2012 i bilder. Ska sova nu så jag får någon sömn, dock är jag alltid lika nervös som vanligt innan jag ska sätta mig på tåget/bussen dagen innan, och jag gissar på mardrömmar också. Vi hörs :)
 

Luleå du sköna

Hejsan!

Det var ett litet tag sedan och nu har jag tagit en två-dagars paus från ritplattan, egentligen allt haha. Har bara sett serier och filmer istället, men sånt kan behövas trots allt. Det börjar närma sig Umeå snart och jag hade väldigt gärna sett till att vara lite längre i Luleå för att hinna träffa människor som jag lovat mig själv att hälsa på. Men mitt val kom plötsligt och jag fick lite av en enorm hemlängtan till Umeå de senaste dagarna. Jag känner att Luleå har bjudit på mer än vad jag förväntat mig, men har nu insett att jag vill återvända till det vanliga. Jag kan ju aldrig tacka nej till mammas hemlagade mat och inte heller tacka nej till allt familjen erbjuder. Alla tidigare högtider som jag firat i Luleå har gett mig ångest och det är inget jag heller hållt inom mig, och det jag vill säga med detta är att denna vinter som jag spenderat i Luleå har jag inte alls haft lika stor ångest som tidigare. Riktigt skönt! Men nu är det dags för mig att ta tåget ner till Umeå och komma tillbaka på fötterna igen.

Det återstår en dag, och det är idag. Den ska jag spendera hos min familj under dagtid och sedan återvända till lilla byn kallad Rosvik för att äta sista middagen i Norrbotten tillsammans med min farmor och hennes stuvade makaroner. Efter det ska jag bara mysa tillsammans med mina katter och sedan sova ut, för imorgon blir det till att packa väskan tidigt, ta bussen in till Luleå och sedan hoppa på tåget tillsammans med David. Nu har Luleå bjudit på mer än jag önskade.

Tack och hej! :)