Äntligen ett inlägg

Hejsan! Ja nu tycker jag att det var dags att uppdatera lite här och försöka ta upp allting som hänt sen senast. Fortfarande inga bilder från Kittelfjäll denna gång (har ju dessutom bilder från Kroatien i somras som jag inte ens har hunnit lägga upp). Ja vad har hänt då? Visstja, vårkänslor och en reunion från mkv-klassen var det ju! Den lilla klassåterträffen var riktigt trevligt. Vissa hade man ju inte pratat med sedan vi tog vår examen 2014, men det kändes faktiskt inte som att det var så längesedan vi pratades vid. 
 
Haha glömde att jag hade fel inställning på kameran så mina vänner blev suddiga! xD
 
Strax efter den helgen var över gick jag till sjukhuset för att få träffa min diabetessköterska. Det första jag såg när vi kom in i rummet var en ny sak jag skulle få. Freestyle Libre heter den och det är en blodsockermätare. Jag har ju redan en och det stoppas då in en sticka i taget som jag sätter en liten bloddroppe från fingret som jag stuckit. Min nya mätare innehåller en sensor som sitter på sidan av min arm. Denna sitter alltså kvar där i TVÅ HELA VECKOR! Sen tar jag bort den sensorn och trycker in en ny på andra armen. Med mig 24/7 vart jag än går följer min läsare med. Denna scannar jag ca 2cm från sensorn och då får jag direkt se vad jag ligger i blodsocker. Jag får även se min bs-kurva från de senaste 8h. Tänk så fantastiskt att kunna se hur man ligger under nätterna. Se hur blodsockret ibland svajar beroende på vad jag har ätit osv. Men från att ha kollat sitt blodsocker endast 3-4 ggr per dag med den gamla mätaren, kollar jag nu 20-30 gånger med den nya. Hela min diabetes har underlättats på så många olika sätt och vis med denna. Jag vågar ta mer insulin på jobbet och ligger bättre i bs. Ska bli spännande att se mina nya värden efter 3 månader!
 
 
Helgen som var nu fick jag och Max besök av min kära mor och bror. Vi har verkligen haft en trevlig helg, trots att jag drog på mig världens förkylning och mådde riktigt krasst <3
 
Ja och nu börjar det gå ännu mer mot häriga våren och vad om inte en liten förändring med mitt hår. Jag tänkte gå tillbaka till ombren som jag hade sommaren 2014, men det är ju ganska svårt då jag har haft i princip brunsvart hår sedan ett år tillbaka. Väldigt färgat osv. Så jag måste ha tålamod och vänta lite mellan gångerna så inte mitt hår går sönder. Här får ni se en bild efter första blekningen. Sen körde jag en till lite senare och det blir ljusare, men en röd/orange ton från kanske mitt gamla röda hår som jag hade förut. Jaja, kul med en förändring i alla fall! :D
 
 
Och till sist! Idag har jag bokat flygbiljetter ner till Stockholm. Är ledig nästa fre-sön och ska då ha en riktig tjejweekend med min bästa vän Minica. Vi träffas inte ofta men när vi gör det så känns det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Vi ska shoppa, shoppa, gå ut lite någon kväll och sen kanske shoppa lite, lite mera haha! Ska bli riktigt roligt att träffa henne igen då sommaren var senast vi sågs tror jag. Så nu har jag något skojsigt att se fram emot :D
 
 

En liten reunion

Hejsan svejsan! Denna helg är lika med ledig helg. Så himlans skönt! Jag har hunnit vara en sväng på stan och införskaffat mig ett par nya svarta jeans och en liten orange/brun, tunn och kortärmad tröja som jag tänkte ha på mig ikväll. Det är så att för ett bra tag sedan, flera veckor tillbaka alltså, satt jag och min kompis hos henne och pratade om vår gamla klass på universitetet. Vi snackade om hur ofta alla hängde med varandra och att vi saknade lite den där tiden som student. Att ha väldigt många vänner runtomkring en och den energin man hade till att bara göra massa saker varje dag. Vi pratade om nostalgiska utekvällar och tänkte då, varför inte fixa en liten reunion för de som valt att stanna kvar i Umeå efter vår examen? Så nu är den dagen kommen! 
 
Nu blir det till att städa denna lägenhet eftersom jag sa att folket var välkomna hem till mig. Sen göra sig i ordning och invänta dom andra :) Blir ryggbiff, potatisklyftor, chaminjoner och bea ikväll. Lite måste man ju få lyxa till det med! Vi hörs, ha det bra!
 
 

Nytt i hemmet

Tjabba! Jag och Max var som sagt på väg till Ikea i måndags. Måste ju säga att det är riktigt skönt att det tar sisådär endast 15 minuter dit med buss från oss. Vi handlade inte så mycket eftersom, ja vi åkte ju buss och vi behövde inte heller så värst mycket nytt till lägenheten. Vi handlade lite saker till köket som verkligen piffade upp allting, riktigt nöjd är jag!
 
 
Igår gjorde jag lite fransar på en arbetskollega och efter det åkte jag och Max till Blomsterlandet, aka Himmelriket! Vet inte varför jag helt har ändrat inställning till blommor. För ungefär ett år sedan började denna kärlek till levande blommor växa fram. Det var när jag köpte mina första tulpaner. Förut när jag pluggade var jag inte riktigt så sugen på att spendera pengar på något som bara dör efter en vecka, men nu har jag insett att min lilla själ bara blir gladare då jag ser mina blommor överallt i hemmet. Sen tror jag även att mitt blomintresse har ökat då jag älskar denna lägenhet som vi bor i just nu :)
 
Max har ju dessutom beställt massa frön för en otroligt billig peng på någon hemsida. Så vår balkong kommer ju vara full av blommor i sommar. Vårt lilla egna paradis! Lite kryddor ska vi ju också odla, typ basilika, timjan m.m. Jag har även beställt några blomfrön så det ska bli spännande att få se hur gröna fingrar jag har egentligen. Ha en bra dag så ska jag nu göra mig i ordning inför en jobbkväll :) Här får ni se våra nyinköpta blommor